maandag 3 oktober 2016

S.V. Achterveld 1

,,Het was een gelukkige driepunter", was de eerlijke reactie van Achterveld trainer Janco Heimgartner zondag na de winst (1-0) van zijn ploeg op Amsvorde.

Matchwinner op het Kerstens sportpark werd Friso Drewes die halverwege de eerste helft de bal in het doel van de bezoekers werkte. Aan de winnende treffer van de Achtervelder hing wel een luchtje, volgens Amsvorde trainer Marino Osimani. ,,Hij sloeg de bal met zijn linkerhand in het doel. Iedereen zag het, behalve de scheidsrechter."

De 1-0 voorsprong konden de Achtervelders vasthouden omdat de Amersfoorters weigerden de overigens weinige kansen te benutten en scheidsrechter Bijl een doelpunt van Amsvorde spits Mitchell de Vos wegens buitenspel afkeurde.

Bart Kooloos, eerder op de dag al goed voor drie doelpunten in het tweede team van Achterveld, kreeg na rust de beste kans voor Achterveld om de marge te vergroten. In de slotfase van het matige duel zag de invaller geen kans Amsvorde doelman Nick de Jonge te passeren.

Bron: de Leusder Krant