maandag 26 maart 2018

S.V. Achterveld 3

Dartelende lammetjes, tulpen schieten als onkruid uit de aarde, de boterhamzakjes om de voeten van onze keeper Tim zijn weer netjes opgeborgen...kortom het wordt lente! De klok ging afgelopen weekend een uur vooruit en laat dit nu het thema zijn voor het 3e de aankomende wedstrijden..vooruit kijken. Of in ons geval omhoog kijken... We staan immers nog steeds keurig laatste in onze klasse. De afgelopen wedstrijden waren hoopgevend, immers er werd nog niet verloren in 2018.. totdat deze positieve opmars bruut werd verstoord door een vangbal waar menig honkballer jaloers op zou zijn van onze vice-vice- aanvoerder Dennis. En zo kwam het dat we vandaag toch weer de rug moesten rekken en niet bij de spreekwoordelijke pakken neer moesten gaan zitten en voor de volle 90 minuten (of 60 voor Frank) voor de winst moesten gaan tegen onze tegenstander van vandaag, Sterrenwijk uit Utrecht. De uitwedstrijd bleken ze toch een maatje te groot voor ons, tegen 9 man stond er na anderhalf uur 3-1 op het scorebord. Nu zult u denken, 3-1? Dat is toch al vaker voorgekomen dit seizoen? Jawel, maar niet tegen 9 man...

En zo was het dat op de vroege zondagochtend er maar liefst 16 man stonden te genieten van de eerste lentestralen van dit jaar en was er door Joris al een eerste fazant gespot. Kortom...de vooruitzichten waren goed! De opstelling werd doorgenomen en we betraden het veld waar al snel keurig werd gestreden om wie er mocht gaan vlaggen met het welbekende latje trappen principe. Om 11.00 uur werd er afgefloten door de goed fluitende leidsman en tevens sponsor van ons 3e..Alex  moest echter gelijk ingrijpen want na uitkomst van het latje trappen principe stond er bij de tegenstander nog geen vlagger langs de lijn. Mark was echter zo sportief om de tegenstander te helpen en nam de vlag aan, iets waar Joris na afloop van de wedstrijd minder blij mee was...Hij werd nog nooit zo vaak voor buitenspel afgevlagd in een wedstrijd... Door dit overijverige gevlag moesten zijn schoenen het helaas wel bekopen, of dit nog iets van gevolgen had voor het verloop van de wedstrijd moest later nog blijken..
Hoe dartelend de koeien de eerste stappen doen met het betreden van de weilanden aan het begin van de lente, hoe meer onze wedstrijd leek op de eerste stappen van een schaatser aan het begin van de winter op een dun laagje ijs...Het was kortom voorzichtig van beide kanten en het spel was nu niet bepaald heel snel van beide kanten... De eerste goal viel dan ook uit een standaard situatie, de hoekschop of zoals de Canadees zou zeggen, de corner. Dave had na 20 minuten nog de beschikking over een perfecte trap en zorgde voor een niet te missen kans voor Rick. Rick dacht daar toch iets anders over en besloot iets opzij te stappen waardoor een onschuldige verdediger van Sterrenwijk de gevierde man was ineens onder de oranje hemden...1-0!
Als een beer die ontwaakt is uit zijn winterslaap voetbalde Achterveld verder. Al vrij snel hierna volgde de 2-0 van Joris en zelfs de 3-0 na een knap schot van Olaf/Niels. Wat een weelde, na een belabberd voorseizoen pronkte er toch echt deze cijfers op het scorebord. De leidsman, tevens een ware kunstenaar op het gebied van stoffering en onze sponsor besloot dat het mooi was geweest en floot na 45 minuten precies, want preciesie is zijn middelnaam af voor een welverdiende rustpauze en zo werden de dug outs opgezocht. Het strijdplan voor de tweede helft werd besproken en het werd al snel duidelijk dat we zo snel mogelijk de 4-0 moesten gaan maken om zo rustig de wedstrijd uit te spelen.
De 4-0 werd dan ook snel gemaakt door wederom Joris maar we waren zeker nog niet veilig met nog 25 minuten te spelen. Dat had ook onze rechtsback door en besloot vanaf de 5 meter lijn een ongekende sprint naar voren te zetten waar hij na een 1/2tje met Roland voet kon zetten op vijandelijk gebied, de helft van de tegenstander. Hier volgde een ongekende slalom, of zijn motoriek zat in de weg maar Joris werd gevonden en schoot koelbloedig de 5-0 binnen. Feest alom want nu waren we zeker van de drie punten!
Het was nu Olaf/Niels die vanaf de linkerkant de verdediging fileerde als een mes in het boterschaapje wat met 1e paasdag op tafel staat met de brunch, 6-0! Het was wachten op het antwoord van Sterrenwijk, toen die, op een aantal zeer positieve en opmerkelijke levenspreuken na van de keeper, uitbleef besloot Roland dat het tijd was voor zijn one minute of Fame en met de elegantie zoals een bakker zijn haantjes pik neerlegt in de toonbank, stifte hij de bal over de keeper heen en zo ging de teller naar 7-0.
Harry besloot nu mensen te gaan sparen en zo kwam het dat Mark mocht invallen met zijn enigszins defecte voetbalschoenen. 4 bunder gras zat er inmiddels tussen zool en schoen en dat bleek niet geheel handig voor onze verdediger. De magie was doorbroken en de hatelijke 0 was van het scorebord af voor Sterrenwijk. Dave probeerde gelijk nog iets terug te doen, bij deze doen we dan ook een dringend beroep op de leden van de Singels, mochten jullie een bal tegenkomen op het paardenpad gelieve te reageren. De eerlijke vinder krijgt van Roland een paar originele voetbalsokken van maar liefst 10 euro. Via een magistrale vrije trap in de spreekwoordelijke winkelhaak werd ook de 2 genoteerd. Olaf/Niels zorgde echter voor de afsluiting van vandaag, 8-2.
De leidsman van vandaag, die tevens aardig handig is met het bekleden van trappen en onze sponsor keek al op zijn horloge maar moest al snel omhoog kijken en een wenkbrauw fronzen na wederom  actie die op geen enkel voetbalveld thuis hoort. Het was onze vice-vice aanvoerder Dennis die een niet zo HANDige actie had aan de zijkant an het 16 meter gebied. Met een reflex waar Tess Wester jaloers op zou zijn keerde hij de bal waarna Alex niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen...De aanvaller van Sterrenwijk twijfelde geen moment en liet de eindscore op het bord noteren, 8-3.
Met deze score kunnen we eindelijk weer een beetje lucht in de banden doen van onze net niet degradatie kar en werd het terras opgezocht waar we onder het genot van de  eerste lente zon de nabespreking van de wedstrijd werd gedaan. We kunnen nu 2 weken genieten van deze overwinning en de overgave van onze laatse plek, over 2 weken staat Kampong op het spel!