maandag 7 mei 2018

S.V. Achterveld 3

6 Mei 1992, de dag die bij een ieder nog vers in het geheugen zit als de dag dat de premier van Libanon zijn ontslag aanbiedt na een algemene staking, vele demonstraties en onlusten uit protest tegen zijn falend economisch beleid. Met deze wetenschap nog vers in het geheugen maken we een sprongetje 16 jaar later na 6 mei 2018. De dag dat Achterveld 3 tevens werd geconfronteerd met een falend beleid maar hierover later meer.. 6 Mei was namelijk speeldag nummer 19 van onze competitie en vandaag stond de wedstrijd tegen Quick op het programma. We zitten, net zoals de E5 van S.V. Urk, in een winning mood, en stonden we voor de winterstop nog ver onder Quick, zo staan we nu net na Bevrijdingsdag boven onze tegenstander van vandaag. Door het mooie weer en dat we thuis speelden hadden we vandaag maar liefst 17 spelers die te trappelen stonden om de wei, beter bekend onder de naam veld 1, in te gaan. Er was iets commotie rondom het informatiebord toen bleek dat niet wij maar Achterveld 5 op veld 1 mocht spelen. Schorremorrend werden de kleedkamers opgezocht maar Willem die niet met deze verandering kon omgaan en besloot dan maar om met Achterveld 5 mee te spelen waar hij vervolgens imponeerde met 3 doelpunten. De enigste die in zijn nopjes was met de veldverschuiving was Mark. Bij een ieder ligt de wedstrijd van 11 december 2016 tegen Amsvorde nog op het netvlies, met dat doelpunt, en het feit dat we hierna nooit meer op veld 3 gespeeld hebben zorgde ervoor dat Mark nog steeds een 100% doelpuntenratio op dat veld heeft. En zo liepen we om 10.40 uur achter een fluitende Mark het veld op voor de warming up. Na de jaarlijkse teamfotoshoot van mevrouw de Vette voor onze fans werd de warming up opgezet. Al vrij snel kwamen we erachter dat het toch best wel wat warm zou kunnen gaan worden vandaag en werd linea direct de zijlijn opgezocht om de laatste details en tactieken door te nemen met onze viertallige leiding onder aanvoering van onze eigen Al Capone; Harry.

 

Onze voltallige begeleidingsteam was al snel bevangen van de hitte en dat bleek uit de begin opstelling. Zo stond er achterin een centraal duo met een startsnelheid van Windows 95 pc en voorin mocht Remco het weer proberen na zijn ijzersterke wedstrijd van verleden week. Onder het mom ‘’ongelukkiger spelen dan toen kan niet’’ mocht hij in de punt spelen tot grote onvrede van Roland die de eerste helft genoegen moest nemen met een plekje aan de zijlijn. Daar was hij in goede handen met een sterk bezette bank, Matthijs, Olaf/Niels en Dennis Kok. Dennis die naar eigen zeggen beweert dat als hij een heel seizoen in de spits stond hij er zeker meer dan 4 zou maken was de eerste helft sowieso goed op dreef. Kreten van commentaar en kolderiek gelach waarbij het soms net leek op een aflevering van Stattler en Waldorf van de Muppets…. 45 minuten in de 2e helft en een puike aanname van de bal met als gevolg een val waar de boeven Harry en Marv uit Home Alone jaloers op zouden worden later moest hij toch erkennen dat een rol in de spits hem nu niet bepaald gaat worden…

 

Wie vaker onze verslagen leest kan al snel de conclusie trekken dat Achterveld 3 maar wat gelukt heeft met de arbitrage. Goed leidende leidsman is een term wat elke thuiswedstrijd wel weer wordt benoemd. En ook vandaag hadden wij een goed fluitende leidsman! Deze was echter verhinderd.. en zo was het dat A.B. (uit veiligheidsoverwegingen na diverse dreigementen na de wedstrijd van de kant van de oranje hemden zullen wij enkel zijn initialen gebruiken) die tevens CEO en oprichter is van ‘’Alex Boersen woning/projectinrichting’’ de wandelpas naar de middenlijn nam voor de aftrap. Na een korte verontschuldiging naar de kant van Quick toe omdat hij nu zelf de vlaggen moest pakken en dat de reden was tot de vertraging mocht de verder uitstekend spelende aanvoerder van Achterveld toekijken hoe de klassieke vorm van kant kiezen gespeeld werd. Niet met een rijksdaalder waar men kon kiezen tussen kop of munt maar met de fluit in een van de 2 handen. De fluit zat keurig verstopt in de hand van onze leidsman…die wel, alleen het touwtje wat eraan vastzat bungelde vrolijk eronder… En zo floot A.B. af klokslag 11.05 uur en al vrij snel kreeg Darryl het op zijn heupen…spreekwoordelijk dan gelukkig voor onze man van glas. Met een ware slalom omspeelde hij de gehele verdediging van Quick en legde hij de bal op een presenteer blaadje voor Remco die vervolgens niet meer kon missen.. 1-0! Binnen 3 minuten hadden we onze droomstart gemaakt en het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Daar dachten de factoren scherpte en motoriek vervolgens anders over. Een aantal kolderieke momenten later waarbij het niet handig is om bijvoorbeeld je veters te strikken bij een ingooi rond de 16 (waar die dan wel weer sterk terugkomt met een fabelachtige bal van de lijn te halen) mochten we nog in onze handen knijpen dat we nog voor stonden…Kortom we speelden tegen 11 man van Quick maar ook tegen onszelf. Tel daar ook nog het beleid van de leidsman bij die dag en je speelt ineens tegen 23 man…best druk. Mooi voorbeeld was een bal over de laatste linie van Achterveld heen waarbij Dave toch echt dacht dat buitenspel was en hierbij druk appellerend in onze zestien stond.  Vervolgens komt diezelfde bal tegen zijn hand weer aan waarna heel Quick aan het appelleren ging voor een handsbal…ja er werd wat geappelleerd deze dag. En met deze druk kon onze leidsman niet omgaan deze dag. Er werd niet meer gefloten voor zuivere buitenspel situaties en Remco (die weer vaak werd gezocht door zijn tegenstanders) kon niet rekenen op enige medelijden van de dwalende A.B.

 

De enige die zich niets aantrok van alle tumult was natuurlijk Mark die nog steeds alle vertrouwen had in een doelpunt. Helaas voor hem zat er voor vandaag niet meer in dan een droge knal in de handen van de keeper en na zijn wisselbeurt stond ook zijn gezicht op onweer… De tweede helft was een afspiegeling van de 1e helft waarbij er zat kansen over en weer waren maar de bal er maar niet in wilde en zo leek het toch dat het ene doelpunt van Remco het verschil zou maken in winst of gelijkspel. Maar daar kwam A.B. om de hoek kijken die besloot om nog langer door te laten voetballen onder het mom van ‘’nu we er toch zijn’’ En zo kwam het dat in een van de laatste minuten van de wedstrijd de bal gevaarlijk voor Achtervelds doelgebied kwam. Met een bal in de voeten voor een bijna lege goal wist Tim deze knap te pareren en was het zowaar de 2e wedstrijd van dit seizoen dat we met nul tegendoelpunten het veld afliepen. Het terras werd opgezocht en nadat de leidsman zijn excuses had aangeboden d.m.v. extra bij te lappen kwamen de vrolijke gezichten weer tevoorschijn. De zon deed onze moppentapper klaarblijkelijk ook goed want na vele weken wachten werd er weer eens bulderend gelachen om een mop van Rick en deze willen wij u ook zeker niet onthouden:

 

Het is wit en het hangt aan de muur bij de Chinees…..?

 

 

 

Witte lijst

 

 

 

 

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Aurora, de kampioen van onze klasse!

 

 

Voetnoot:

Vandaag is deze voor onze supporter van de dag en fervent liefhebber van de nummer 12 van SVA VR3; Mike van Ruitenbeek (jawel zoon van..) Mike, bij deze.