Achterveld eindigt keurig als derde
zondag 26 mei 2019

S.V. Achterveld 1

Dat het op de slotdag eigenlijk nergens meer om ging voor Achterveld was niet terug te zien aan het spel van de vierdeklasser. Zeker in de tweede helft liet de ploeg van Ferry Marks uitstekend voetbal zien. ,,De inzet was de derde plek, mooi om te zien dat we er vol voor gingen.'' Voor rust lukte het nog niet echt. ,,Daarna gingen we anders voetballen'', legde Marks uit. ,,Zij hebben twee uitstekende centrale verdedigers, alleen met goed combinatiespel kom je door hun verdediging. Voor rust lukte ons dat niet, daarna wel.''

Achterveld won met 2-5 en werd eervol derde. Sven van Rossum voerde zijn seizoenstotaal op naar 36 treffers. Dat is gemiddeld bijna twee doelpunten per wedstrijd voor de spits die een periode geblesseerd langs de kant zat. Voor Marks zit het er nu op. Hij is volgend jaar trainer bij Hilversum. ,,We hebben het mooi afgesloten. Jammer dat het nu al klaar is. Ik denk dat deze selectie ook in de derde klasse moeiteloos in de top-5 mee kan draaien.''

Doelpunten: Mike van Ruitenbeek, Joris Houtveen, Sven van Rossum (2x) en Joost van den Heuvel

Bron: Peter Pos (Barneveldse Krant)