Achterveld JO13-1 laat zich verrassen door DOSC
zaterdag 24 maart 2018

S.V. Achterveld JO13-1

De winter lijkt voorgoed vertrokken en na de afgelasting van vorige week was het vandaag aan DOSC JO13-3 om naar Achterveld te reizen om tegen SVA JO13-1 te voetballen. Direct na de aftrap werd er met veel mensen op een kleine ruimte gevoetbald. Achterveld kreeg de bal niet weg en een uitbraak zorgde voor een snelle tegengoal. Je zou verwachten dat de jongens wakker geschud waren, maar niets was minder waar. Er werd slordig gevoetbald in een laag tempo en enkele minuten later zette DOSC dan ook de 0-2 op het scorebord.

Dit was wel voldoende om de heren te doen ontwaken. De balsnelheid ging omhoog en de bal bleef beter in de ploeg. Er werd meer op de helft van de tegenstander gespeeld en via een goed opgezette aanval wist Douwe met een steekpass Tim R. te bereiken die niet aarzelde en direct feilloos inschoot. Nu was DOSC ook wakker en begon fanatiek op de bal te jagen. Het gevolg was veel balverlies, met name in de achterste linie. Het lukte DOSC om de opbouw van onze JO13-1 te verstoren en met 2 goede goals de voorsprong verder uit te bouwen.

Gelukkig liet Achterveld het er niet bij zitten. Net als 14 dagen geleden bleven ze voetballen en proberen een gaatje te vinden in de verdediging van DOSC. Een goede aanval over rechts noodzaakte een verdediger van DOSC om een overtreding in de 16 meter te maken. De toegekende strafschop werd door Douwe strak in de linkerhoek geschoten en die bracht de stand daarmee naar 2-4.

De JO13-1 bleef hun favoriete positiespelletje spelen en leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd weer goed overgespeeld en uit een van de combinaties kon Douwe via een assist Tim R. weer in stelling brengen die nogmaals hard uithaalde 3-4.

Na de rust ontpopte de wedstrijd zich tot een fascinerend schouwspel. De teams waren gelijkwaardig en het spel ging over en weer. Een door Stef perfect ingekopte corner werd in een fractie van een seconde nog door DOSC van de lijn gehaald. De bank telde de gelijkmaker al, maar helaas. Enkele minuten later werd een goal van DOSC afgekeurd na een overtreding op keeper Renzo. Achterveld bleef op de helft van de tegenstander voetballen en er waren kansen voor Rick, Teun en Koen.

Enkele gevaarlijk counters van DOSC hielden onze verdedigers aan het werk, maar kort voor tijd wist DOSC toch te scoren.

De wedstrijd had alles in zich wat voetbal zo leuk maakt. Natuurlijk is winnen leuker maar de jongens van JO13-1 hebben na een mat begin zichzelf herpakt en een aantrekkelijke wedstrijd gespeeld. Wederom een leerzame ochtend die voldoende aanknopingspunten biedt voor de oefenwedstrijd tegen Valleivogels en de eerstvolgende uitwedstrijd op 7 April tegen VVZA.