Achterveld 1 stelt teleur tegen de hekkensluiter
maandag 5 december 2016

S.V. Achterveld 1

 Nog geen enkele keer wist De Dreef dit seizoen te winnen. Tegen Achterveld lukte de Utrechters ook niet om te winnen, maar dat scheelde maar weinig. Dankzij een late treffer van Mark de Ridder werd die blamage voorkomen: 3-3.

,,Het was heel matig wat we vandaag lieten zien'', vond Janco Heimgartner. ,,Eigenlijk is Achterveld gewoon ook een laagvlieger en moeten we blij zijn dat we al zoveel punten hebben.''Mike van Ruitenbeek zette Achterveld op voorsprong. Daarna bleken de 'oranjehemden' verdedigend weer erg kwetsbaar.
,,Het was soms weer open huis achterin'', mopperde Heimgartner. ,,Als wij in de aanval de bal verloren waren ze vaak met twee of drie passes voor ons doel.''De thuisploeg scoorde twee keer, daarna scoorde Van Ruitenbeek nog een keer: 2-2. In de tweede helft kwam De Dreef al vroeg op voorsprong en zag het er somber uit voor Achterveld, dat ook nog eens met tien man verder moest toen Michiel Vrijhoef de rode kaart kreeg voor een te laat ingezette tackle.
Juist in ondertal ging Achterveld weer beter voetballen en prompt werd het gelijk door De Ridder. Even daarvoor was een treffer van Rudy Baalman afgekeurd vanwege buitenspel. ,,Volgens mij stond Rudy geen buitenspel'', oordeelde Heimgartner. ,,Dat we vandaag niet gewonnen hebben komt vooral doordat we te veel pieken en dalen hebben in één wedstrijd. Het zou mooi zijn als die dalen eruit gaan.''