maandag 13 november 2017

S.V. Achterveld 3

7 jaar, 6 maanden en welgeteld 18 dagen geleden stond voor Achterveld een belangrijke wedstrijd op het spel, namelijk het kampioenschap in de 5e klasse. Het vlaggenschip zat in een goede flow en won die wedstrijd met 1-2 en zo was het kampioenschap een feit en werd er geschiedenis geschreven binnen de Rooms Katholieke gemeenschap.
Met deze achtergrondinformatie in gedachten maken wij een sprong naar het heden. 12-11-2017, de dag van de drukbezochte boekenbeurs in Zutphen maar ook de dag dat we wederom mochten aantreden tegen Aurora uit Werkhoven. Veel van de spelers uit het huidige 3e mochten die dag in april ook de kampioensschaal omhoog houden na die wedstrijd.

Waar er toen vrijwillig met een tondeuse over een ieders haar gegaan werd heeft moeder natuur er 7 jaar later ervoor gezorgd dat bij een nieuw kampioenschap er niet veel geschoren meer hoeft te worden… Helaas is dat kampioenschap nog ver weg voor Achterveld 3, die nu niet echt in een goede periode zit en waar inmiddels ook flink gezaagd wordt aan de stoelpoten van onze staf en begeleiding, kortom we moesten winnen vandaag! 

Met een flink wolkendek op de achtergrond verzamelden we om 09.45 uur op het Kerstens Sportpark. Nadat Remco zich bij een ieder had voorgesteld en iedereen had overtuigd dat hij toch echt wel speler was van het derde en geen toeschouwer begon het koppen tellen voor de opstelling. Rick was er inmiddels achter gekomen dat met wind tegen je niet in 10 minuten vanaf Stoutenburg in Achterveld bent en ook Dave is erachter gekomen dat 3,5 uur slaap niet echt bevorderlijk is voor het op tijd opstaan. Met deze twee wijze lessen was de bank dan ook zo goed als bekend.

In de kleedkamer viel ons oog via de voetbal app op een zekere G.M. van Aurora. Zou dit de beduchte spits zijn die in 2010 gelukkig niet meedeed in de kampioenswedstrijd, maar volgens de verhalen niet vlak na die wedstrijd hogerop ging voetballen? ‘’Maar jullie hebben toch ook een spits die hoog gevoetbald heeft’’? Dat klopt, alleen onze spits heeft wat moeite met afronden op dit moment, hierover later meer….

Om 10.12 uur werd het gras opgezocht voor de warming-up, en werd al snel duidelijk dat de keurmeesters van onze velden een zware maandag tegemoet zouden gaan. Met een zompige ondergrond die niet zou misstaan in de cultfilm ‘’swamp thing’’ werd er stipt om 10.30 uur door de goed fluitende leidsman afgefloten. Met de fluit nog nagalmend op de Klettersteeg kwam Tim tot de conclusie dat hij de pech had vandaag dat hij tegen hun spits stond…. Complimenten voor Tim die hem uit de wedstrijd gespeeld heeft, wat ervoor zorgde dat hij 10 minuten voor tijd vroegtijdig van het veld werd gehaald.

Een andere optie die ook vaak genoemd is die dag, was dat hij nog steeds kapot was van de sprint tegen de Flash van Achterveld. Met een snelheid dicht tegen de Mach 3 werd de achterlijn opgezocht en het was dat Willem redding bood met een goede sliding want anders waren die twee nog aan het rennen… Dat was ook gelijk een van zijn laatste acties van deze wedstrijd, waar hij het in de eerste wedstrijd na 12 minuten wel welletjes vond, hield hij het deze wedstrijd maar liefst 35 minuten vol, chapeau alom! Helaas viel hij uit met een blessure en hopen wij dat het meevalt. Wat waarschijnlijk langer gaat duren is de blessure van Kevin die met een ogenschijnlijk zware blessure aan de hamstring de kant moest opzoeken.

We waren nog niet eens halverwege en moesten al 2 man vervangen…dat beloofde niet heel veel goeds en wat dan niet bepaalt meehelpt is een tegengoal… Een chaotische scrimmage die niet zou misstaan in een Zorro film zorgde ervoor dat Tim voor de eerste keer gepasseerd werd deze dag. Het restant van de 1e helft werd er niet meer gescoord en zo werden de kleedkamers opgezocht waar een melange van tropisch fruit ons verwelkomende in de vorm van twee theekannen.

Remco, alias Wim Hof, was zeer dankbaar met deze warme vloeistof en kon zo een beetje ontdooien. Vlaggen in korte broek met een gure wind op de kuiten is niet echt bevorderlijk voor de bloedsomloop naar het schijnt. Met een aantal tactische omzettingen en krachttermen zoals ‘’kom op’’ ‘’de bal is rond’’, begonnen we, nadat ook Remco weer op zijn plek was neergezet (lopen ging nog lastig met 10 dooie tenen..), aan de tweede helft. Wat bleek, de rust had Achterveld goed gedaan warempel. Wij werden de betere partij en wat dan meehelpt is dat de spitsen van Aurora hun vizier absoluut niet op scherp hadden vandaag.

Het leek erop dat we de wedstrijd konden kantelen...het was onze rechtsback die met een geniale pass, die hij waarschijnlijk ook niet meer gaat maken, onze spits Roland vrij voor de goal zette. Roland die niet op de hoogte was van zulke voetbalkwaliteiten schatte de bal hierdoor verkeerd in en zo rolde de bal naast het goal van de sluitpost van Aurora. Aurora was gewaarschuwd en dat zette zich weer op scherp. Ook het vizier helaas…. Zo viel de 0-2 een kwartier voor tijd en wat Achterveld ook probeerde, er viel geen eer te halen deze wedstrijd meer. Wat er wel gehaald werd waren isolatiedekens voor onze grens en stevig ingepakt zocht ook hij de kleedkamers op na 90 minuten voetbal.

Helaas weer geen punten deze week, volgende week mogen we uit tegen Amsvorde waar we gaan proberen voor een wat vrolijkere noot in een verslag. Want van deze wedstrijd werd niemand vrolijk, zelfs onze wasvrouw niet.. Bij deze excuses voor de ravage die wij veroorzaakt hebben op onze kleding. Joris en Karel zullen aan het eind van het jaar ook extra geld doneren voor de 17 kilo aan extra gewicht op hun shirts en broekjes.

Nu hoor ik u denken, ‘’maar Rick zijn mop kan toch voor een vrolijke noot zorgen??’’ Dat klopt alleen Rick dacht daar zelf anders over… Deze week dus geen glimlach op het gezicht of een kleine gniffel... de redactie gaat er wel vanuit dat hij volgende week met een wederopstanding van jewelste komt waar zelfs wellicht een kleine excuses aan uw collega’s vereist is vanwege uw uitbundige lachsalvo….

Tot volgende week!