Achterveld JO8-1 neemt revanche op sportcomplex Tuiland en start voortvarend in de 2e klasse!
zondag 10 maart 2019

S.V. Achterveld JO8-1

Exact drie maanden geleden speelde onze toppers van Achterveld JO8-1 voor het laatst een uitwedstrijd, te weten bij Woudenberg. Daar werden ze nog voor "stelletje ouwe kranten" uitgemaakt, door een van onze eigen supporters. In de tussenliggende drie maanden hebben ze welgeteld één wedstrijd gespeeld, te weten de bekerwedstrijd thuis tegen VVZA, welke glansrijk werd gewonnen.

Vandaag dus na drie maanden weer een competitiewedstrijd op vreemde bodem. En wat voor één! Waar we voor de winterstop nog in de 4e klasse speelden, gaan we nu na de winterstop opeens twee klassen omhoog en komen we uit in de 2e klasse! Een behoorlijke stap, dus spannend hoe we ons hier staande zullen gaan houden. Maar deze uitwedstrijd is extra beladen, aangezien we deze ook nog eens op het prachtige Sportcomplex Tuilland gaan spelen, dat midden in de bossen van Doorn ligt. Trouwe supporters zullen meteen terug denken aan die historische zaterdag 13 oktober, de dag dat Achterveld JO8-1 de enige nederlaag van dit seizoen moest incasseren.... jawel op dat prachtige sportcomplex Tuilland in Doorn, tegen de plaatselijk JO8-3 van DEV Doorn.

Om het nog enigszins positief te bezien, vandaag spelen we niet tegen onze angstgegner DEV Doorn JO8-3, maar tegen de plaatselijke JO8-2. Maar of dat nou een voordeel is....

Maar zoals gezegd is het dus liefst drie maanden geleden dat we een uitwedstrijd moesten spelen. Ofwel de routine is er een beetje uit. Het gaat al mis op de parkeerplaats. We staan met vijf auto's, maar hoeven maar acht kinderen mee te nemen (en vier ouders). Na enig gepuzzel lukt het om die in drie auto's te krijgen. Eenmaal op de snelweg gaat het ook bijna mis. Sander rijdt vrolijk voorop, maar eenmaal de snelweg op, lijkt hij er ook meteen weer af te willen... aangezien hij op de in/uitvoegstrook blijft rijden. Gelukkig navigeert de vader van Jochem hem op tijd de juiste kant op en weten de auto's achter hem met kunst en vliegwerk ook op tijd de juiste kant op te gaan. 
We vervolgen onze weg verder voorspoedig en na een mooie bosrit komen we aan in op het sportcomplex Tuilland, dat zoals dus gezegd, prachtig middenin het bos ligt.

We zijn vandaag dus met acht kinderen op pad, maar daarvan kunnen er maar zeven spelen. Rik is deze week wat ongelukkig ten val gekomen en mag vanwege een lichte hersenschudding nog niet voetballen. Daarnaast is Matthijs zo sociaal dat hij vandaag onze JO8-2 gaat versterken, aangezien zij een speler tekort kwamen. Dus moeten we het met de overige zeven gaan rooien vandaag.

naamloos.png
Concentratie en vrolijkheid in de kleedkamer.

Op het veld aangekomen is het even zoeken tegen welk van de vier DEV-teams we nu precies moeten. De meegereisde ouders kijken elkaar meteen vragend aan wie vandaag de wastas heeft... wanneer ze de mooie rode belijning van de velden weer zien (tijdens de vorige wedstrijd kwamen de witte broekjes uiteindelijk met mooie rode vlekken in de wastas terecht).

Bij de warming-up zien we wat bezorgde blikken bij beide leiders. De spelers lopen lekker te flierefluiten en onze keeper Ben lijkt ook meer van de mooie omgeving te genieten, dan dat hij probeert ballen uit zijn doel te houden. Maar wie ons regelmatig volgt weet ook dat dit niks hoeft te zeggen over hoe de spelers de wedstrijd zullen ingaan.

En dat blijkt al snel. Wanneer de wedstrijd begint, is het meteen Jochem die richting het doel snelt. Zijn schot mist echter wat kracht, waardoor het een prooi is voor de keeper. Maar ook DEV start goed aan de wedstrijd. Een schot vliegt net voorlangs het doel van Ben.

20190309_090839.jpg
Emma geconcentreerd aan de bal. Max wacht af wat ze gaat doen.

Wanneer Ben een bal hoog naar voren trapt richting Iris, lijkt de bal te hard te gaan en de verdediger de bal simpel te kunnen oppikken. Maar wat zien wij tot onze verbazing? Iris lijkt in de winterstop een turbo gevonden te hebben. Ze begint aan een sprint en komt steeds dichterbij. De verdediger schrikt en zet ook aan voor een sprint, maar Iris haar turbo lijkt toch echt sneller. Iris weet haar tegenstander voorbij te sprinten en verovert de bal. Deze springt echter net iets te ver van haar voeten af, dat de keeper de bal kan pakken.

20190309_094126.jpg
Iris sprint weer eens achter een bal aan.

Dit DEV team blijkt ook een goede ploeg, ze spelen ook niet voor niks net als wij in de 2e klasse. Een goed schot van DEV van dichtbij wordt knap gered door Ben.
Jarno heeft goed gezien dat de keeper van DEV wat aan de kleine kant is en probeert hem te verrassen met een mooie boogbal. De keeper is alert en weet de bal op zijn tenen net met zijn vingertoppen te keren. Max buffelt er weer ouderwets op los achterin en geeft een mooie  pass naar voren waar Iris weer paraat staat. Ze schiet de bal recht op de keeper.

20190309_092045.jpg
Max in een fel duel om zijn tegenstander te stoppen.

Bij DEV lopen ook snelle spelers, waar Max ook achter komt. Wanneer een speler Max eruit sprint, schiet hij verrassend op het doel. Ben, die in de warming-up nog niet zo scherp leek, is er nu pijlsnel bij en weet de bal met zijn teen uit het doel te houden. Vlak voor rust brengt Ben nog een keer knap redding op een hard schot.

20190309_093855.jpg
Kevin lijkt zich voor de bal te gooien. Jochem ziet het met verbazing gebeuren.

Zo gaan we met een doelpuntloze 0-0 de rust in. Maar is het een goede wedstrijd, tussen twee goed voetballende ploegen.

Meteen na rust slaan wij toe. Jarno stuurt met een slimme steekbal Iris weg. Ze gaat goed door en schiet. Er ziet niet heel veel vaart achter de bal, maar deze rolt wel goed de hoek in, waardoor de keeper kansloos is: 0-1!

20190309_092857.jpg
Iris ziet de bal langszaam het doel in rollen. De keeper is te laat om de bal nog te keren.

Jarno laat zien dat hij pijlsnel is, hij flitst langs de linkerflank en haalt uit. De bal vliegt helaas het zijnet in. Niet veel later staat Jarno scherp voorin. Wanneer de bal voor zijn voeten komt, aarzelt hij geen moment en haalt snoeihard uit. De bal vliegt achter de kansloze keeper in de touwen: 0-2!

Opeens horen we iemand roepen: Ben wat doe je nu? En wat blijkt wanneer we richting ons doel kijken? Ben is van blijdschap een rondje om zijn eigen doel aan het rennen! Zijn moeder neemt het meteen voor hem op en zegt: "dat zou ik ook gedaan hebben!'. Ja, Sarah.... dat verbaast ons niks....

20190309_090952.jpg 20190309_090953.jpg
En daar is ie weer: de speciale Ben uittrap! De bal eerst hoog de lucht in gooien en daarna ver weg schieten!

Emma staat weer haar mannetje op het middenveld. Ze werkt zich een slag in de rondte samen met Jochem die de longen van een paard lijkt te hebben.

DEV geeft zich echter niet gewonnen en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Een snoeihard schot lijkt de kruising in te vliegen, maar Ben redt ook deze bal heldhaftig!
Jarno lijkt daarna de wedstrijd te beslissen, wanneer hij de 0-3 erin knalt!

20190309_092149.jpg
Jarno geeft een bal voor.

Na een snelle aanval van DEV weten ze toch de aansluitingstreffer te maken. Ben komt nog goed zijn doel uit, maar de bal wordt mooi langs hem heen geschoten: 1-3. Wordt het dan toch nog spannend?

Maar nee, wanneer een hard schot van Jarno door de keeper goed gekeerd wordt, is Iris er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken: 1-4!

De wedstrijd blijft op en neer golven en zowel Achterveld als DEV blijven mooi voetbal laten zien. Kevin pakt ook weer zijn doelpunt mee. Hij verovert de bal goed en sprint richting het doel. Zoals we van hem gewend zijn ramt hij de bal snoeihard tegen het net: 1-5!

20190309_094826.jpg
Kevin wordt op zijn hielen gezeten door twee tegenstanders.

Uit een corner van DEV komt nog een mooie kans voor hen, maar weer is het Ben die de bal mooi uit zijn doel weet te houden!

20190309_093927.jpg
Ben gooit zich heldhaftig op de bal!

Vandaag weten we dus wel te winnen op sportcomplex Tuilland, ondanks dat we weer tegen een goed team van DEV hebben gespeeld.

Maar de vraag die alle wasmoeders (of vaders) bezig houdt.... Hoe is de staat van de kleding? Zitten er nog rode vlekken op de broekjes?

20190309_095931.jpg

De schade lijkt redelijk mee te vallen.

Een mooie generale voor onze volgende wedstrijd. Wij spelen namelijk a.s. woensdag alweer de achtste finale voor de beker, thuis om 18:30 uur tegen Victoria!