zaterdag 10 maart 2018

S.V. Achterveld JO13-1

Vandaag de 2e uitwedstrijd van de voorjaarscompetitie. Rond lunchtijd spelen tegen Amsvorde 13-2 met in ieder geval een veel aangenamere temperatuur.

Ondanks dat de thermo kleding in de kleedkamer was achtergebleven begon de JO13-1 traag aan de wedstrijd en was Amsvorde vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Achterveld kwam niet aan voetballen toe. Ligt de kracht van dit team bij het vinden en aanspelen van de vrije man, het leek wel of we overal iemand tekort kwamen. Het lukte de jongens niet om onder de druk uit te voetballen. Veel balverlies waarvan 2 keer onnodig halverwege de eigen helft en de 2-0 stond op scorebord.

Geleidelijk aan begon de JO13-1 beter te voetballen en kwamen er steeds meer kansen. Amsvorde werd meer teruggedrongen, met het risico van een counter, maar Achterveld bleef wat pech hebben in de afronding. Bij rust bleef het dan ook 2-0. Tijd genoeg om de wedstrijd nog om te draaien.

In de 2e helft werd het het baltempo wat hoger en konden we vaker de vrije man aan de zijkant vinden. Amsvorde bleef echter stug verdedigen, maar had daar her en daar wel een overtreding voor nodig. Uit een van de overtredingen schoot Douwe de toegekende vrije trap buiten bereik van de keeper net op de paal. Dat was pech want een 2-1 stand had de jongens ongetwijfeld moed gegeven.

SVA bleef echter aandringen en op de helft van de tegenstander voetballen. De onvermijdelijke counter kwam er en de voorsprong werd door Amsvorde verder uitgebouwd. 3-0

Net als vorige week toonde JO13-1 karakter door na de 3e tegengoal weer te proberen te gaan voetballen. Het baltempo ging verder omhoog en dat maakt het direct makkelijker om de vrije man te vinden.

Wat eerder niet lukte kregen ze uiteindelijk toch voor elkaar. Met hun kenmerkende combinatiespel op het middenveld werd deze keer Douwe in stelling gebracht die met een goed schot de eer wist te redden. 3-1

Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af en mogen we deze leuke wedstrijd als een leermoment beschouwen voor de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Baarn.