Achterveld 3 en het degradatiespook
maandag 2 oktober 2017

S.V. Achterveld 3

Jawel, u leest het goed, het zou zo maar de titel kunnen zijn van het nieuwste boek van Suske en Wiske echter is het de realiteit op dit moment bij Achterveld 3, hoe dit zo stand is gekomen nemen wij u terug naar 1 oktober 2017 of zoals ze het in de volksmond ook wel noemen, gisteren. 1 oktober was de dag dat Fernando Alonso knap 11e werd op het circuit van Maleisië maar het was ook de dag van de 2e wedstrijd van het 3e elftal van Achterveld en tevens onze 1e thuiswedstrijd in deze competitie. De tegenstander van vandaag was Kampong 16 (en het kan nog hoger…) en na het gelijkspel van verleden week tegen Saestum waren we gebrand op drie punten tegen Kampong.

 

Iedereen was dan ook keurig op tijd voor de wedstrijd, nou bijna iedereen dan. Onze topscoorder Chris presteerde het namelijk om keurig om negen uur aan het ontbijt te zitten om vervolgens keurig de gevreesde 09.45 uur aan zich voorbij te laten gaan. Rick die inmiddels 868 uur te laat was voor de 1e wedstrijd maar wel keurig op tijd voor de 2e wedstrijd mocht de vlag bedienen de 1e helft en doordat Peter na een baanwisseling eindelijk weer sinds lange tijd vrij heeft in de weekenden was de bank voor vandaag bekend. Helaas meldde de man van glas Darryl zich op het laatste moment af, dit keer niet met een blessure maar met een griepje. We hopen dat hij er volgende week weer bij is!

 

Wat nog niet bekend was wie vandaag de keepershandschoenen mocht aantrekken. Tim had een vrijgezellen dag van zijn broertje in Luik en aangezien de rest van het team de motoriek en souplesse van een staafmixer hebben qua keeperswerk was het dus spannend wie de dankbare taak had om Tim te vervangen. Na de subtiele opmerking van Os besloot Marthijn ‘’anders sta je wissel’’ de keepershandschoenen van Robin in ontvangst te nemen en zochten wij de kleedkamer op. Na het subtiel inschieten van onze gelegenheidskeeper waardoor zijn moraal nog verder omlaag ging kwam ook onze gelegenheidsscheids (scrabble, 3 x woordwaarde) Remco het veld opzetten. Remco die vaak niet begrepen wordt door de scheidsrechters na weer een aanval op zijn ledematen besloot het goede voorbeeld te geven hoe wel te fluiten!

 

En zo werd er dus om 10.30 uur stipt afgefloten en werd het al snel duidelijk dat een 16e elftal niet heel veel zegt. Dit zou een pittige klus worden om de heren van Kampong te verslaan. Wat dan ook niet heel erg helpt waren de eerste 20 minuten van de wedstrijd waarbij elke bal over 5 meter prompt drie meter naast een medespeler gespeeld werd. In die eerste 20 minuten was het dan ook Kampong wat brutaal de leiding nam. Met een lange bal werd de verdediging verschalkt en kwam de bal tussen de verdediging en onze gelegenheidskeeper. Daar onze keeper een startsnelheid heeft van een Lada motor uit 1937 die in 2017 voor het eerst gestart wordt helpt dan ook niet echt mee en zo stond de 0-1 op het scorebord.

 

Niet snel daarna werd er een scherpe voorzet gegeven van de linkerkant. Dennis net terugkomend van de beruchte mannengriep, kon niet voorkomen dat er een voorzet gegeven kon worden strak voor het goal. Mark die ondertussen even zijn positie uit het oog verloor en helaas niet binnen 0,3 seconden vanaf de middenlijn kon teruglopen naar de 2e paal had vanaf daar een mooi overzicht hoe we voor de 2e keer verschalkt werden door de aanvallers van Kampong en het binnen no time dus 0-2 stond. Dit zou nog wel een lange voetbalsessie kunnen worden…

 

Gelukkig pakten we het hierna het voetbal weer op en na de vrije trap voor hands begonnen we weer te voetballen. Joris en Darryl waren afwezig vandaag dus moesten we het hebben van onze voorhoede Matthijs en Roland die met hun lichamen voor het balletje breed moesten zorgen voor de opkomende mensen vanaf het middenveld. Kevin dacht hier heel anders over en besloot zelf op avontuur te gaan zoals enkel Kevin dit kan, gewoon vooruit rennen en met salsabewegingen de tegenstanders op het verkeerde been te zetten wat vervolgens resulteerde in een prachtig doelpunt wat weer wat spanning met zich mee bracht, 1-2. Met deze score werden de kleedkamers opgezocht.

 

In de rust werd al snel duidelijk dat Danny niet meer verder kon en zo was het onze leiding, normaal meedogenloos, die zich over hun hart strijkten en Rick de vlag liet overgeven zodat hij vertrouwd vanuit achteruit sturing mocht geven aan het elftal. Met Kevin meer naar voren geschoven moest dit voor gevaar gaan zorgen en we gingen op zoek naar de 2-2! We begonnen fanatiek, zelfs Matthijs die net terug kwam van zijn slepende schaafplek, gaf alles op het middenveld. Ook Chris haalde alles uit de kast de tweede helft. Met een schwalbe pur sang op het middenveld en zijn corners die weer optimaal waren voor de tegenstander was het Chris effect meer dan zichtbaar. Het was dus wachten op die 2-2.

 

 HUISHOUDELIJKE MEDEDELING VOOR DE GRASMEESTERS op het Kerstens Sportpark, het gras op veld 1 ligt er perfect bij, echter willen jullie deze week de hobbels op het veld onder handen nemen? Nu leek het net of de keeper een blunder van jewelste had met een ferme trap onder de bal door. Dat hij vervolgens ook nog een ‘’Zoetje’’ had hielp niet mee aan zijn totaalcijfer die dag.

 

Afijn, het stond dus 1-3 en die klap kwamen wij niet meer te boven. Met een paar afstandsschoten konden wij de keeper ook niet testen en zo was het dat onze invalscheids affloot voor het eind van de wedstrijd. Met 1 punt uit 2 wedstrijden is dit absoluut niet de start van het seizoen die wij voor ogen hadden.

 

Volgende week spelen wij thuis tegen Soest, en hier hopen wij op beter resultaat dan vandaag. De vooruitzichten zijn goed, Roland heeft aandachtig gekeken naar de spits van vrouwen 2 die ze er wel in kreeg. Dus de titel ‘’Roland helpt zwalkend Achterveld 3 uit de put’’ voor volgende week staat al klaar!

 

Rick’s moppentapperij zal er dan ook zijn, hij heeft openlijk spijt betuigd en alles is vergeven en vergeten na verleden week dus dat belooft wat!

 

SVA 3.jpg