Achterveld JO8-1 wordt wakker gehouden door trainers en fanatieke "hooligan"-moeder
zondag 7 oktober 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Na twee overtuigende overwinning (beide met 12-0 gewonnen), staat vandaag de thuiswedstrijd tegen CJVV op het programma. Nu de KNVB geen uitslagen en standen publiceert, heb je dus geen idee hoe goed de tegenstander zal zijn. Iedere zaterdagochtend dus weer een verrassing. Maar vooral na die klinkende overwinningen van de afgelopen twee weken voor de leiders zaak de kinderen scherp te houden.

Vandaag lijkt het in elk geval niet aan de voorbereiding te liggen. Iedereen is op tijd aanwezig, de doeltjes staan mooi op tijd op het veld en we zijn op tijd omgekleed. Ook onze spelbegeleider van vandaag Rick is keurig op tijd aanwezig. Alleen hebben we om 8:55 uur nog geen schim van onze tegenstander gezien. Het zal toch niet dat ze niet komen op deze mooie zonnige herfstdag? 
Gelukkig vlak voor 9 uur komen ze aangelopen omgekleed en wel en kunnen we dus beginnen aan de wedstrijd.

Zoals gezegd is het voor de leiders taak de spelers scherp te houden. Ze beginnen al snel dat "hun keeper wel heel klein is". Dat klopt, maar dat hoeft natuurlijk niet te zeggen dat ie niet kan keepen.

De wedstrijd begint en voor we het weten hebben we zowaar een doelpunt tegen: 0-1! Max lijkt nog even wakker te moeten worden, want hij schrikt ervan wanneer de bal opeens achter hem ligt. Oei, dat is vreemd, dat zijn we niet gewend, een doelpunt tegen. Hoe zullen de spelers hiermee omgaan. Zijn ze van slag of rechten ze hun rug? Gelukkig gebeurt het laatste. Jarno sprint er met de bal vandoor. Hij schiet eerst nog mis, maar de rebound knalt ie alsnog binnen: 1-1!

Jarno.jpg

Jarno probeert zijn tegenstander de weg te versperren.

We lijken de weg totaal niet kwijt, want we blijven maar aanvallen. Een corner van Kevin kan Iris net niet raken, maar Matthijs wel. Zijn schot gaat net naast. Matthijs lijkt los nadat hij vorige week zijn eerste doelpunt te hebben gescoord.
Voorheen liep Matthijs namelijk continue naar de kant om gewisseld te worden. Maar vandaag wil hij juist niet gewisseld worden. Hij weet niet hoe het is om doelpunten te maken en is continue aan het loeren op een kans.

RIk.jpg

Rik jaagt zijn tegenstander op.

Wanneer Ben een bal goed onderschept, stuurt hij Iris de diepte in. Matthijs is weer goed meegelopen en krijgt de bal van Iris, maar ook dit schot gaat net naast.

De keeper van CJVV weet een bal niet zover weg te schieten, zodat Iris de bal kan oppikken, te loopt op het doel af, maar schiet helaas recht op de keeper.

Uiteindelijk zorgt Kevin, nadat Ben de bal goed op hem heeft teruggelegd, met een prachtig schot van afstand in de kruising voor de verdiende voorsprong voor Achterveld: 2-1!

Kevin.jpg

Kevin wurmt zich door de verdediging van CJVV, Jochem en Ben kijken tevreden toe.

Na de time-out staat er een andere keeper op het doel van CJVV. Deze lijkt alleen nog niet helemaal wakker... Wanneer Kevin na een mooie dribbel de bal wat slap inschiet, staat de keeper erbij en kijkt ernaar hoe de bal door zijn benen het doel in rolt: 3-1!

Max heeft in ons doel niks te doen. We blijven met z'n allen aanvallen en iedereen probeert te scoren. Zo schiet Emma een bal hard op doel, maar is de keeper van CJVV inmiddels wakker en weet de bal tegen te houden. Onze keeper lijkt wat in slaap gesukkelt inmiddels. Een schot van afstand rolt langs Max het doel in, tot zijn eigen verbazing.: 3-2!

Max.jpg

Een van de spaarzame momenten dat Max als keeper wat te doen heeft.

Emma gaat, zeer luidt aangemoedigd door moeders Van der Maas, op zoek naar haar doelpunt. Maar het zit haar nog niet mee. Mogelijk schrikt ze ook van de herrie die haar moeder continue maakt wanneer ze wil schieten.

Ben lijkt oordoppen in te hebben en geen last van de geluidsoverlast van moeder Van der Maas. Hij voetbal onverstoorbaar. Een mooi voorzet van hem weet Jochem net niet te verzilveren, zijn schot gaat net voorlangs. 

Ben2.jpg

Ben weet de bal met de punt van zijn schoen weg te tikken voordat zijn tegenstander er bij kan.

Niet veel later dribbelt Jochem knap door de verdediging van CJVV heen, geeft een mooie pass naar Emma en zij weet de bal nu wel achter de keeper te knallen: 4-2! Het publiek (lees: moeder Van der Maas) wordt gek van vreugde!

Emma.jpg

Emma flitst langs de zijlaan naar voren.

In de rust besluit Max dat hij vandaag ook wat beweging wil, dus ruilt hij zijn keeperstrui met Ben.

Trainers Sanne en Cas hebben goed gekeken de eerste helft en besluiten dat ze maar naast Ben bij het doel moeten gaan staan, om onze keeper wakker te houden.

Bendoel.jpg

Ben heeft hulp bij de doelpalen van zijn trainers Cas en Sanne.

De tweede helft beginnen we meteen scherp. Jarno vliegt langs zijn tegenstanders langs de lijn en geeft de bal hard voor. Iris staat zoals we inmiddels van haar gewend zijn op scherp voor het doel. Ze hoeft de bal alleen maar de juiste richting op te tikken en ze heeft haar doelpunt weer meegepikt: 5-2!

Zoals gezegd heeft Matthijs de smaak te pakken na vorige week. Hij dribbelt het middenveld over en ziet slim de ruimte. Hij sprint richting het doel van CJVV tot hij bijna op de achterlijn staat. Hij schiet uit deze lastige positie toch op doel, de bal gaat net voorlangs.

Matthijs.jpg

Matthijs is eerder bij de bal dan zijn tegenstander.

Jarno schiet met een prachtig boogballetje zijn tweede doelpunt binnen en vergroot onze voorsprong naar 6-2! De buit lijkt daarmee binnen.

Dan volgt er een mooi Van der Maas onderonsje. Cas zegt naast het doel tegen Ben dat hij de bal hard naar voren moet schieten. Emma staat voorin op scherp, moeder van der Maas schreeuwt hard (wat weten we niet, maar hard is het wel). De bal bereikt Emma, zij gaat alleen op het doel af, maar schiet helaas naast.

JOchem.jpg

Jochem springt fel het duel in.

Iedereen krijgt mogelijkheden om te scoren. Jochem schiet, Matthijs schiet en ook Max probeert het, maar de keeper van CJVV staat er niet voor niks en houdt de ballen tegen. 

Tijdens de time-out van de tweede helft lijkt het of de spelers denken dat de wedstrijd al gespeeld is. De voorsprong is natuurlijk ruim, maar zoals ze dat dan zeggen: de bal kan raar rollen en de wedstrijd is pas afgelopen wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Rik voorzet.jpg

Rik behoudt goed het overzicht en ziet Kevin en Iris vrij staan voor het doel.

 

En ook vandaag lijken die voetbalwijsheden weer op te gaan. Ben weet een eerste schot nog mooi te redden, maar is kansloos op de rebound die goed wordt ingeschoten: 6-4.
Wanneer Ben niet veel later een bal naar Jochem speelt, schiet deze de bal weer rustig terug naar Ben. Alleen staat er een speler van CJVV goed op te letten en onderschept deze bal en schiet de bal achter Ben het doel in: 6-5!

Nou kan het nog weleens heel spannend worden! Een mooie steekbal van Rik komt bij Emma terecht. Emma treuzelt wat (misschien weer door de fanatieke aanmoedigingen van haar inmiddels zenuwachtige moeder). Max vindt het allemaal wat te lang duren, loopt er naar toe en rost de bal snoeihard achter de verraste keeper van CJVV: 7-5! Die treffer hadden we even nodig. Al lijkt het of Max de 10-0 gemaakt heeft of zoiets. Hij loopt namelijk zeer koel terug, alsof hij dit wekelijks doet. 

Max (2).jpg

Max kan zijn energie in het veld kwijt, nadat hij als keeper nauwelijks iets te doen had.

Max neemt het voortouw en blijft doorbuffelen. Kevin profiteert hiervan en scoort de 8-5!

CJVV lijkt gebroken en komen er niet meer aan te pas. De laatste vijf minuten lijkt het wel prijsschieten voor SV Achterveld. Emma weet bijna haar tweede doelpunt te maken, maar schiet net naast. Kevin schiet ook vandaag weer een keer mooi op de paal. Niet veel later schiet hij nog een keer hard op doel. De keeper weet de bal met moeite te redden. In de rebound frommelt Kevin de bal alsnog in het doel (samen met de keeper).

Het slotakkoord is voor Iris. Nadat Jarno goed doorgaat schiet hij de bal mooi naar voren waar Iris alleen op de keeper afgaat. Daar schiet ze de bal mooi met haar linkervoet binnen: 10-5! Op de valreep dus weer de dubbele cijfers gehaald.

Iris.jpg

Iris op weg naar het doel van CJVV.

Ondanks de ruime uitslag, was dit dus een spannendere en leukere wedstrijd dan de voorgaande twee en hebben we meer tegenstand gekregen. Hopelijk volgen er meer van dit soort wedstrijden de komende weken, te beginnen met volgende week wanneer we een uitwedstrijd spelen tegen DEV Doorn.