Achterveld JO8-1 weet weer wat verliezen is. Ben wint de penaltybokaal!
zondag 14 oktober 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Na onze vliegende start van dit seizoen (3 overwinningen in de beker en 3 overwinningen in de competitie), staat vandaag een verre uitwedstrijd op het programma. We moeten namelijk helemaal naar Doorn om het daar op te nemen tegen de plaatselijk trots DEV.

Volgens onze navigatiesystemen kun je op diverse manieren richting Doorn rijden, maar welke je ook kiest, sneller dan 30 minuten schijnt niet haalbaar te zijn. De overige chauffeurs waren slim om niet zelf een keuze te hoeven maken en riepen meteen in koor: Sander, we rijden achter jou aan.

Zo gezegd, zo gedaan, reden we in colonne richting Doorn. De navigatie van Sander voerde ons langs prachtige bosrijke omgevingen (vooral mooi op deze heerlijke zonnige herfstdag) van Scherpenzeel, Woudenberg, Leersum en uiteindelijk Doorn. Via verschillende mooie slingerwegen bereikten we inderdaad na iets meer dan 30 minuten het sportcomplex van Doorn. 

In de auto hadden Emma en Iris dus alle tijd om na te denken wanneer we nou eens kampioen zouden zijn... Ze vinden blijkbaar zelf dat ze nu wel genoeg gewonnen hebben om als kampioenen te worden gehuldigd. We probeerden ze uit te leggen dat de weg naar een kampioenschap nog veel langer is dan de weg naar het mooie Doorn.

Vandaag is de begeleidingsstaf op volle oorlogsterkte. Naaste de vaste leiders Gert en Sander, zijn vandaag ook de (mede) trainers Sanne, Cas en Rick meegereisd. En onze trouwe supportersschare is wederom op volle oorlogssterkte. Dus aan de steun zal het vandaag niet liggen!
Uiteraard was de moeder van Matthijs was er ook, terwijl ze vandaag jarig is! Tijdens de wedstrijd verwende ze de aanwezige langs de kant op een heerlijke koek, voor de kinderen had ze na afloop een lekkere traktatie!

Maar bij het uitstappen het uitstappen lijkt niet iedereen te hebben kunnen genieten van de lange rit richting Doorn. Rik, die volgens zijn vader al een te kort nachtje achter de rug heeft (en dat lag er niet aan omdat hij te laat in bed lag... nee, hij was heerlijk vroeg wakker), stapt misselijk uit de auto en voelt zich dus niet fit. Gelukkig hebben we nog even en kan hij bijkomen.

Het complex van DEV Doorn ligt er prachtig bij. Mooi middenin de bossen, een mooi vrij nieuwe kantine en kleedkamers en vooral na zo'n droge zomer opvallend mooie strakke groene grasvelden. Aangekomen op het veld waar onze tegenstander ons al staat op te wachten vallen de rode lijnen op het veld op. Dat ziet er handig uit, dat ons veldje is uitgezet met mooie rode lijnen! Maar al snel komen de kinderen erachter dat die lijnen afgeven.... dat is leuk, de schoenen worden rood, de broekjes worden rood.... Je ziet de weer trouw meegekomen moeders (de vader van Jochem keek wat minder verschrikt... die dacht waarschijnlijk: als we de wastas al krijgen, geef ik deze netjes af aan mijn vrouw) al kijken: oh jee, wie heeft vandaag de wastas? Gelukkig geen van hen... de wastas gaat namelijk met Rik mee.

De leiders van DEV Doorn ontvangen ons hartelijk. Ze melden dat ze de afgelopen drie wedstrijden met ruime cijfers hebben gewonnen, dus hopen dat wij hen wel wat meer tegenstand gaan bieden. Nou, wij zijn ook in de vorm, dus ze kunnen hun borst nat maken.

En dat blijkt al snel wanneer de wedstrijd begint. Na een aanval van DEV komt Jochem er razendsnel uit en passt de bal prachtig diep op Kevin. Die sprint alleen op het doel af en ramt de bal binnen: 0-1!

Kevin Jochem.jpg

Kevin neemt de bal mee naar voren, Jochem komt hem helpen.

Niet veel later weten we de voorsprong al te verdubbelen. Nu is Kevin de aangever. Hij ziet dat Iris zich goed vrij loopt. Ze gaat met de bal aan de voet alleen op het doel af en lobt de bal in de kruising: 0-2!

Iris (2).jpg

Iris gaat met een verbeten gezicht het duel aan.

De reservespelers hebben het er al over dat dit weer een makkie gaat worden. Oei, als we er nu maar niet te makkelijk over gaan denken.
DEV laat zien dat ze wel even een tegenstander zijn van een ander kaliber dan onze afgelopen tegenstanders. Ze weten al snel wat terug te doen en scoren de 1-2.

Beide teams vechten hard om de bal en proberen het doel van de tegenpartij te bestoken. Na een gevaarlijke uitbraak komt Jarno Ben helpen in de verdediging.

Ben.jpg

Ben heeft zijn handen vol in de verdediging.

Uiteindelijk zijn wij degene die het volgende doelpunt maken. Rik, die inmiddels weer wat frisser is, verovert de bal en gaat goed door. Zijn voorzet wordt door Jarno eerst tegen uitgestoken voet van de keeper geschoten, de rebound schiet hij alsnog binnen: 1-3.
Snel daarna scoort Jarno weer vanuit een rebound. Nadat de keeper de bal in eerste instantie heeft tegengehouden (nu met zijn knie), schiet hij de bal koel binnen: 1-4!

Jarno.jpg

Jarno is sneller bij de bal dan zijn tegenstander.

We lijken een geruststellende voorsprong te hebben. Al zitten we nog niet eens op de helft van de wedstrijd.

Wanneer DEV Doorn wat aandringt en wij met meerder spelers voor het doel van Ben staan, vliegt er een bal tussen alle benen door, welke Max te laat ziet en achter hem in de touwen vliegt: 2-4. Niet veel later valt, ondanks dat Ben met hand en tand verdedigt, ook nog eens de 3-4. Het wordt dus weer spannend.

Max redt ons nog voor rust, door een hard schot uit zijn doel te boksen.

We gaan de rust daardoor in met een 3-4 voorsprong.

Na rust trekken Jochem en Iris ten aanval. Dit duo is toevallig ook buiten het veld een stelletje, maar zijn nu in het veld ook iets te innig met elkaar... ze struikelen wat over elkaar heen, waardoor de mee opgekomen Kevin de bal kan oppikken en van afstand de bal prachtig hoog boven de keeper in het doel knalt: 3-5!

Kevin.jpg

Kevin kijkt en haalt uit.

Echter zal de voorsprong snel weer teruggedrongen worden tot één doelpunt. Max schiet een bal uit, die alleen niet bij een van de oranjehemden terecht komt, maar bij zijn naamgenoot in het rood/witte tenue. Deze schiet de bal onberispelijk achter onze Max. Vanaf de Achterveldse zijde klinkt dus: Jammer Max, vanaf de zijde van DEV klinkt: Goed gedaan Max! Beide Maxen kijken wat vreemd om zich heen...

Matthijs heeft goed naar het trucje van de Doornse Max gekeken en gaat bij een uittrap van de keeper van DEV ook voor zijn neus staan. Deze lijkt net niet goed te hebben opgelet, want hij schiet de bal recht naar Matthijs. Helaas schiet Matthijs de bal net naast het doel.

RIk.jpg

Rik is opgestoomd aan de rechterflank en geeft voor.

DEV begint steeds meer aan te dringen. Een hard schot lijkt door Max gered te worden. Hij heeft de bal alleen niet vast en de bal rolt over de op de grond liggende Max heen alsnog het doel in, waardoor het opeens gelijk staat: 5-5.

Max weet ons nog te behouden voor een achterstand, door de bal af te pakken van een tegenstander die op hem af komt.

In de time-out vindt er een keeperswissel plaats. Max draagt het keepersshirt over aan Ben.

Jochem2.jpg

Jochem ziet twee tegenstanders op zich afkomen en probeert de bal te veroveren.

Ben ziet helaas als snel de bal achter zich in het doel belanden, wanneer een bal knap vanaf de linkerkant in de verre hoek wordt geschoten. We staan voor het eerste deze wedstrijd op achterstand: 6-5.

Maar dan staat Emma op, ze ontvangt de bal, kijkt goed en schiet de bal zuiver door de benen van de keeper heen! Ze scoort dus met een echte panna!: 6-6!

We worden slordig, de vut lijkt eruit. Ondanks fanatieke aanmoedigingen (moeder Van der Maas is er ook weer, maar lijkt na het verslag van vorige week te denken: laat ik maar niet te hard meer schreeuwen), van ook de oma en opa van Jarno die speciaal naar Doorn zijn afgereisd, mag het niet meer baten.

Iris.jpg

Iris gaat een sprintduel aan met haar tegenstander. Kevin sprint erachter aan.

Eerst scoort DEV met weer een schot van afstand de 7-6, daarna rommelen we er met z'n allen op los en ligt de bal opeens achter ben in het doel en wordt de eindstand bepaald op 8-6 voor DEV.

We begonnen goed, maar eindigen dus helaas wat rommelig. Maar bij de penaltyreeks zijn we wel weer scherp. De keeper van DEV is niet de grootste. Het mannetje had tijdens de wedstrijd al een bal van Kevin met zijn hoofd gestopt. Dit kunstje herhaalde hij bij de penalty van Jarno. Jarno schoot de bal knalhard door het midden, recht op de neus van het arme kereltje. Zijn tenue was al wat rood van de rode krijtlijn, maar nu druppelde er ook nog bloed van zijn bloedneus op. De spelers van Achterveld kwamen hem troosten en zeiden: "we vinden je heel dapper en stoer!". 

Moeder Van der Maas was als een speer in de kleedkamer, rukte Emma haar kleren uit en dirigeerde haar naar de douche. "Zo, zei ze, vandaag zijn wij eens niet de laatste!". Ze vergat even dat ze een tweeling heeft... en Ben rustig op het bankje zat met al zijn kleren nog aan... en wie kwam er weer als laatste onder de douche vandaan.... inderdaad Ben.
Uiteindelijk waren ze net iets sneller aangekleed dan Iris, maar dat kwam voor doordat beide geen sokken en schoenen aanhadden, maar lekker hun slippertjes bij zich hadden. Slim bedacht!

Een spannende wedstrijd dus weer, tegen een leuke sportieve tegenstander! 

Voor Ben en Jochem was de voetbaldag echter nog niet ten einde. In de middag mochten ze namelijk nog aantreden in de finale van de penaltybokaal 2018 (omdat ze beide in de voorronden hun vier penalty's er allemaal ingeschoten hadden).

Beiden kanjers deden het erg goed, maar Ben was net iets beter en won er met de penaltybokaal voor Onder 8!

Ben penalty.png

Ben toont trots de Penaltybokaal 2018 (voor O8)

 
Jochem was nog even in tranen, want hij dacht dat hij nu nooit meer in de spits zou mogen spelen, omdat ben gewonnen had. Maar nadat hem duidelijk was gemaakt dat Ben een hele goede verdediger en keeper is en bij ons team iedereen mag scoren, verdwenen de tranen weer.

Volgende week gaan we verder met een bekerwedstrijd. We mogen dan met VVZA gaan strijden om door te gaan naar de volgende ronde in de beker. Dat belooft dus weer een mooie spannende wedstrijd te worden!