Achterveld heeft nog steeds niks
maandag 8 mei 2017

Mike van Ruitenbeek probeert tussen twee tegenstanders de bal te koppen.

Het is Achterveld nog niet gelukt om deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse veilig te stellen. Na een tumultueus duel tegen De Dreef stond er zondag een 2-2 uitslag op het scorebord. Dat was te weinig voor de thuisploeg. Nu moet Achterveld op de slotdag minimaal gelijkspelen tegen directe concurrent Schalkwijk.

Het zag er woensdag na het inhaalduel tegen Hoograven nog zo rooskleurig uit voor Achterveld. De oranjehemden wonnen met 5-1. ,,Winst tegen De Dreef is voldoende voor de nacompetitie'', wist Janco Heimgartner midweeks. De trainer wist ook dat die tegenstander nog wel eens heel lastig kon zijn. ,,De Dreef is een ploeg met veel Marokkaanse voetballers. De meesten van hen zijn in het veld slimmer en beter dan onze spelers, wat je in ieder geval niet moet doen is ze uitdagen zodat ze extra energie in een wedstrijd stoppen. Want dan krijg je het heel moeilijk.''

Dat laatste gebeurde toch. Herhaaldelijk lag er een speler van De Dreef - al dan niet echt geblesseerd - op het veld en dat lokte weer reacties vanuit het thuispubliek. ,,Hierdoor werd het een nare wedstrijd'', vond Heimgartner. ,,Het was soms pure intimidatie. Gelukkig gingen mijn spelers er niet in mee en bleef het na afloop ook rustig.''

In de eerste helft had de wedstrijd al zo vaak stilgelegen dat er liefst zeven minuten extra tijd bijkwamen. Juist Achterveld profiteerde daarvan. Na een pass van Friso Drewes omspeelde Rudy Baalman de doelman van De Dreef. Baalman was woensdag ook al de grote man geweest door drie keer te scoren. De andere treffers kwamen toen op naam van Bart Kooloos en Frederik van Middelaar.

De treffer van Baalman, zijn negentiende van dit seizoen, zorgde ervoor dat beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft scoorden de bezoekers opnieuw als eerste. Dat leek lange tijd voldoende voor een overwinning, totdat de scheidsrechter een duwtje in de rug van Kooloos voldoende vond voor een strafschop voor Achterveld. Eerst waren er alleen luide protesten, daarna ook de nodige opstootjes op het veld.

Toen de gemoederen tot bedaren waren gekomen mocht Drewes de elfmetertrap nemen en deed dat koelbloedig. Het leverde Achterveld in ieder geval een gelijkspel op. ,,Als je kijkt naar wat we vandaag lieten zien zat er ook niet meer in voor ons. Dit is wel een terechte uitslag. Nu moeten we het maar tegen Schalwijk laten zien. Aan een gelijkspel hebben we genoeg.''

Bron: de Leusder Krant