Achterveld buigt opnieuw voor koploper Zwaluwen Utrecht
maandag 6 februari 2017


Het moest geen herhaling worden van de openingswedstrijd van het seizoen. Toen verloor Achterveld met 7-0 van Zwaluwen Utrecht. Achterin alles dichthouden en hopen op de counter was het credo. De tactiek werkte redelijk, maar de koploper was gewoon te sterk voor Achterveld en won verdiend.

Friso Drewes zei het zondagmorgen nog tegen zijn vriendin. ,,Vandaag ga ik scoren.'' Dat deed de aanvaller ook. Na een klein uur spelen zorgde Drewes met een fraaie lobbal voor de 2-2. Zou Achterveld de revanche krijgen voor de zware nederlaag in Utrecht. Snel na deze treffer stelden de 'Zwaluwen' orde op zaken en kwamen op 2-3, om vlak voor tijd de eindstand op 2-4 te bepalen.

,,Die treffer was eigenlijk het enige lichtpuntje'', stelde Drewes na afloop. ,,We wisten dat zij voetballend beter zijn, daarom kozen we voor een 3-5-2 systeem met als doel om zoveel mogelijk de duels aan te gaan en ze proberen tegen te houden.''Daar was uiteindelijk geen houden aan. Janco Heimgarnter haalde voor deze wedstrijd Michiel Boerrigter een linie terug. De aanvoerder versterkte het defensieve blok van Achterveld. Mark de Ridder en Dennis Hak stonden 'hoog' en konden het middenveld ondersteunen. ,,Ik sta het liefst op het middenveld'', aldus Boerrigter. ,,Dan kan ik mijn energie kwijt, maar zo was het ook prima. Zeker tegen zo'n sterke tegenstander moet je geen open huis houden. Ze staan niet voor niets dik bovenaan.''

Uit een corner van Dennis Hak kopte Michiel Schouten Achterveld naar een vroege voorsprong. Lang konden de 'oranjehemden' niet genieten van deze verrassende tussenstand. Nog voor rust doelpuntten de Utrechters twee keer. Na rust gebeurde dat opnieuw, waardoor de koploper de ongeslagen status vasthield. ,,We hebben ons kranig verweerd en ook wel geleerd van de uitwedstrijd'', vond Boerrichter. ,,Natuurlijk hoop je vooraf op een mooie uitslag en komen we verrassend op voorsprong. Toch zat het er gewoon niet in voor ons.''

Pas vlak voor tijd hees Achterveld de witte vlag, dat gebeurde nadat doelman Frank de Vette voor de vierde keer die middag werd gepasseerd. 2-4 is een stuk dragelijker dan 7-0, maar ook nu bleef Achterveld met lege handen achter. Maar dat overkomt bijna iedere ploeg in de vierde klasse G.

 

Bron: de Leusder Krant