maandag 17 december 2018

S.V. Achterveld 4

Zaterdag 15 december, iets over de klok van kwart over vier...Achterveld 4 was op plek 31 beland van het ganzenbordspel...En wat zaten we er diep in... Hoe het zover kon komen nemen we u terug naar een aantal uur daarvoor en beginnen we bij de  zaterdagochtend half 10.

De zenuwen waren bij veel spelers niet meer te houden wat resulteerde in een lege wc rol en de weg naar de Spar voor een nieuwe voorraad. Met samengeknepen billen werd de fiets gepakt en er werd een sprint ingezet waar Tom Dumoulin nog een puntje aan kon zuigen...Tom had daarentegen geen moeite zonder wc papier te zitten maar dit terzijde... Een vluchtige blik langs de Dogsport kon een glimlach niet onderdrukt worden...Lange rijen stonden er voor de kassa en het kon niet anders zijn dan dat de laatste kaartjes voor het bekerfestijn van Achterveld 4 als warme broodjes over de toonbank gingen... Er stonden her en der al kinderen met fakkels op straat voor hun helden, de bekergladiatoren van Achterveld 4. Bij de Spar bleken de speciaal gemaakte fan posters ook al helemaal weg te zijn en lag er enkel nog een verscheurde versie ervan, stille getuige achtergelaten van black Friday taferelen bij het benutten van deze posters door verliefde tienermeisjes en jongens die ooit ook zo goed hopen te worden als hun helden. Met een goed doch drukkend gevoel op de darmen werd de weg terug ingezet. 

Om 13.45 uur werd iedereen geacht om aanwezig te zijn maar vanwege de verwachte drukte op de weg ernaar toe, handtekeningen uitdelen bij de poort naar het kerstens sportpark en een interviewtje her en der door Dorpstv Achterveld zorgde ervoor dat een ieder ruim van tevoren aanwezig was...Bij aankomst bleek er van bovenstaande taferelen niets aan de orde...of we rekenen het kind dat op ons afliep maar dat niet in de gaten had vanwege drukke whatsapp gesprekken wel mee..De telefoonpiramide werd van stal gehald en na een aantal minuten kwam de pijnlijke conclusie naar boven... De voorverkoop van het vuurwerk was afgelopen 15 december gestart bij de Dogsport, en de posters dan bij de Spar? Helaas opgehaald al door een enthousiaste vrijwilliger van de DWS voor het oud papier...Kon de gifbeker nog leger dan?? Ja bleek het antwoord... Blessures waren het resultaat vanwege te intensief trainen door de selectie van Achterveld 4 wat resulteerde dat we met 12 man op zouden gaan...Als lezer hoeven wij u niet te vertellen dat 12 niet echt ideaal is qua aantallen bij ons elftal maar gelukkig hielpen Rodney en mini Dave ons uit de spreekwoordelijke brand!!

Het was de ondankbare taak nu van de staff om toch nog de knop om te zetten bij hun spelers! Krachtige termen als; hup, kom op,voetbal is emotie, wie heeft mijn broodje frikandel half opgegeten waren woorden die vaak te horen waren in de catacomben! En heel waarschijnlijk zou onze 12e man een sfeeractie bedacht hebben en dat ze om half drie luid schreeuwend, muzikaal ondersteund en met de vers gekochte grondbloemen van de Dogsport toch langs de lijn zouden staan? En zo werd er toch hoopvol de kou opgezocht voor een warming up, een warming up die onze tegenstander van vandaag So Soest al was begonnen... En ook op onze vertrouwde kant! Deze mokerslag was bijna vernietigend voor het moraal van de selectie van Achterveld 4 maar het was onze aanvoerder die al vaker het geloof terugbracht in het elftal! Hij beloofde ons dat de toss gewonnen zou worden!! En zo mocht Soest kiezen welke kant ze op zouden spelen en floot de leidsman af voor de bekerkraker uit de regio Snorrenhoef!! 

Dit zou het begin worden van een potje ganzenborden wat niet gewonnen kon worden. Soest was duidelijk sterker dan Achterveld die de mentale steun miste van de 12e man! Soest had echter wel een 12e man in de vorm van onze rechtsback Mark! Exact een jaar geleden werd onze Mark bewierookt om zijn goal tegen Amsvorde en wilde een ieder voor 1 dag Mark van Brakel zijn. Vandaag wilde niemand Mark zijn echter....zijn tegenstander die niet bepaald vies was van een poort of wat en een aantal puike passeerbewegingen later kwam de gedachte bij Mark naar voren, if you can't beat them, then join them! En zo was het bij een corner een keurige kopbal onderkant lat die ervoor zorgde dat plek 31 op het bord steeds dichterbij kwam... Met een ruststand van 5-0 werden de kleedkamers opgezocht en was de leiding druk bezig om zakdoekjes uit te delen en een hart onder de riem aan het steken want dat we eruit zouden gaan uit onze bekerdroom was zeker maar dan niet met grote cijfers... Mark besloot dat het wel welletjes was geweest en ook onze zieke Peter die tegen een heuze mannengriep aanhing  kon niet verder.. De 2e helft was amper onderweg  of de bal lag er alweer bijna in maar vanwege een van de zeldzame goede verdedigingsacties deze middag kon dit voorkomen worden. Toch scoorde Soest vrij snel erna en stond de 6 op het scorebord en de hatelijke nul bij de thuisploeg. Tot plots het besef kwam van het uiteenspatten van onze droom, het bekeravontuur, overwinteren in de beker en voornamelijk gezamenlijk kaasfondue'en de avond voor de wedstrijd bij onze volgende tegenstander; FC Valkenberg. Er viel een last van onze schouders en we begonnen zowaar te voetballen....Dit resulteerde in een goal van onze mini dave, Lenn! Zo werd de score nog niets dragelijker maar meer zat er ook niet in vandaag tegen een sterker voetballend spelende Soest. De goed fluitende leidsman floot af en teleurgesteld werden de felicitaties gegeven aan onze tegenstanders en teleurgesteld en koukleumend werden de kleedkamers onthuts opgezocht... 

Het bekeravontuur zit er op voor Achterveld 4 in het seizoen 2018-2019! Wat ons nu nog rest is de competitie! Gelukkig hebben we eerst nog een aantal weken winterstop voordat onze gedachte weer naar de competitie gaan en kunnen we nu onze hoofden leegmaken en accepteren dat we er heel dicht bij zaten, overwinteren in de beker...MAAR niet getreurd, 5 minuten na de wedstrijd verschenen de eerste glimlachen en blaadjes bier en kwam de stemming van de voorgaande weken al snel terug.  En omdat het een aantal weken zal duren voordat onze huiscabetier Rick weer een van zijn grappen of grollen kan vertellen trakteerde hij ons zaterdag op maar liefst 2 moppen:

Wat is het zwaarste drankje wat je kan bestellen bij de chinees?

''Spa Lood''

Wat veel mensen niet weten is dat Rick ook fervent vogelspotter is, zijn lievelingsdier is een uil. Niet zomaar een uil maar een hele speciale! Zijn vriendin is hier echter minder content mee.... Het gaat om de ''partner-uil''

Namens alle spelers van het Rooms Katholieke SVA 4 wensen wij een ieder een zalig en gelukkig kerstmis en een goed begin van het nieuwe jaar!!