Achterveld houdt Vriendenschaar op gelijkspel
zondag 10 maart 2019

S.V. Achterveld 1

In Culemborg verloor Achterveld nog kansloos met 4-1 van Vriendenschaar. Op eigen veld deed de vierdeklasser het een stuk beter. Nu werd het 2-2 en kreeg Achterveld bovendien nog een paar goede kansen om te winnen.

Door: Peter Pos (Barneveldse Krant)

 

Vooral de eindfase was heel spannend. Een kwartier voor tijd scoorde Vriendenschaar twee keer snel achter elkaar. Hierdoor werd het 1-2 (Rudy Baalman had Achterveld kort na rust op voorsprong gezet) en zag het er somber uit.

_MG_6842.1.jpg
Rudy Baalman zette Achterveld op voorsprong net na de rust.

Bob van Ruitenbeek maakte niet veel later gelijk: 2-2. Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Vlak voor tijd begon de doelman van Vriendenschaar aan een solo. Hij passeerde drie spelers van Achterveld om zich daarna vast te lopen op Joost van den Heuvel. Joey van den Brink schoot de bal vervolgens over het lege doel heen.

_MG_6850.1.jpg
Bob van Ruitenbeek bezorgde Achterveld alsnog een punt.

 

Vriendenschaar zette daarna nog een keer een goede aanval op waarbij een aanvaller ineens oog in oog met Tjeerd van Middelaar kwam te staan. De doelman, die even daarvoor een lichte blessure op had gelopen, redde op knappe wijze en bezorgde zijn ploeg daarmee een gelijkspel.

_MG_6817.1.jpg
Keeper Tjeerd van Middelaar redde knap vlak voor tijd.

,,Het was een leuke wedstrijd'', vond Ferry Marks. ,,Kijk je puur naar de uitslag dan hebben beide ploegen daar niets aan. Toch is het goed om te zien hoe wij ons als ploeg hebben ontwikkeld. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd waren we nu wel gelijkwaardig aan een ploeg die veel te goed is voor de vierde klasse.''

5761.jpg

Jelle Neumann in de stromende regen.

De wedstrijd werd afgespeeld in herfstachtige omstandigheden, harde wind en regen maakten het voetballen af en toe lastig.