Achterveld 1 blijft maar winnen; 5-1 tegen GeuzenMiddenmeer
zondag 12 november 2017

S.V. Achterveld 1

Na zeven minuten stond Achterveld met 2-0 voor en uiteindelijk werd GeuzenMiddenmeer met een 5-1 nederlaag terug naar Amsterdam gestuurd. En dat terwijl Achterveld niet eens heel goed speelde. ,,We dwingen het wel af.''

Janco Heimgartner verontschuldigde zich na afloop bijna voor de overwinning. ,,Het zat vandaag wel erg mee'', bekende de oefenmeester van Achterveld. ,,Al dwingen we dat wel af met onze manier van spelen. Dat is natuurlijk ook wel zo. Je ziet dat er echt een team staat dat voor elkaar knokt en al anderhalf jaar met elkaar samen speelt.''

Bij de eerste de beste goede aanval van Achterveld was het al raak. Frederik van Middelaar verlengde een lange bal. Remo van Ruitenbeek liet het speeltuig lopen voor de inkomende Joris Houtveen, die op zijn beurt scoorde met een fraaie knal van afstand. Vijf minuten later werd het al 2-0. Nu kwam Joey van den Brink goed door over de linkervleugel en was Van Middelaar het eindstation. ,,Twee kansen, twee doelpunten'', zo vatte Houtveen de bliksemstart in vier woorden samen. ,,Dat was wel een lekker begin.''

Joris Houtveen vliegt langs zijn tegenstander.

Houtveen voelt zich als een vis in het water sinds Heimgartner een kleine maand geleden de speelwijze aanpaste. ,,Als rechtsback kan ik lekker veel opkomen, dat vind ik wel prettig. Ik heb energie zat om dat de hele wedstrijd te doen en mooi dat ik op die manier ook mijn doelpuntjes mee kan pikken.''

Na de 2-0 gebeurde er lange tijd weinig. Achterveld kreeg niet echt veel kansen en kwam vlak voor rust goed weg toen Philipp van Benthem de bal tegen de paal kopte. De thuisploeg antwoordde op indrukwekkende wijze. In plaats van dat GeuzenMiddenmeer vertrouwen kon putten uit hun eerste grote kans, daar zette Achterveld een aanval op waarbij Mark de Ridder vrij gespeeld werd en ongehinderd raak schoot: 3-0.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen het al 4-0 stond. Opnieuw was Van den Brink de aangever. Nu was Remo van Ruitenbeek de afmaker. Dat deed hij trouwens op fraaie wijze uit de draai. ,,Eigenlijk stond Mark er beter voor'', grijnsde de 25-jarige middenvelder. ,,Ik had dit seizoen nog niet gescoord en vorige week was er nog een zuiver doelpunt van mij afgekeurd. Daarom deed ik het deze keer lekker zelf.''

Remo van Ruitenbeek in een fel duel met zijn tegenstander.

Ook Van Ruitenbeek is te spreken over de huidige gang van zaken. ,,In het begin van het seizoen zakten we veel in. Ook toen was het mijn taak om veel bij te sluiten. Deze aanvallende speelstijl past beter bij onze spelersgroep. Vooruit voetballen is ook veel leuker om te doen. Zeker als het zoveel doelpunten oplevert. Want ook ik vroeg me voor dit seizoen af wie nu bij ons de doelpunten zou moeten maken. We doen het dus met zijn allen.''

Na de 4-0 geloofde Achterveld het wel. De bezoekers kregen nog wel een paar kansen. Meestal redde Pieter van Uhm. Eén keer had de doelman de assistentie nodig van linksback Michiel Schouten en een keer moest de aanvoerder de bal toch een keer uit het net vissen. Dat was bij een kopbal van invaller Adel Kadric. De Amsterdammers hadden daarna even de hoop dat ze nog wat van de wedstrijd konden maken.

Na vijf minuten was dat ook weg. Aike de Vette werd even aan zijn shirt gepakt en ging gewillig naar de grond. Strafschop oordeelde scheidsrechter Copper. Daar wist De Ridder wel raad mee. Hij bepaalde de eindstand op 5-1. Door dit resultaat klom Achterveld naar de tweede plek van de ranglijst.

Bron: de Barneveldse Krant (Peter Pos)