maandag 4 september 2017

S.V. Achterveld 3

Zondag 3 september, de dag dat het exact 116 jaar geleden was dat de Australische vlag voor het eerst werd gehesen maar het was ook de dag dat ons 3e zicht mocht gaan opmaken voor de kortste weg naar Europa, de beker! (al is het via de A12 richting Arnhem ook goed te doen) Al leek het als de dag van gisteren nog dat Alex en Dave als ware oorlogsveteranen door Den Haag voetbalseizoen 2016-2017 afsloten, nu stonden we aan de aftrap van het seizoen 2017-2018.

In die korte rustperiode is er bepaald niet stil gezeten door onze lokale atleten, zo hebben er een paar door getraind op de dinsdag avond en anderen vonden dat maar overdreven, kortom iedereen was er mee bezig! Maar ook onze viertallige leiding heeft niet stilgezeten en dat bleek toen wij blij verrast werden met drie versterkingen die ons dit seizoen gaan helpen op de weg naar glorie en eeuwige roem.

Niels en Olaf Kerkhof, die transfer vrij overkwamen vanuit Amsvorde en die het gemiddelde gewicht flink omlaag brachten en daar hebben we ook Roland Lammers nog die dit weer enigszins compenseert maar met zijn 40 jaar en gezien zijn voetbalcarrière 1 bonk ervaring met zich meebrengt, dat hij nu een stap omhoog afdwong naar Achterveld 3 is dan ook een mooie beloning voor hem!

 

Om kwart voor 10 was het weer even spannend wie als eerste te laat zou komen en met wat voor goede reden dat zou zijn. De wind tegen van Roland en de batterijwissel van de stappenteller van Matthijs (hierover later meer…) waren nog net binnen de tijd maar het niet kunnen vinden van de Mac Donalds trui van Dennis Hak bleek toch de eerste reden van het te laat arriveren om het Kerstens Sportpark en Dennis kon dus gaan genieten van het sportfestijn in de dug-out op veld 1 daar er maar liefst 16 man klaar stonden voor aanvang. Dit was niet geheel in de verwachting van de avond ervoor, waar het 70 jarig bestaan van onze rooms-katholieke sport vereniging gevierd werd en hier ook menig derde speler aanwezig was.

Hulde ook aan Frank, onze stand-in keeper van vandaag daar Tim nog op vakantie was. Zat hij een aantal uur daarvoor nog met zijn hoofd bij het Malibu cola op de shotgun methode op te drinken, nu zat hij alweer met zijn hoofd bij het voetbal, wat hij dan vervolgens weer iets te letterlijk nam in de wedstrijd, hierover later meer.

 

Om 10 uur werd de kleedkamer opgezocht en de opstelling bepaald. Doordat Harry met zijn gezin en aanhang aan het genieten was van een welverdiende vakantie moest de runner up van beste man van het seizoen 2016-2017 die glansrijk door onze linksback Tim werd gewonnen, nu de aanvoerdersband op zich nemen. Helaas had Rob deze meegenomen naar het zonovergoten Tenerife en moest Marthijn op zoek naar een vervangende waarbij de dames van het 2e ons een helpende hand reikte, dank nogmaals daarvoor! Speciale dankbetuiging voor Frederik; de shirtjes waren perfect gewassen en roken heerlijk na 2 maanden in de tas!

Na een intensieve warming up, waarbij het opviel dat Matthijs wel heel erg vaak zijn armen los schudde en per se wilde oefenen op ingooien mochten wij om 10.30 uur aan gaan treden tegen Focus 07, onze tegenstander uit het gemoedelijke Culemborg, tevens geboorteplaats van Jan van Riebeeck. De goed fluitende leidsman floot af en het werd al snel duidelijk dat het voor beide partijen de eerste keer voetballen weer was.

De eerste 10 minuten was er nog minder actie te zien dan een aflevering ‘’Wij zijn er bijna’’ van omroep Max. Met een sterk aanvallend ingestelde voorhoede, een sterk verdedigend ingestelde achterhoede was het resultaat dat Dave, Willem en Danny zich de ‘’rompslomp’’ moesten lopen om de gaten te dichten. Dit resulteerde dan al vrij vroeg in een aantal wissels waarbij verse krachten werden ingezet.

Nadat Rick zag dat Mark ook inmiddels het besef had gekregen dat hij op het voetbalveld stond zag dat zijn taak er ook voorlopig opzat en stond zijn plaats af aan Dennis Kok. Jawel, de Dennis die ons verleden jaar wel even kampioen zou maken. Dit jaar heeft hij alles op alles gezet om fit aan het seizoen te beginnen en zo kwam hij afgelopen zaterdag terug van een hoogtestage in Japan. Met de sirene rust van een monnik zette hij alles  achterin neer en was het wachten op de 1-0! Die volgde al snel na een voorzet van Matthijs op Joris die niet aarzelde en binnen schoot; 1-0!

Op een terugspeelbal van Marthijn en Mark na die Frank vervolgens flink aan het werk zette was er weinig te beleven in de eerste helft. Of je moet de bal op de lat van Matthijs vanaf 2 meter mee moeten rekenen en die dan vervolgens bij de tegenstander in de dug-out blijft staan om zo niet zijn teamgenoten onder ogen te zien. Ik vind dat dit niet genoemd hoeft te worden want hij heeft deze wedstrijd maar liefst 7000 stappen gemaakt, dat dit eerder genoemd mag worden dan zijn bal op de lat heeft er alles mee te maken dat hij verleden jaar voor deze stappen een heel seizoen nodig had en nu alleen maar 60 minuten. Dit belooft veel goeds dus voor aankomend seizoen! Ruststand 1-0!

Terugkomend uit de kleedkamer was het weer even zoeken naar de vorm maar al snel bleek Bart, die wij vandaag net als Dennis en Frank mochten lenen, te laten zien dat hij klaar is voor het 1e. Met een ziedend afstandsschot liet hij de keeper kansloos en zorgde hij persoonlijk voor extase onder de oranje hemden. Die extase was al snel weg. Bart wilde namelijk de winnende maken en met een perfecte pass naar Willem kon de spits van Focus doorlopen met als resultaat dat hij nu inderdaad de winnende had gemaakt: 2-1. 

Doordat wij dit jaar potentieel veel aanvallers hebben wilden zij zich ook meteen laten zien aan onze begeleiding. Het was dan ook wachten op de 3-1! Die kwam vervolgens van de voet van Remco v.d Berg! Focus bleef toch nog af en toe gevaarlijk en het was dan ook te danken aan goed keeperswerk van Frank dat de marge op de ‘’veilige 2’’ bleef staan. Lukte het niet met zijn handen dan maar met zijn hoofd moest hij gedacht hebben bij een aanval vanuit Focus. Wij kunnen u garanderen dat deze gedachte niet snel meer in zijn hoofd zal omgaan.

Met zoveel enthousiasme was het verzet nu gebroken van Focus en er volgde al snel twee doelpunten meer. Olaf/Niels bekroonde zijn debuut met een doelpunt en ook Joris prikte er nog in! Toch bleef het nog heel lang spannend en kon de wedstrijd alle kanten nog op met deze 5-1. Het was uiteindelijk Marthijn die uit een kansloze positie zichzelf manoeuvreerde en met een onnavolgbaar schot de veilige 6-1 binnenschoot!

De leidsman besloot dat het welletjes was voor vandaag en floot af. We kunnen terugkijken op een leuke pot met een sportieve, leuke tegenstander maar vooral ook vooruit kijken op de komende wedstrijd tegen NVC aankomend weekend. De nieuwelingen hebben laten zien klaar te zijn voor het sportieve hoge plafond wat wordt geëist in ons team, zodat we ook volgende week met een hopelijk volledige bezetting naar Naarden kunnen afreizen voor het verdere verloop van het beker avontuur!

 

Ook dit jaar komt het vaste item weer terug in onze columns….voor velen de enige reden om dit stuk ook maar aan te klikken; de MOP VAN RICK!! Rick die vandaag bijzonder goed in zijn doen was (hij is niet meer de godfather, de messias van onze groep, deze rol is overgenomen door verse kracht Roland) schotelde ons het volgende voor (let op…18+ rated):

 

Wat heb je als je twee blauwe ballen in je hand hebt?

 

De volledige aandacht van Pino