Intimidatie in de sport
woensdag 13 december 2017


Gisteren is een rapport in opdracht van sportkoepel NOC*NSF gepubliceerd over seksuele intimidatie en misbruik in de sport in Nederland. Een van de conclusies is dat 1 op de 8 sporters wel eens te maken heeft gehad met een vorm van (seksuele) intimidatie.

Het zijn cijfers om van te schrikken. En die ons er ook wijzen dat het overal kan gebeuren. We hebben geen aanwijzingen dat er bij SV Achterveld ook sprake is van intimidatie of misbruik. Maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat het er nooit is of zal zijn. We willen uiteraard graag voor iedereen een sociaal veilige sportomgeving.

Bij een sociaal veilige sportomgeving hoort ook het bespreken van dingen die niet goed gaan. Heb jij last van intimidatie, op welke manier dan ook, of word je anderszins onwenselijk behandeld? Of heb jij het idee dat dat bij iemand anders het geval is? Maak het aub bespreekbaar, dan kunnen we er iets aan doen. 

Je bent van harte welkom bij het bestuur, of bij onze onafhankelijke vertrouwenscontactpersonen. Meer weten? Kijk op onze website voor ons beleid op sociale veiligheid:

http://www.svachterveld.nl/club/sociale-veilige-sportomgeving/. Meer over de vertrouwenscontactpersonen (Dineke Verkaik en Jaap Schouten) vind je er ook. Ze zijn te benaderen via vcp@svachterveld.nl