dinsdag 25 april 2017

S.V. Achterveld 3

2 Schoutens op 1 schip…

23 April was het de dag dat de bloemencorso de bollenstreek weer aandeed maar het was tevens ook de dag dat het vlaggenschip van de Rooms Katholieke voetbalclub van Achterveld, in de volksmond beter bekend als SVA 3 mocht aantreden tegen het nabij gelegen Roda 46. Een echte derby die zichzelf  in het illustere rijtje van o.a.  Sv - Swifterbant - ‘t Gooivecht of VV Appingendam - Fc Briellaard  mag scharen. Roda was op dat moment nog steeds de koploper in onze klasse. Echter hadden wij ons in de uitwedstrijd kranig verweerd en stond er toen na 90 minuten op het scorebord 3-2. Een minimale verloren wedstrijd dus. Waren er nog meer goede vooruitzichten voor deze kraker? Jazeker, een deel van ons 22 koppige selectie was te gast bij onze eigen Gordon Ramsey van Achterveld; Dennis Kok op de zaterdag. Hij trakteerde zijn gasten op werkelijk fabuleuze geproduceerde hapjes en drankjes die middag en avond waardoor de stevige bodem waarop een topvoetballer moet presteren tijdens intensieve wedstrijden aanwezig was bij velen. De drank vloeide echter ook rijkelijk over het eetfestijn waardoor er helaas 2 man niet op tijd was bij de voorbespreking. Onze vlagger voor vandaag werd nog wel keurig wakker gebeld maar bij het ‘’nog een keer omdraaien’’ ging het mis en werd hij weer op een uiterst respectabele tijd van  14.00 uur gesignaleerd op het kerstens Sportpark. Drie man te laat en de gastheer van die avond die het nodig vond om zijn geld te moeten tellen op zondag armer leek het erop dat de eerste smet op die dag al gevormd was. Die verdween al snel toen vanuit de verte een zwarte golf kwam aanrijden die vervolgens al luid toeterend Joris begroette. Zou Wilbert weer gaan voetballen? Was ome Henk, die wist dat het 1e niet moest voetballen nu een keer aan het kijken bij zijn andere familie lid? Niets bleek minder waar toen de deur open ging en daar Michiel Schouten, jawel de neef van Wilbert en hij mag tegen Joris broer zeggen, ons kwam versterken op deze dag. Iedereen slaakte een zucht van verlichting en bij sommigen konden zelfs een kleine kreet van vreugde laten ontgaan, immers deze man, in de top van zijn carrière deed mee met ons, het derde! De leiding, meedogenloos als altijd, werden er niet warm of koud van en Michiel mocht keurig de 1e helft vlaggen….dat de leiding het wederom aan het juiste eind had hierover later meer in de eindconclusie van het verslag…(uiteraard voor de mop van Rick)

 

Afijn, de wedstrijd. Na een potje keurig hooghouden met een bal waar iets minder dan 0.0001 bar lucht in zat floot de goed fluitende leidsman af om 11.00 uur. Doordat onze vaste linksback vandaag een marathon ging lopen en niet aanwezig was kon de defensie die verder bestond uit Rick/Rob en Marthijn nu ook eens keer kiezen voor een opbouw vanaf de linkerkant in plaats alles in de diepte te geven voor de zeer sterk spelende rechtsback, die het dit keer keurig 35 minuten volhield met zijn rushes. Roda was verward door deze nieuwe tactiek en de eerste kansen voor het goal van Roda kwamen al snel voor o.a. Joris/Peter en Remco die vandaag door de tegenstander ook weer aardig werd opgezocht maar hield zie knap staande. Helaas viel de 1e goal aan de kant van de rood/zwarten. Na een uitbraak liep de spits 1 op 1 op Tim af die helaas niets anders kon doen dan de bal achter de lijn oprapen voor de aftrap aan Achterveldse zijde, 0-1. Met diverse kopballen op de keeper van Roda werd er verder gevoetbald en het was Remco die vervolgens ook met een knappe kopbal de doelman van Roda verschalkte: 1-1. Vlak voor rust werd Remco weer eens opgezocht en kwam hij ten val in het 16 meter gebied, strafschop. Helaas was net onze vaste penaltynemer : Peter ‘’ik heb nog nooit gemist’’ Bokkers naar de kant gegaan dus offerde Joris Schouten zich op en knalde pardoes de bal strak in de linkerbovenhoek waardoor we met de aangename stand van 2-1 gingen rusten.

Het was tijd voor de wissel! De leiders wilden nu doordrukken en de voorsprong op laten lopen naar 2 doelpunten verschil dus ze konden niets anders doen dan Michiel het veld te laten betreden en het stokje over te geven aan Rick voor het vlaggen. Michiel zette zijn verdediging neer waar menig Stratego speler jaloers op zou zijn en zo begonnen we aan de 2e helft, niet wetende aan de Waterloo van deze dag. Binnen de kortste keren had de nummer 10 van Roda het op zijn heupen gekregen en keken we al snel tegen een achterstand aan van 2-4. De leiders hadden genoeg gezien en besloten onze eigen Pierre van Hooijdonk,pinchhitter Matthijs in te brengen en ook Michiel naar voren te brengen. Dit had gelijk resultaat! Een ware familiegoal! Na een corner kopte Michiel keurig terug op zijn broer waarna Joris de aansluitingstreffer maakte: 3-4.  De eindconclusie dat 2 kapiteins op 1 schip niet werkt,  was na de aansluitingstreffer helaas zichtbaar, daar de nummer 10 die als een olympische slalom skiër door de defensie heen ging en de marge weer vergrote naar 2 doelpunten; 3-5. We probeerden het nog maar verder dan enkele speldenprikken kwamen we niet waardoor er werd afgefloten met een nederlaag helaas voor de oranje hemden.

De mineur was zichtbaar onder de spelers, het was dan ook Rick die bij een ieder weer een lach op het gezicht kon toveren met een huzaren mop die wij jullie ook niet willen laten onthouden:

 

Een Belgische multimiljonair wordt 50 jaar en hij besluit een heel groot feest te geven en nodigt de hele buurt uit in zijn luxe achtertuin met zwembad en al.

Ook Ahmed, de enige Marokkaan in de buurt, wordt uitgenodigd. Het is echt een superfeest met muziek en bier. De miljonair roept op een moment: "ik geef 1 MILJOEN euro aan degene die

durft te vechten met de alligator die op dit moment in het zwembad zwemt!"

Hij had het nog niet geroepen of Ahmed ligt al in het water te vechten met die Alligator. Hij vecht een strijd van leven op dood.

Na een hels gevecht slaagt Ahmed erin het beest te wurgen. Drijfnat en flink gehavend kruipt hij uit het zwembad en de stomverbaasde miljonair zegt:

Ahmed, beloofd is beloofd, je krijgt dat miljoen van me."

Waarop Ahmed zegt: "Rot op met dat miljoen van je."

De miljonair: "Een half miljoen dan?"

Ahmed: "Wil ik ook niet!!"

De miljonair: "Mijn Porsche dan? Hier zijn de sleutels."

Ahmed: "Wil ik ook niet!!"

De miljonair: "Mijn gouden Rolex?"

Ahmed: "Nee!!!!"

De miljonair: "Wat wil je in godsnaam dan wel ?"

Ahmed : "DE NAAM VAN DE KLOOTZAK DIE ME IN HET WATER GEDUWD HEEFT!"

 

 

Volgende week uit tegen Hoogland, waar wij hopen op een beter resultaat dan afgelopen weekend!