4-4 voelt als een nederlaag voor Achterveld 1
maandag 14 november 2016


De teleurstelling was groot bij Janco Heimgartner. De trainer van Achterveld beschouwde het 4-4 gelijkspel tegen Hoograven als een nederlaag. ,,Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen'', mopperde de Barnevelder. ,,Dood en doodzonde dat we hier twee punten hebben laten liggen.'' Heimgartner deed meteen daarna een schuldbekentenis.

Bij rust stonden we met 0-2 (twee treffers van Rudy Baalman) voor en hadden zij aanvallend nog helemaal niets laten zien, bovendien was hun keeper uitgevallen en stond er een veldspeler op doel. Dus ik dacht dat ik het wel kon permitteren om mijn centrale verdedigers te wisselen.''

Rudy Baalman 6-11-16 1.jpg

Dat bleek een misrekening. Ineens kreeg Achterveld het achterin moeilijk. ,,Iedere hoge bal van hen leverde gevaar op.'' De Utrechters kwamen terug tot 2-2. Daarna nam Achterveld opnieuw een voorsprong (2-4, door Friso Drewes en opnieuw Baalman), maar ook dit was niet voldoende voor de overwinning. Hoograven scoorde eveneens twee keer. Heimgartner: ,,We hebben ze zelf in het zadel geholpen. Onze eigen fout.'' Achterveld blijft toch keurig meedraaien in de top van de vierde klasse G.
Rudy, Frederik, Mike 6-11-16.jpg

Bron: de Leusder Krant