Achterveld JO10-2 voortvarend van start
zondag 6 september 2020

S.V. Achterveld JO10-2

Eindelijk was het dan zover, na zo'n zes maanden zonder officiële wedstrijd mochten we weer het veld op. In een half jaar tijd kan veel veranderen, vooral voor kinderen van deze leeftijd. Normaal lijken de kinderen na een zomervakantie van zes weken al hard gegroeid. Gelukkig hebben ze geen zes maanden stil gezeten en zijn toen het weer mocht door blijven trainen.

Toch is er wel wat verandert. De teams zijn weer opnieuw ingedeeld, dus weer andere medespelers en leiders/trainers. Sommige zaten vorig seizoen nog in de JO8, anderen in de JO9. Nu zijn we samen een JO10 team. 
Na zes weken is het soms alweer spannend of de tenues nog passen, het trainingspak niet gekrompen is en of de tenen niet dubbel gaan zitten in te krappe schoenen.

Het advies i.v.m. de corona is om aangekleed in wedstrijdtenue aan te komen op de club. Dat is voor de meesten in de dit niks nieuws, vorig seizoen deden ze dit namelijk ook al.

Dat de routine even weg is, blijkt al snel in de kleedkamer toen de trainingsbroeken uit moeten. Er wordt getrokken aan de broekspijpen, maar sommige trainingsbroeken willen toch echt niet uit en blijven knellen op de voetbalschoenen. Zijn de trainingsbroeken dan toch zoveel gekrompen de afgelopen maanden?
Gelukkig zijn er ook dit seizoen weer leiders die bij dit soort problemen altijd weer kunnen helpen zoeken naar oplossingen. En sommige oplossingen blijken soms ook heel simpel. Wanneer je nu eerst het ritsje van je trainingsbroek opent, gaat de trainingsbroek wat soepeler over je voetbalschoen uit.

Tja, het is ook alweer zes maanden geleden en ze willen het liefst zo snel mogelijk het veld op!

Maar dat niet alleen de spelers weer even moeten wennen blijkt wanneer ze op het veld staan en de vraag zich oproept hoe lang de wedstrijd eigenlijk duurt. Leider Sander is ervan overtuigd dat het gewoon vier maal 10 minuten is, net zoals vorig seizoen. Maar gelukkig heeft de spelbegeleider van vandaag, Tim, zich wel goed voorbereidt. Hij meldt stellig dat het volgens hem vier maal 12,5 minuten is. 
Gelukkig wordt leider Sander overtuigd door Google, die bevestigd dat Tim helemaal gelijk heeft.

Ons team heeft geen vaste keeper. Tijdens het trainen bood Jochem aan om te gaan keepen. Voor vandaag is dat probleem dus ook opgelost, al blijft het spannend hoe hij het gaat doen, hij heeft een jaar of 2 geleden een keer een half wedstrijdje gekeept en verder dus geen keeperservaring.

En ander probleem in ons team is iets minder makkelijk op te lossen. We hebben namelijk een van de twee Losemannetjes in ons team: Jan. Al wordt ie door leider Sander continue Kees genoemd. Vandaag begint leidster Anita hem echter ook Kees te noemen....

Tot zover de aanloop problemen richting het eerste fluitsignaal. Eindelijk is het dan zover en mogen de spelers weer in het oranje tenue de strijd aangaan. Vandaag is de tegenstander CJVV uit Amersfoort.

Dat de kinderen er zin in hebben blijkt wel. We schieten uit de startblokken. Rik neemt meteen van afstand het doel onder vuur en scoort de 1-0!

20200905_104851.jpg
Rik draait weg met twee tegenstanders in zijn rug.

We gaan door, Emma ziet een hard schot gekeerd worden door de muur van gele verdedigers van CJVV, waarna Rik nog een bal over het doel ziet gaan.

Emma heeft het op haar heupen, ze verovert fel een bal en dribbelt  haar tegenstander voorbij. Haar schot knalt via de buitenkant van de kruising naast het doel.

Wanneer CJVV bekomen is van de stormloop van onze oranjehemden, doen ze snel wat terug. Bij een schot van afstand duikt Jochem naar de bal, die zijn vingertoppen nog raakt, maar toch nog net tegen de touwen vliegt: 1-1.

We lijken niet van slag van deze tegentreffer en gaan op zoek naar een doelpunt. Aaron schiet een bal van achteruit met een grote boog over alles en iedereen heen. De bal vliegt ook over de keeper die iets te ver voor zijn doel staat. De keeper weet zich echter op tijd om te draaien en de bal nog voor de doellijn te keren.

20200905_101112.jpg
Sofie gaat met de bal aan de voet naar voren. Rik komt haar te hulp.

Wanneer Emma op het middenveld weer een bal mooi heeft verovert, geeft ze de bal mooi mee aan Sofie. Zij neemt de bal keurig aan, waardoor haar tegenstander op het verkeerde been staan en schiet de bal beheerst langs de keeper van CJVV: 2-1!
Sofie juicht in eerste instantie of dit haar zoveelste doelpunt al is, maar lijkt later tot het besef te komen dat dit haar eerste doelpunt in haar carrière pas is. Ze komt, wanneer CJVV de aftrap alweer genomen is, met een grote glimlach naar de kant om haar moeder een knuffel te geven!

20200905_105508.jpg
Sofie snelt achter haar tegenstander aan.

CJVV gaat op zoek naar de gelijkmaker en ze schieten een bal hard boven Jochem op de lat. Milo stoomt op van achteruit, kapt langs de zijlijn zijn tegenstander mooi uit en geeft de bal mee aan Aaron, die ziet op zijn beurt Rik goed vrij staan. Rik schiet de bal iets te gehaast in en ziet deze naast gaan.

Weer probeert CJVV Jochem met een hard schot te passeren, weer knalt boven het hoofd van Jochem hard op de lat.

Wanneer Milo weer eens een bal goed heeft afgepakt achterin, stoomt hij weer op naar voren. Niemand weet hem tegen te houden en met het doel van CJVV in zicht haalt hij uit en ziet de bal achter de keeper het doel in vliegen: 3-1!
Al snel volgt de 4-1 van Rik, na een mooie dribbels langs een paar tegenstanders en ook de 5-1 door Rik nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten komt en hij de bal simpel kan binnen tikken.

20200905_103108.jpg
Milo snelt naar voren.

Na de rust gaan we verder met goed voetballen en het zoeken naar meer doelpunten. Wanneer de keeper de bal niet goed uitschiet, is Rik er als de kippen bij om weer een doelpunt te scoren: 6-1.

Maar CJVV laten de kopjes niet hangen en blijven zelf ook zoeken naar een doelpunt. Bij een gevaarlijk snelle tegenaanval staat Jan echter goed opgesteld en weet de aanval onschadelijk te maken. Hij neemt de bal mee en dribbelt naar voren. Daar geeft ie de bal mooi mee aan Emma, die de bal tegen de keeper schiet.

20200905_105032.jpg
Jan bekijkt waar hij de bal heen kan schieten.

Dan volgt een prachtige aanval van achteruit. Jochem schiet de doeltrap mooi naar Iris, zij kapt haar mannetje goed uit en ziet Rik en Emma goed vrij staan voor het doel. De voorzet van Iris gaat voorbij aan Emma, maar Rik weet de bal wel te raken en schiet de 7-1 binnen.

Niet veel later denkt Iris uit een mooie voorzet van Milo te gaan scoren, maar de keeper weet de bal te keren. Emma is er als de kippen bij om de terugspringende bal binnen te schieten, maar weer staat de keeper in de weg.

20200905_104314(0).jpg
Iris ziet de keeper in de weg staan wanneer ze probeert te scoren.

Nadat Rik nog een bal snoeihard op de paal schiet, is het Milo die mooi van afstand weet te scoren: 8-1.

Jochem heeft dan wel niet al te veel te doen gehad, toch laat hij zien dat ie ondanks dat ie nog amper heeft gekeept, zijn mannetje staat in het doel. Uit een corner wordt de bal door een speler van CJVV van dichtbij hard ingeschoten, maar Jochem weet de bal met een katachtige reflex uit zijn doel te tikken.
Ook wanneer een speler alleen op Jochem afkomt en hard inschiet staat Jochem paraat en houdt de bal uit zijn doel.

20200905_101158.jpg
Jochem kan rustig de bal oppakken.

Nadat Milo en Rik nog een paar afstandsschoten niet in het doel zien gaan is het weer Sofie die de bal met een mooie kapbeweging goed legt en de bal op het doel, maar de keeper brengt redding.
Aaron schiet een bal van achteruit hard naar voren. De bal vliegt tussen de verdedigers door en gaat richting Emma, zij snelt achter de bal aan, maar die gaat net iets te hard voor haar en rolt langs de keeper over de doellijn, voordat Emma hem nog een laatste tikje kan geven: 9-1.

Knipsel.PNG
Aaron en Sofie snellen beiden geconcentreerd naar de bal.

 

CJVV blijven proberen toch nog te scoren en hun doorzettingsvermogen wordt beloond. Een prachtige bal wordt met een boog in de kruising geschoten, Jochem is kansloos.

Emma die in haar kenmerkende stijl met zevenmijlslaarzen over het veld snelt ziet nog een snoeihard schot op de bal uiteenspatten, voordat Sofie een voorzet van Milo binnentikt en daarmee haar tweede doelpunt scoort: 10-2! Weer rent Sofie naar de zijkant om trots haar moeder te knuffelen.

20200905_104314.jpg
Emma probeert eerder bij de bal te zijn dan de keeper.

Het slotakkoord is voor CJVV waardoor de wedstrijd eindigt in een 10-3 overwinning! Een mooi begin, maar vooral leuk dat het team in de eerste wedstrijd al voetbalt alsof ze al jaren met elkaar samen spelen!