Rudy Baalman wijst Achterveld 1 de weg naar de 6e overwinning op rij
maandag 7 november 2016

S.V. Achterveld 1

Achterveld boekte tegen Rivierwijkers de zesde overwinning op rij. Rudy Baalman zorgde voor de openingstreffer. Na rust kwamen de Utrechters na een foutje van Pieter van Uhm weer op gelijke hoogte. Daarna toonde Bart Kooloos wederom dat hij een neusje voor het maken van goals heeft. Friso Drewes bepaalde de eindstand op 3-1.

Janco Heimgartner repte na afloop over een sprookje. Zo ervaart iedereen bij Achterveld de imposante zegereeks ondertussen wel. Had de vierdeklasser vorige week nog het geluk aan haar zijde. In de topper tegen Rivierwijkers had Achterveld dat niet nodig. ,,Ze kregen geen enkele kans'', glunderde Rudy Baalman na de soevereine winst. ,,Deze wedstrijd zagen we als een meetmoment, om te kijken of we echt bovenaan mee horen te doen, of dat er sprake was van een toevallige reeks.''

Baalman is al weken in vorm. Zo extreem als tegen Brederodes was zijn inbreng niet. Maar ook nu zette hij zijn ploeg op voorsprong. ,,Zij kopten een lange bal terug en die ving ik op. Bart vroeg om de bal, maar ik besloot zelf om te schieten.'' Oftewel een eenvoudig karweitje voor de 'nummer tien'. Dat had Achterveld precies nodig. ,,De eerste helft was een schaakspelletje, er kwamen aan beide kanten weinig kansen.''

CONTROLE
Was er voor rust nog redelijk evenwicht, na de pauze had Achterveld de wedstrijd volledig onder controle. Daar deed de ongelukkige gelijkmaker niets aan af. Rivierwijkers was niet in staat om het eerste puntenverlies te voorkomen. De achterstand op koploper Zwaluwen Utrecht is nog maar één puntje. ,,Als we kunnen op blijven brengen zoals we dat vandaag deden dan kan het sprookje nog wel even doorgaan'', denkt Heimgartner. Baalman ziet nog wel wat gevaren. ,,Qua ranglijst krijgen we nu wat makkelijkere tegenstanders. Voor ons zijn dat juist de moeilijkste wedstrijden, wij zijn niet op ons best als we zelf het spel moeten maken.''

LEIDERSROL
Zolang de 28-jarige timmerman blijft scoren hoeft niemand zich zorgen te maken. Scoren dat doet Baalman alweer tien seizoenen voor de hoofdmacht. ,,Onder Harry Oussoren kwam ik er als achttienjarige bij en vrij snel werd ik basisspeler. Ik heb niet de leidersrol in de ploeg zoals Michiel Boerrigter die heeft, wel probeer ik de jonge jongens om me heen te sturen. Dat gaat allemaal best aardig. Toch moeten we het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.''