Achterveld komt weer terug van een achterstand (uit de Leusder Krant)
zondag 26 november 2023

Net als vorige week kwam Achterveld snel op een 2-0 achterstand. Net als vorige week werd die vakkundig weggewerkt. In tegenstelling tot vorige week kwam Achterveld niet nog een keer op achterstand, maar liep nu uit naar een uitstekende 5-2 overwinning.

,,Het waren twee goede aanvallen waaruit Driebergen scoorde’’, zag Jouri Melkert. ,,Maar het begon wel bij fouten die wij maakten. Ook vandaag startten we niet scherp en geconcentreerd.” Melkert greep al snel in door Joris Houtveen in de ploeg te brengen, waardoor Gian Voorburg door kon schuiven naar het middenveld.
Op dat moment had Bob van Ruitenbeek al voor de aansluitingstreffer gezorgd, maar duidelijk was dat Achterveld de wedstrijd steeds meer onder controle kregen. Via Jens Bontje en Bas van Ruitenbeek ging Achterveld met een 3-2 voorsprong de rust in.

De thuisploeg had het plan om in de tweede helft te gaan jagen op de gelijkmaker, maar daar kwam niets van terecht. Al snel kreeg Achterveld een strafschop en daarna kwam het niet meer in de problemen.
,,Het is mooi dat we opnieuw veerkracht toonden’’, oordeelde Melkert. ,,Maar het is natuurlijk niet nodig om eerst op achterstand te komen.”

[Doelpuntenmakers Achterveld: Bob van Ruitenbeek, Jens Bontje, Bas van Ruitenbeek, Mark de Ridder en Sven van Rossum.

Bron: de Leusder Krant