ACHTERVELD 2, 16x is SCHEEPSRECHT!
donderdag 19 april 2018

S.V. Achterveld 2

Voordat we beginnen aan het verslag van de legendarische wedstrijd die afgelopen zondag heeft plaatsgevonden, even een kleine maar welgemeende verontschuldiging.  

Waarde lezer, wij snappen dat het wekelijkse wedstrijdverslag van het 2e het absolute hoogtepunt van uw week is. Daarom schamen wij ons extra voor het feit dat er vorige week geen verslag online gekomen. Tom heeft verzaakt, op het moment dat hij het hardst nodig was. Hierover zijn al de nodige gesprekken gevoerd op de redactie, want dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Excuses hiervoor! Om het goed te maken is er deze week een verslag wat in een rijtje kan met ieder willekeurig verhaal van Disney, want een sprookje heeft zich voltrokken! 

 
ACHTERVELD 2, 16x SCHEEPSRECHT! 

Het is een mooie zondagmorgen in april, en dat betekent dat het 2e van de plaatselijke S.V. voor de 16e keer op jacht mag naar het eerste punt, of de eerste punten van het seizoen. Dit maal is de aartsrivaal aan de tegenstander, namelijk het 3e van Roda. In de eerste wedstrijd van het seizoen waren de roodhemden al onze tegenstander. Deze wedstrijd ging 3-5 verloren, nadat we met een keurige 3-0 voorsprong gingen rusten. Sinds die 3-0 voorsprong is er geen moment meer geweest dat het leven er zo rooskleurig uit zag voor een speler van het 2e, maar goed daar hebben we het verder maar niet meer over. Een snelle ingevallen buitenspeler van Roda was die beruchte 2e helft de boosdoener, aangezien hij in zijn eentje verantwoordelijk was voor de overwinning. Het schijnt zelfs dat Rodney diep in de nacht nog regelmatig bezweet wakker word van deze plaaggeest. We wisten dus wat ons te wachten stond… 

Als ik net als iedere andere speler keurig op tijd mijn huis verlaat om mij naar de voetbal te begeven, duurt het niet lang voordat mijn pad kruist met Dennis altijd de 0 Van Ruitenbeek. Dennis verliet namelijk net de dam van De Hessenkar. Dat kwam omdat hij zogenaamd ‘zijn fiets moest ophalen want die stond daar nog’. Op zich een prima reden, maar zijn ietwat verstrooide indruk deed anders vermoeden. Er was iets anders aan onze normaal gesproken vrij brakke middenvelder. Toen ook Frank Zevenbergen zich bij ons voegde viel het kwartje. Om de tegenstander te intimideren voor dat er überhaupt een bal geraakt was, hadden zij hun nette schoenen en meest kekke overhemden uit de kast gehaald, om zo nog iets van klasse uit te stralen. Of dit effect zou hebben werd zwaar betwijfeld, maar de tijd zou het leren. Nadat we Dennis nadat we vertrokken weer moesten ophalen op SVA, omdat hij bij zijn nichtjes aan het kijken was op het moment dat we vertrokken, kwamen we op tijd aan bij het hol van de leeuw. 

 

Burgemeester Buiningpark, zondag 15 april. 

Nadat we al half opgewarmd waren van de barre tocht van de kleedkamers naar het achterste veld van het sportpark, begonnen we aan onze korte warming up. Deze werd echter 10 minuten verlengd, aangezien het wachten was op een van de spelers van Roda. De spelers van Roda zagen er niet al te scherp uit, dit gaf de achterveldse burger dus moed.  

Nadat het fluitsignaal voor het begin had geklonken, pakte de oranjehemden gelijk het initiatief. Tot onze eigen verbazing deden we hier voor de verandering ook eens iets mee, want Raoul zette dan ook vrij snel de 0-1 op het scorebord! Het tot de nok toe gevuldeuitvak(zeker 5 supporters) werd gek! Veel tijd om op adem te komen van het juichen hadden onze trouwe supporters niet, want na een afgemeten voorzet van Joery kon onze spits Dirk vrij inkoppen, dit deed hij dus ook op een knappe manier, 0-2! Roda had moeite met de snelheid voorin, maar ver van het doel verdedigen leek ze nog steeds het beste idee, bedankt daarvoor! Nadat Max een bal over de verdediging legde kon het oranje spitsenduo vrij op doel af, en was Dirk niet egoïstisch. Luuk kon vrij intikken, en zo de 0-3 maken! Met deze stand gingen we rusten, we konden het zelf amper geloven. 

Nu hebben we wel vaker gelijk, of zelfs voor gestaan in de rust. Al die keren ging het fout in de 2e helft. Met dit in het achterhoofd, en het geven dat de vedette van Roda al aan het warmlopen was, moesten we dus scherp beginnen aan de 2e helft en onze voorsprong voor de verandering een keer verdedigen.Nadat iedereen herinnerd werd aan het feit dat er nog steeds enkele blaadjes bier staan op een eventuele overwinning, gingen we tot op het bot gemotiveerd de 2e helft in. 

Hoewel Roda een stuk meer tegenstand bood, kregen wij nog altijd de grootste kansen. Enkele vrije schietkansen leverden geen doelpunt op. Ook een vrije trap op randje 16 kon er niet voor zorgen dat de 0-4 op het scorebord kwam, deze eindigde op de kruising. En dan is het slechts een kwestie van tijd voordat de aloude voetbalwet zich laat gelden, want als jij ze niet maakt doet de tegenstander het wel. Uit een vrije trap werd vrij ingekopt, en tot ieders verbazing viel deze ook binnen. 3-1. Het zal toch niet weer zon middag worden? 

Nu vraagt u zich zeker af: Kon de verdediging van het 2e omgaan met de vedette van Roda? Nou dat konden ze zeker! Hoewel hij veruit de belangrijkste man was bij de aartsrivaal, werd hij prima in toom gehouden door een sterk spelende Frank, die regelmatig hulp kreeg van het sterke centrum, of van kilometervreter Lenn. Wij sluiten niet uit dat het keurige overhemdje van Frank een intimiderende indruk heeft gemaakt op de buitenspeler van Roda. Bij deze dan ook het dringende verzoek aan Frank om dit dan ook het begin van een nieuwe traditie te laten zijn. 

Echter raakte het 2e niet van de leg, en ging gewoon door met kansen creëren. Dit mocht echter niet baten, want geen van de schoten vond het net. De laatste 10 minuten braken aan en de tank begon bij sommige Achtervelders aardig leeg te raken, Roda dwong steeds meer kansjes af. Max hield ons een paar keer goed op de been, dit onder toeziend oog van onze meest trouwe supporter van het seizoen, namelijk zijn vriendin, die ook vandaag weer present was! Het was zoals ieder team in de kelderklasse wel bekend is ‘vrouwen en kinderen eerst’ voor het 2e, want iedere bal die werd veroverd werd vervolgens vakkundig over de middenlijn heen geholpen. Dit met resultaat, want na dit 20 minuten te hebben volgehouden daar was eindelijk het laatste fluitsignaal! ACHTERVELD 2 WINT EEN WEDSTRIJD, ZEGT HET VOORT!  

Kwam het door het knollenveld waarop we speelden? Kwam het omdat Van Buuren al na een kwartier het veld moest verlaten met een blessure? Kwam het door de wanprestatie van onze tegenstander? Kwam het door de flamboyante overhemdjes en schoentjes van Frank en Dennis? Het zal ons een zorg zijn, we hebben hetgeen waar niemand meer rekening mee hield, inclusief wijzelf, gepresteerd! Dit is toch wel een pleistertje op een verder verloren seizoen, er zijn in ieder geval vast wel teams in de rijke historie van Achterveld die het slechter hebben gedaan dan wij! Nu kunnen wij ons zonder druk gaan voorbereiden op de laatste loodjes van het seizoen, te beginnen bij het tevens laag geklasseerde Hercules, wat aankomende zondag te gast is op het drukke Kerstens Sportpark. Wij gaan nog even nagenieten, tot volgende week! 

P.S. Dennis Hak, we houden nog steeds een blaadje van je tegoed van 2 weken geleden! 

 
Achterveld 2.