Achterveld begint met een ‘tienklapper’ (uit de Barneveldse Krant)
zondag 24 september 2023


Zelden zal een ploeg overtuigender aan het nieuwe seizoen zijn begonnen dan Achterveld. In Amersfoort werd HVC met maar liefst 10-3 verslagen. Bas van Ruitenbeek was de grote man bij de oranje-witten. De jonge aanvaller zorgde voor de eerste, tweede en vierde treffer van Achterveld. De 1-3 kwam uit een strafschop nadat Van Ruitenbeek aangetikt werd.

,,Toch vond ik Swen van Dalen nog beter’’, beweerde Jouri Melkert. ,,Als je zo’n overwinning boekt dan heb je vaak meer dan één uitblinker.” Melkert had de tegenstander uit zijn eigen woonplaats vorige week bekeken en bedacht een succesvol strijdplan.
,,Zij hebben veel kwaliteit en willen alles voetballend oplossen. Daar hebben wij op ingespeeld en dat deden we heel erg goed.’’ Met tien treffers lijkt dat niet overdreven. Het was niet eens zo dat elke kans van Achterveld een treffer opleverde. Zo strandde de mooiste aanval in schoonheid, toen eindstation Bob van Ruitenbeek zijn schot geblokt zag.

 

Het is overigens niet eens meer zo heel bijzonder dat Achterveld tien keer in een wedstrijd scoort. Vorig seizoen presteerde de vierdeklasser dat zelfs twee keer. Opvallend genoeg was het twee keer tegen een tegenstander uit Amersfoort. Namelijk APWC en VOP.

Doelpunten: Bas van Ruitenbeek 1-1, 1-2 en 1-4, Mark de Ridder 1-3 en 3-8, Sven van Rossum 1-5 en 2-6, Bob van Ruitenbeek 2-7, Gian Voorburg 3-9 en Finn van Ruitenbeek 3-10.

 

Bron: de Barneveldse Krant