Achterveld JO8-1 wint overtuigend ondanks afwezigheid leider Sander
zondag 11 november 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Vandaag staat er een thuiswedstrijd op de agenda. Om 9.00 uur spelen we tegen AFC Quick. We hebben al eerder in het seizoen tegen hen een bekerwedstrijd gespeeld en toen gewonnen met 5-0 (hoewel het volgens de oplettende moeders 7-0 was geworden, maar anders doorgegeven aan de KNVB). Benieuwd hoe het vandaag zal gaan lopen…

Gelukkig zijn er een paar moeders lekker op tijd aanwezig om leider Gert te helpen de velden uit te zetten. Want vandaag moeten we het zonder leider Sander doen. Hij maakt een reisje langs de Rijn en wenst iedereen nog even succes!

Bij aanvang in de kleedkamers wordt al duidelijk dat Ben en Max een deal hebben gesloten. Als Max deze wedstrijd alle ballen tegen houd dan krijgt hij van Ben een voetbaltas vol snoep met Sint Maarten!

Leider Gert bespreekt nog even het tactisch plan met het team en dan kunnen we naar het veld warmlopen.

1.jpg
Gespannen luisteren de spelers naar leider Gert.

De spelers van AFC Quick komen 1 voor 1 binnendruppelen. Als we allemaal compleet zijn kan de wedstrijd beginnen.

Nog voordat alle voetbalmoeders hun plek langs de lijn hebben ingenomen is het al 1-0! Dat ging wel erg snel! Rik maakte een mooie pass naar voren. Deze komt op de borst van de tegenstander terecht en stuitert op de grond. Jarno heeft dit snel door en neemt de bal mee naar het doel, haalt aan en scoort.

Gelijk gaat Achterveld JO8-1 weer in de aanval. Naast een schot op doel van Rik en Jarno, is de volgende bal van Jarno op doel raak en staat het 2-0.

2.jpg
Jarno scoort de 2-0

Ook AFC Quick werkt hard en probeert bij ons doel te komen. Een schot op ons doel wordt door Max goed tegengehouden.

Snel gaan onze spelers weer richting het doel van AFC Quick. De verdediging maakt het erg moeilijk en de bal lijkt er maar niet door te komen. Na veel pogingen de bal in het doel te krijgen, met veel reddingen van de verdediging en de keeper lijkt het niet te gaan lukken. Maar door mooie samenwerken van Jochem, Ben en Emma komt de bal bij Iris terecht en ze schiet op doel en zo wordt het net voor de time-out 3-0!

3.jpg
Iris en Jochem vechten met een tegenstander om de bal. Emma en Ben kijken van afstand gespannen toe.

We spelen weer aanvallend richting doel. Jochem heeft een mooi schot op doel, maar de keeper weet hem tegen te houden en we krijgen een corner. Kevin moet hem wel 3x nemen want er staat een fanatieke verdediger van AFC Quick bij het doel en hij schiet hem telkens weer over de achterlijn. Maar 3x is scheepsrecht zou je denken… Net voordat Iris aan wil halen om haar 2e doelpunt te maken schiet een verdediger de bal weg. Alleen gaat deze de verkeerde kant op en beland achter zijn eigen keeper! 4-0. Iris kijkt en lijkt te denken: hé, dat wilde ik doen!

Even later volgt weer een corner en weer een kans voor Jochem, maar helaas net naast. De volgende kans is voor Iris en die zit, 5-0!

Vanuit het middenveld word de bal goed naar voren gewerkt en Emma neemt de bal goed mee naar richting het doel. “Boemen!” horen we naast ons. Voetbalmama Sarah moedigt haar dochter aan! Helaas gaat het schot mis. Zou Emma er van geschrokken zijn?

Tijd voor een time-out.

De 2e helft wisselt Max van keeperstenue met Jarno. Hij wilde graag weer een keer keepen in een wedstrijd. De tegenstander kwam de 1e helft niet vaak richting ons doel door het goede verdedigingswerk van Ben en Rik. Benieuwd hoe het de 2e helft voor Jarno zal vergaan.

4.jpg
Kevin pakt de bal van de tegenstander af

Ook in de 2e helft krijgen we veel kansen. Kevin schiet op het doel, maar de keeper houdt hem tegen.

Kevin probeert het nog een keer maar schiet helaas op de paal, Emma probeert hem in het doel te schieten maar die bal gaat net naast. Na het uitschieten van de keeper komt de bal weer snel bij Emma terecht, ze haalt aan en schiet. De 6-0 is een feit! Boem!!

5.jpg
Matthijs houdt de tegenstander uit de buurt van het doel en Emma scoort de 6-0

Matthijs krijgt een mooie kans recht voor het doel, maar helaas gaat hij net naast.

6.jpg
Een mooi schot van Matthijs

Rik probeert het ook. Hij heeft een mooi hard schot, maar deze gaat ver over het doel. Dikke schik heeft hij hierom! Afgelopen woensdag hebben ze tijdens de training geoefend. Voetbalmama Cindy, voetbalmama Anja en voetbalzusje Nicole waren erg druk met ballen uit de bosjes halen. Misschien moest hij hier weer aan denken…

7.jpg
Matthijs schouder aan schouder met zijn tegenstander.

Matthijs heeft weer een mooi schot op doel, maar helaas houd de keeper hem tegen. Rik probeert het nog een keer, maar ook deze bal houd de keeper tegen. Na een uittrap van de keeper komt de bal snel weer bij Rik terecht. Hij haalt aan en schiet. Net op dat moment doet de keeper zijn been omhoog en rolt de bal er keurig onderdoor 7-0!

Na de laatste time-out besluit leider Gert dan AFC Quick met een speler meer mag gaan spelen. Eens kijken wat onze spelers nu doen.

Een speler meer blijkt toch niet altijd zo handig te zijn. Er staan dan ook meer teamgenoten in de weg als je de bal hebt. Daardoor weet Achterveld JO8-1 de bal handig af te pakken en gaan weer richting het doel van de tegenstander. Ben neemt de bal mooi mee en scoort de 8-0!

9.jpg
Max en Emma houden de bal goed in de gaten en zorgen dat de bal weer richting het doel komt.

Max is ook veel bij het doel te vinden, maar de verdediging maakt het hem lastig. Hij schiet, maar de bal komt helaas in het zijnet terecht. Jochem schiet ook nog een keer op doel, maar mist. Matthijs lijkt na zijn mooie kans gebrand op een doelpunt. Hij pakt de bal mooi af van zijn tegenstander, maar helaas ook deze gaat mis. Uiteindelijk is het Kevin dit hem er in schiet 9-0!

10.jpg (1)
Kevin schiet de bal hard binnen.

We krijgen nog een corner. Jochem neemt hem, de bal komt netjes voor het doel, maar de verdediger van AFC Quick schiet hem over de achterlijn. Nog een corner voor ons. Ook deze neemt Jochem. Hij schiet hem helaas hard tegen de paal, maar de bal blijft in het veld. Hij probeert hem nog richting het doel te schieten, maar hij gaat over de achterlijn.

11.jpg
Jochem staat klaar om de corner te nemen.

Hiermee is de wedstrijd beslist en is de eindstand 9-0! Nu volgt nog de penaltyreeks. Ook deze winnen we overtuigend.

Maar hoe zal het nu aflopen met de volle voetbaltas met snoep voor Max? Want hij heeft natuurlijk in de 1e helft alle ballen tegengehouden, maar Jarno heeft in de 2e helft alle ballen tegen gehouden…

Ook zonder leider Sander is het gJO8-1elukt vandaag. Wat zal het tactisch plan van volgende week worden en wie zal dan het wedstrijdverslag gaan schrijven??