SV Achterveld JO11-1 treft Hooglanderveen JO11-5 voor de vierde keer dit seizoen
zaterdag 6 mei 2017

S.V. Achterveld JO11-1

Na enkele weken geen wedstrijden en aan het einde van de meivakantie staat voor SVA JO11-1 de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen op het programma. Inmiddels is het dit seizoen de vierde keer dat de beide ploegen tegen over elkaar staan. Omdat Jens er vandaag niet bij was hebben we Tim Roeterdink gevraagd om mee te doen. Dat was maar goed ook want Tim V kreeg kort voor begin van de wedstrijd serieuze buikklachten.

Na de teambespreking en een warming-up met nadruk op het positiespel ging SV Achterveld voortvarend van start. Na enkele minuten aftasten kwam Nick vrij voor de goal en de 0 - 1 stond op het scorebord. SV Achterveld bleef goed vooruit voetballen en uit een corner van Douwe wist Stef met een goed getimede kopbal de 0 - 2 aantekenen. En weer bleef SV Achterveld de vrije man zoeken op de helft van de tegenstander en na een eerdere mislukte poging wist Tim R met een goed afstandsschot de 0 - 3 op zijn naam te zetten.

In de eerdere wedstrijden tegen Hooglanderveen hebben we ook ruim voorgestaan en kwamen we toch in de problemen en ook nu herhaalde de geschiedenis zich, want in de daaropvolgende minuten wisten ze ons 2x uit positie te spelen en goede goals te maken zodat de ruststand 2 - 3 was. De meegereisde supporters hadden gezien de voetbalkwaliteiten en gedrevenheid van de tegenstander al laten vallen dat we er nog niet waren met 0 - 3. Tim V was inmiddels herstelt van de buikpijn en maar nu klaagde Nick over hetzelfde. Na rust ging SVA voortvarend van start en vanuit een goede voorzet van Jarin kwam Douwe alleen voor de keeper, maar het lukte niet de keeper te passeren. Meteen daarna werd het nog spannender aangezien Hooglanderveen de 3 - 3 op het scorebord wist te zetten.

SVAchterveld bleef echter goed voetballen, lieten zich ondanks het wat harde spel niet gek maken en na goed positiespel lukte het Douwe om, met een beetje hulp van de keeper, de 3 - 4 te noteren. Ook Hooglanderveen liet het er niet bij zitten en bleef druk zetten en na onnodig balverlies op het middenveld konden zij met een snelle counter weer langszij komen. 4 - 4

Veel tijd was er niet meer, maar SV Achterveld JO11-1 liet de teleurstelling van de gelijkmaker achter zich en bleef vanuit de positie naar voren voetballen. Stef zette de aanval van achteruit op met een diepe bal op Douwe, die de bal goed aannam en meteen daarna weer diep Jarin aanspeelde. Jarin draaide goed open en schoot de bal met zijn trefzekere linkerbeen strak in de verre hoek.

De drie punten gingen, na een hele goede wedstrijd, mee naar huis en de 2e plaats in de voorjaar competitie is weer vaster in handen. Volgende week komen Ijsselmeervogels nog naar de Klettersteeg en dan zit het er op voor dit jaar.