Achterveld 3 en de terugblik naar 1897
maandag 14 mei 2018

S.V. Achterveld 3

1897, het jaar waarin besloten werd dat een voetbalwedstrijd maar liefst 90 minuten zou gaan duren…Nu 121 jaar later hoopten de spelers van Achterveld 3 in het speelweekend van 13 Mei dat ze toen maar besloten hadden om dit te verlagen naar 60 minuten….

Voordat we gaan terugblikken naar gisteren….DE KOGEL IS DOOR DE KERK!! (spreekwoordelijk gezien dan want het zou toch zonde zijn nu net na de glas in lood renovatie bij het boegbeeld van onze RKSVA) Achterveld 3 gaat volgend jaar voor 99,99% spelen op de zaterdag!

Nadat Dennis Kok afgelopen week dreigde op te gaan stappen bij het 3e als we niet naar de zaterdag zouden gaan was het nog heel even spannend omdat nu ineens weer veel spelers naar de zondag wilde, was het Rick die het initiatief nam. Rick, normaal gesproken onze man binnen en buiten de lijnen met een gezonde dosis grappen en grollen, liet nu zijn zakelijke kant zien en met een ware bel Pyramide systeem werd aan een ieder gevraagd waar de voorkeur qua speeldag naar toeging. En zo kwam de conclusie dat alle Zwitserland stemmers (neutraal voor de leek) ook wel zin hadden om op de zaterdag een potje te gaan voetballen.

Maar goed, zover is het dus nog niet daar we nog een drietal wedstrijden mogen spelen op de zondag in het seizoen 2017-2018. Vandaag stond de wedstrijd tegen Aurora op het spel. Nu zult u wel denken…’’hé alweer? In een van jullie vorige verslagen stond de wedstrijd tegen Aurora ook al op het spel en die wonnen jullie’’? Ja die wel….

Onze stageloper bij het Trefpunt, alias Dennis Kok, had namelijk de conclusie getrokken dat als je in een rood shirt speelt dat dit automatisch Aurora moet zijn. Clubs als HDS en Saestum zijn hem dan ook niet bekend. Afijn, de vorige wedstrijd was dus tegen Saestum en vandaag mochten we dus tegen de ongeslagen kampioen van onze klasse, Aurora uit Werkhoven. De club waar menig derde speler goede herinneringen aan bewaard heeft na hier het kampioenschap in de 5e klasse binnen te halen circa 8 jaar geleden.

Vandaag de dag echter mogen wij bij lange na niet aan het kampioenschap denken. Na een wispelturig seizoen is de middenmoot het hoogst haalbare dit seizoen. Wie wel aan het kampioenschap mocht denken waren onze dames van Achterveld 2. Zij werden gisteren ook ongeslagen kampioen en namens ons allemaal van harte gefeliciteerd met dit succes en wij hopen dat het gastoptreden van onze eigen rapper Sjors, alias Dennis K. naar jullie toe in goede aarde viel!

Terug naar de zondagochtend. Om 09.45 uur werd er verzameld op het Kerstens Sportpark en het was nog even spannend of Matthijs en Rick op tijd zouden zijn. Na horen zeggen hadden zij de avond ervoor een stuk of 15 boswandelingen gedaan en gevreesd werd voor spierpijn bij onze 2 atleten… Uit nader onderzoek bleek later dat dit genomen moest worden i.p.v. gedaan…. Dus opgelucht konden we met de ene helft van het team richting Werkhoven waar vervolgens onze andere helft van het team al keurig zat te wachten in de lokale kantine van Aurora.

Afgelopen jaar hebben wij ons druk bemoeid op de transfermarkt met als resultaat dat Olaf/Niels Kerkhof ons team hebben versterkt. Helaas kan menigeen binnen ons team de twee nog steeds niet uit elkaar houden, maar daar hadden ze een ingenieus idee voor. En zo kwam het dat bij aankomst er voor een ieder een warming up shirt klaarlag met de initialen van de speler erop. Daar de meeste spelers na 1,5 keer de achterlijn opgezocht te hebben het wel weer welletjes vinden tijdens de warming up werd al snel het idee geopperd het als uitloop shirtjes te gebruiken. Desalniettemin bedankt heren! Degene die het meest dankbaar was voor een fris shirt was na afwezigheid van onze aanvoerder Rob, vice-aanvoerder Dennis K. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat het laten staan van je tas bij de lokale cafetaria voor een week niet heel succesvol is voor de frisheid binnenin…   

Om 11.00 uur werd er afgefloten voor de goed fluitende leidsman nadat we de toss hadden gewonnen door de sterk spelende aanvoerder van vandaag. Een ieder die wel eens tegen Aurora gespeeld heeft weet dat de velden daar nu niet bepaald heel netjes bijliggen... Na een korte blik over veld 1 waren we blij dat we vandaag mochten spelen op veld 2 van het sportpark te Werkhoven. Dit veld lag er minstens zo slecht bij wat dan met name in de 2e helft ervoor zorgde voor een aantal kolderieke momenten bij de spelers van Achterveld. Het benoemen van een balletje breed naar de aanvoerder van vandaag die vervolgens wilde opstomen maar waar de realiteit zorgde voor een sprint naar de zijlijn om de bal nog binnen te houden wat vervolgens niet echt lukte mochten wij u niet onthouden…

De eerste helft verliep daarentegen voorspoedig. Met goed combinatievoetbal en werklust vanuit Achterveldse zijde en de passievere houding vanuit Aurora zorgde ervoor dat we al snel gevaarlijk werden.. Het was Roland die ervoor zorgde dat de 0-1 halverwege de 1e helft op het scorebord verscheen…Al snel hierna maakte hij de 0-2  maar deze werd afgefloten na buitenspel. Met een keurige 0-1 ruststand werd de dug-out opgezocht voor de rust. 0-1 voor tegen de koploper, verse wissels Peter, Dave en Olaf/Niels konden hun opwachting gaan maken in de 2e helft… Kortom geen vuiltje aan de lucht….En dat leek het helemaal toen Joris na een tiental minuten in de 2e helft de 0-2 binnenschoot.

Wat zich vervolgens de laatste 30 minuten van deze wedstrijd afspeelde kan zich het beste omschreven als totale anarchie… De keeper van Aurora die normaal gesproken spits stond besloot dat het welletjes was en diende zichzelf aan via een wissel aan het front bij de Achterveldse verdediging. De rest van het team besloot ook een paar tandjes op te schroeven en na een ongelukkige eigen goal vanuit onze kant ook nog stond het na 3 keer knipperen bij het aanwezige publiek 7-2.

De leidsman besloot ons te sparen en floot af. Met een ietwat verbaasde blik van wat ons nu overkomen was zochten de we de kleedkamers op waar we onder het genot van de lokale brouwsels de wedstrijd nog even doornamen.

Volgende week spelen we de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Quick. De thuiswedstrijd werd verleden week gewonnen met 1-0 en we zijn er allemaal op gebrand om de laatste 2 wedstrijden op de zondag winnend af te sluiten dit seizoen.

U begrijpt dat na deze historische nederlaag een mop vanuit Rick zijn kant ongepast is… wij hopen met het gehele team dat volgende week de sfeer en uitslag beter is zodat ook deze vrolijke voetnoot weer te lezen valt in het verslag.