Achterveld 1 creëert een goede uitgangspositie
zondag 22 mei 2016

S.V. Achterveld 1

Achterveld is de nacompetitie begonnen met een 3-1 overwinning op DRC en heeft zich daarmee een goede uitgangspositie gecreëerd.

Lukt het de ploeg van Dennis van Dijk om donderdagavond met niet meer dan één doelpunt verschil te verliezen, dan is het vierdeklasserschap veiliggesteld. Dit seizoen verzuchtte Van Dijk regelmatig ,,Het zat ons vandaag ook niet mee.''

In misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Achterveld zat het de ploeg een keer mee. DRC dat zeker niet veel minder was mikte de bal een keer tegen de paal, kreeg bij een 0-1 voorsprong een strafschop tegen en moest daarna met tien man verder.

Bovendien verrichtte Achterveld-doelman Pieter Uhm een paar cruciale reddingen. ,,Vandaag viel het een keer allemaal onze kant op'', gaf Van Dijk na afloop ruiterlijk toe. ,,Al hadden wij ook wel een paar keer meer kunnen scoren. Dus onterecht was de overwinning zeker niet. Donderdag moeten we het nu afmaken.''

Achterveld begon matig. De ploeg had last van de spanning en hanteerde te snel de lange bal. Van Dijk: ,,Daarmee speelden we DRC in de kaart, zij wonnen bijna alle tweede ballen. In de rust heb ik er dan ook op gehamerd dat we meer rust in het spel moesten houden. Ik moet eerlijk zeggen dat we daarna fantastisch speelden.''

Achterveld stond op dat moment wel met 0-1 achter, maar die werd in het tweede bedrijf vakkundig omgezet in een ruime voorsprong. Na een klein uur brak Rudy Baalman door en werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Achterveld kreeg een penalty en de boosdoener zijn tweede gele kaart. Friso Drewes wist hier wel raad mee: 1-1.

Daarna was Achterveld heer en meester. De Amsterdammers werden teruggedrongen op eigen helft en kregen nog twee treffers om de oren. Drewes zorgde voor de 2-1, waarna invaller Bas Bolk de eindstand op 3-1 bepaalde.

,,Met deze stand hebben we een goede eerste stap gezet, maar we zijn er natuurlijk nog niet'', weet Van Dijk als geen ander. ,,Als zij donderdag snel op 1-0 komen kan het daar nog gaan spoken. Lukt het ons om de rust te bewaren, dan denk ik dat we niet in de problemen zullen komen en ons doel handhaving bereiken.''

Bron: de Leusder Krant