Achterveld 1 maakt geen fout bij de hekkensluiter
maandag 10 april 2017

S.V. Achterveld 1

Achterveld blijft volop in de race voor een plek in de nacompetitie. De vierdeklasser won zondag probleemloos bij hekkensluiter VSC. In Utrecht werd het 0-2 en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,Bij rust hadden we met 5-0 voor kunnen staan'', overdreef Janco Heimgartner niet. Ook al was het veld niet best, Achterveld creëerde voldoende kansen. De enige die daar raad mee wist was Mike van Ruitenbeek. Na 20 minuten spelen scoorde hij na een voorzet van Mark de Ridder.

Joeri Boutens acrobatisch in actie tijdens een eerdere wedstrijd

In de tweede helft zorgde Friso Drewes ervoor dat de thuisploeg niet de illusie hoefde te krijgen dat er een goed resultaat voor ze in zat. Na de 0-2 was de wedstrijd meteen ook gespeeld. ,,Het is eigenlijk nooit echt een wedstrijd geweest. Daarvoor speelden wij te goed'', aldus Heimgartner. ,,Ik vind dat de ploeg het vandaag echt goed deed en heb alleen maar complimenten.''

In de strijd om deelname aan de nacompetitie veranderde er bovenin weinig. Alleen Schalkwijk verloor. Heimgartner: ,,We hebben alles nog in eigen hand. Nog vier finales en dan kijken we wel hoever we zijn gekomen.''

Bron: de Leusder Krant