Achterveld 3 en de slager van Nijkerkerveen
dinsdag 22 mei 2018

S.V. Achterveld 3

Pinksteren wordt gezien als het begin van de kerk. Ook wordt de komst van de Heilige Geest herdacht. Tijdens Pinksteren daalde de Heilige Geest neer op de apostelen die in allerlei talen vertelden over het leven en sterven van Jezus. Jezus was kort daarvoor opgestegen naar de hemel (Hemelvaart) nadat hij was opgestaan uit de dood (Pasen). Toen Jezus opsteeg beloofde hij zijn apostelen dat zij niet alleen zouden blijven. Tien dagen later kwam de Heilige Geest. 

En met deze achtergrond informatie over Pinksteren is er nog een aardig feitje over Pinksteren 2018.. De spelers van RKSV Achterveld 3 mocht op eerste Pinksterdag aantreden tegen onze voetbalvrienden van Quick uit Amersfoort. Het is nog nooit eerder in in onze 2 jarig bestaan van Achterveld 3 dat we mochten voetballen met Pinksteren dus het was weer spannend of we genoeg man zouden hebben voor deze wedstrijd. Achteraf was de spreekwoordelijke ''storm in een glas water'' theorie die om de hoek kwam kijken want bijna een iedereen wilde wel spelen in de allerlaatste uitwedstrijd op de zondag van Achterveld 3.

Jawel nadat we verleden week bijna zeker waren van de verhuizing van de zondag naar de zaterdag toe als sportteam is afgelopen weekend met een ferme handdruk met onze eigen Sep Blatter, voorzitter Sander de verhuizing een feit geworden en zullen wij volgend jaar te aanschouwen zijn op de zaterdag zodat we in ieder geval 9 Juni 2019 vrij zijn met de volgende Pinksteren. 

d60e8f63-4428-4e9f-ac80-65cfae599d52.jpg

Een ferme handdruk van de aanvoerder van RKSV Achterveld 3 met de voorzitter ter bezegeling van het historische moment in de geschiedenis van de RKSV Achterveld: RKSV Achterveld 3 stapt definitief over naar de zaterdag.

En met deze huishoudelijke mededelingen achter de rug gaan we terug naar 20 Mei 2018, in de volksmond beter bekend als eergisteren. Quick stond dus op het programma. Het team waar we 2 weken geleden thuis nog gelukkig met 1-0 van wonnen waar een 1-1 uitslag meer dan verdiend was geweest. We waren dus gewaarschuwd tegen, de laagvlieger van onze competitie dat we fel van start moesten gaan... Dat je ook weer iets te ferm van start kan gaan is ook niet heel handig maar hierover later meer...

Om 10 uur moesten we verzamelen en werden de koppen weer geteld. We kwamen op een keurige 7 man uit die vanaf Achterveld zouden gaan. Nadat Matthijs genoeg had gezien van de wedstrijd op veld 3 en zich ook maar besloot om zich samen te voegen bij de rest volgden wij onze weg naar de rest van het elftal wat al op het Dorresteinse sportcomplex stond te wachten op ons.

Met een ietwat zenuwachtige Dennis Kok in de gelederen reden we de parkeerplaats op... U moet weten dat Dennis de twijfelachtige eer heeft om geblesseerd te raken in de rust. Een aantal jaar geleden speelde onze ''naar eigen zeggen'' meest stabiele speler van het 3e nog in de selectie van SVA. Toen zij na de eerste helft mochten gaan genieten van een welverdiend bakje thee was het Dennis die een drempel te laat zag en zich helaas moest afmelden voor de  tweede helft... (over deze dramatische dag heeft hij tevens een rapnummer geschreven...wellicht dat u er bekend mee bent daar hij niet onder banken of stoelen schuift wat hem is overkomen in die verschrikkelijke 15 minuten rust). 3 Ritalin en een speech van Robin en Harry verder besloot Dennis over zijn angst heen te stappen en melde hij zich ook in de kleedkamer.

acff8d41-457a-4ce0-9a6b-43713af62ef8.jpg

Rapper Dennis weet m.n. de vrouwelijke fans te bekoren!

 

Rob was weer terug en mocht ouderwets achterin de lijnen uit gaan zetten... dat hij vervolgens ook zijn been uitzette kwam de wedstrijd nu niet bepaald ten goede. En zo kwam het dat na een welgetelde hele minuut Quick een strafschop mocht gaan nemen tegen onze sluitpost Tim. Tim, die nog niet helemaal hersteld was van de barre omstandigheden van verleden week en met een pleister voetbalde op zijn rechter ellenboog kon na een ferme trap de bal uit de rechterkant van het net vissen...(voor het voltallige meegereisde publiek links dan) Het zou toch niet weer zo'n wedstrijd worden die qua instelling slapper zou zijn dan de spaghetti van Grand'Italia? 

Neen, en dat had te maken met 1 man op het veld. Vroeger hadden wij op Achterveld Slagerij van Wieringen en later nog Slagerij van der Donk... Nijkerkerveen heeft sinds afgelopen weekend er ook eentje bij... met de naam van Lammers in neonletters fel flikkerend boven de coulissen. Roland onze spits van vandaag zorgde er in zijn eentje voor dat Quick, die toch keurig met 16 spelers op het wedstrijdformulier stond de wedstrijd zouden uitspelen met een 10.5 speler... Zijn sloop en zoektocht naar goals (hij staat er maar een paar achter op topscoorder Joris) maakte hem totaal in de ban zoals Dr. Bruce Banner dat werd van de Hulk. Bij het eerstvolgende balcontact (hoge bal in de 16) raakte hij de keeper die vervolgens uit evenwicht op de grond kwam en linea direct gewisseld kon worden met een veldspeler.

Na deze korte pauze had Rob er inmiddels flink de smoor erin gekregen van zijn niet zo handige actie in de eerste helft en besloot kort na het hervatten van de wedstrijd op avontuur te gaan. Met een fabelachtig schot vanaf de 40 meter lijn en vervolgens een juichend gebaar a la Wim Jonk in de Uefa Cup finale van Ajax was alles weer vergeven! 1-1! En met deze voor de neutrale toeschouwer positieve tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.. in de rust werden er door Robin en Harry de tactische omzettingen gedaan en werd de tactiek aan het voltallige tiental doorgegeven (Dennis bleef voor de zekerheid maar even buiten wachten…). 

De tweede helft was amper begonnen en met de inbreng van de sterk spelende rechtsback, Matthijs en Corno kon je wel zeggen dat het menens zou worden deze 45 minuten… Toen Roland vervolgens, na de keeper, ervoor zorgde dat er weer 2 verdedigers met conditionele problemen het veld af moesten was het wachten op de 1-2… En die kwam vervolgens vanaf het hoofd van niemand minder dan de slager van Nijkerkerveen, Roland. Met een puike voorzet vanaf de linkerkant van de schoen van Willem zorgde hij voor een niet te missen kans op het hoofd van Roland en met een bekeken kopbal in de linkerbovenhoek verschalkte hij de reserve keeper van Quick.

Waarom dit doelpunt zo gedetailleerd beschreven is? Dat is als goedmakertje voor de 1-3 die vervolgens viel… Ik had het te druk met een water bidon waardoor ik u enkel de doelpuntenmaker kan benoemen; Roland wederom. 1-3. Geen zorgen en we konden de wedstrijd rustig uitspelen… Het werd nog even spannend maar dankzij adequaat keeperswerk van onze sluitpost Tim zorgde ervoor dat Quick geen hoop kon krijgen… Peter vond het ook wel mooi geweest en na een kleine uitval naar de niet geheel onpartijdige scheids toe mocht hij de laatste 10 minuten vanaf de zijlijn bekijken.

Gebeurde er verder dan niets meer? Jawel, ondertussen in alle tumult waren er wederom 2 spelers van Quick niet meer bij machte om Roland af te stoppen zodat ze met 10 man en de spreekwoordelijke paardenkop verder moesten.. Dit alles kwam niet geheel ten goede aan hun organisatie waarna de rechtsback slim acteerde… Met een weergaloze solo vanaf de middenlijn, wat overigens lang genoeg is voor 1 sprint zette hij Roland vrij voor de goal voor zijn zuivere hattrick. De grens besloot hier niet aan mee te werken en zo bleef de stand op 1-3.

De scheids zag dat het genoeg was en floot af met als eindresultaat 4 winnaars; Dennis Kok die blessurevrij het sportpark van Quick verliet, wederom Dennis Kok die zijn witte inloopshirt weer wit zag worden nadat hij deze afgelopen week bij de bonte was had gedaan, Roland, die met zijn slagerskwaliteiten zijn achterstand op de topscoorderslijst flink zag inkrimpen t.o.v. Joris, en natuurlijk de gehele selectie van Achterveld 3 die met nog één wedstrijd voor de boeg toch maar mooi even de officiële laatste uitwedstrijd op de zondag gewonnen zag worden…

En onder het genot van een paar gele rakkers werd het zonnetje opgezocht voor een mooie afsluiting van de zondag.. Ditmaal geen mop van Rick maar een mooie anekdote waarvan u wellicht zult denken na het lezen hiervan.. ’’ja, daar had ik waarschijnlijk bij moeten zijn’’ echter doordat er toch wel een 5 tal gniffels te horen waren na deze anekdote willen wij u deze niet onthouden. ‘Met dat zondagsschot van je weet zeker dat je wel naar de zaterdag wilt Rob?’’

En met deze vrolijke anekdote sluiten we deze wedstrijd af. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen onze ‘’vijanden’’ van Roda. Een mooie derby waar we ’s ochtends eerst getrakteerd zullen worden op een heerlijk ontbijt van Marion en volgens Piet Paulusma staat er ons een aardig zonnetje te wachten a.s. zondag… Kortom het beloofd een mooi einde te worden van het seizoen 2017-2018 voor Achterveld 3.