zaterdag 10 maart 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Vandaag stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Nadat half december de laatste de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie gespeeld is, zijn er begin februari nog twee oefenwedstrijden gespeeld. En dan nu eindelijk weer een officiele wedstrijd. We starten de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen SV Baarn JO8-4. 

De grote vraag is natuurlijk: zijn we allemaal goed uit onze winterslaap gekomen?

We moesten al om 7:30 uur vertrekken. En iedereen was er nagenoeg op tijd (alleen de twee leiders kwamen een minuutje te laat....)

Alleen kwamen we er wel achter dat onze wedstrijdballen zacht waren. Slechte voorbereiding dus door de leider Sander. Ach, gelukkig kwamen we er op tijd achter en konden we ze nog oppompen.

Onderweg richting de A28 naar Utrecht bedacht een van de leiders gelukkig net op tijd dat we helemaal niet richting Utrecht moesten, maar richting Baarn.... Oei, leider Sander was duidelijk nog niet uit zijn winterslaap... Dit beloofde weinig goeds.

Maar we kwamen nog ruim op tijd aan in Baarn en ook bij het omkleden ging gelukkig alles goed. Iedereen had zijn tenue en voetbalschoenen aan. Gelukkig, we konden allemaal lekker het veld op.

kleedkamer.jpg

Aandachtig luisterend naar de leiders.

Op het veld aangekomen, misten we echter de doeltjes... bij Baarn waren ze dus ook nog niet helemaal uit hun winterslaap. Gelukkig kwamen er al snel een aantal mannen aan die het veld gingen uitzetten en de doeltjes op de juist plaats zetten. We konden dus alsnog op tijd beginnen.

Toen de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd, liepen er bij Baarn echter 7 spelers in het veld, terwijl we toch 6 tegen 6 spelen? Nou, wij dus ook maar een speler extra in het veld gezet. Na 5 minuten kwam de leider van Baarn er pas achter dat we allebei dus een speler teveel in het veld hadden staan. Ook hij was dus nog niet ontwaakt uit zijn winterslaap....

Direct na de aftrap van Baarn, snelde ze richting ons doel en schoten binnen een minuut al raak. Oei, ook onze spelers moesten dus nog even bijkomen van hun winterslaap.

Doelpunt tegen.jpg

Al heel snel lag de bal achter keeper Max in het doel.

 

Maar het leek erop dat dit doelpunt ons wakker schudde. Kevin kreeg de bal na onze aftrap en schoot de bal hard op hun doel, maar net naast.

Kvein.jpg

Kevin houdt de bal goed bij zich, zodat de tegenstander er niet bij kan komen.

 

Een corner van Baarn kwam ongelukkig tegen het been van Iris aan en lag voor we het wisten achter onze keeper Max in het doel. Da's even pech hebben.

Max.jpg

Een prachtige redding van Max, die de bal uit de lucht plukt.

 

Maar we lieten het er niet bij zitten. Ben schoot de bal naar Kevin, die passte de bal door naar Jochem, die niet aarzelde en de bal door een woud van benen richting het doel van Baarn schoot. De keeper zag de bal te laat aankomen en hij ging erin! 2-1! 

De rest van de eerste helft speelden we wat rommelig en liepen een beetje als kippen zonder kop door elkaar heen. Baarn wist nog drie keer te scoren, waardoor we met een 5-1 achterstand de rust in gingen.

hotseknots.jpg

In de eerste helft was het af en toe hotseknotse-begonia voetbal...

In de rust wisselde Max zijn keeperstenue met Jarno.

Max sliding.jpg

Max is net te laat met zijn sliding. Matthijs komt hem te hulp.

 

Na de rust gebeurde hetzelfde als de eerste helft.... Baarn pakte de bal snel af na onze aftrap, snelde naar ons doel toe en schoten hard raak. Jarno, die dus net op doel stond, dook nog de goede hoek in, maar was kansloos.
En ook nu kwamen we snel met een tegen antwoord. Weer was het Kevin die het probeerde, maar helaas ging ook nu de bal er niet in.

Na een hotseknots situatie voor ons doel, lag de bal opeens achter Jarno en stond het alweer 7-1.

Jarno redding.jpg

Jarno is net eerder bij de bal dan de tegenstander. Matthijs ziet dat het goed is.

 

Rik redde nog een aantal keren goed in de verdediging met een felle sliding. En ook Max en Ben streden voor de bal. Iris en Emma vormden onze vrouwelijke tandem op het middenveld en wisten ook nog een paar ballen goed te onderscheppen.

Iris en Rik.jpg

Iris en Rik proberen de tegenstander tegen te houden. Op de achtergrond kijken Matthijs, Kevin, Jochem en Jarno gespannen toe.

Rik mocht een intrap op ongeveer het midden van veld nemen. De keeper van Baarn stond wat te ver voor zijn doel en leek niet helemaal op te letten (was ie ook nog niet helemaal uit zijn winterslaap soms?). Rik dribbelde snel in en haalde uit. De keeper van Baarn schrok, dook naar de bal, die half onder hem door ging. Net op tijd wist de keeper toch nog de bal tegen te houden. 

Rik.jpg

Rik jaagt zijn tegenstander op.

 

Toen Matthijs even wissel stond, kwam er een harde hoge bal zijn kant op. Matthijs ging richting de bal en nam hem op de zijlijn prachtig aan! Een toeschouwer die vlakbij stond gaf hem een groot compliment voor de wijze waarop hij die bal zo keurig aannam. Matthijs draaide zich om en zei: "weet je waarom ik de bal tegenhield voor de lijn? Omdat Baarn anders zou mogen intrappen". Slim gezien Matthijs!

Mathijs.jpg

Matthijs snelt richting het doel van Baarn, Ben komt hem helpen.

 

Achterveld zette nog aan voor een slotoffensief (het Achtervelds kwartiertje, maar dat kwartiertje was bij ons dan 5 minuten....). We kregen nog wat kansen met wat schoten op doel, maar hij wilde er helaas niet in.

doelpunt.jpg

Op miraculeuze wijze gaat deze bal er niet in en rolt over de lijn het doel weer uit.

 

En zoals ze dan altijd zeggen: wanneer je zelf niet scoort, gaat ie er aan de andere kant wel in. En dat gebeurde helaas ook. Baarn scoorde vlak voor tijd zette daarmee de eindstand op 8-1.

Jochem Iris Rik.jpg

Met z'n alleen knokken we voor de bal. Rik, Jochem en Iris belagen hun tegenstander.

 

Na een wat moeizaam begin, hebben we uiteindelijk toch nog goed gestreden en gevoetbald. Baarn heeft dit seizoen alles gewonnen en hun spelers waren allemaal wat ouder dan onze spelers. Dus helemaal geen schande dat we van ze verloren.

Helaas waren we bij de penalty's ook niet scherp. Jarno die keepte bij de penalty's redde voor ons de eer en scoorde als enige zijn penalty.

Bij het omkleden bleek weer dat de winterslaap niet helemaal goed verteerd is door iedereen....  Zo was er wat discussie van wie de Spongs Bob shampoo was.... Na goed kijken bleken Ben en Jochem niet goed in hun tas te hebben gekeken...
We waren een shirt kwijt. voetbalmama's Cindy en Anja waren druk aan het zoeken in de tassen van alle andere kinderen.... Uiteindelijk vond voetbalmama Sonja het shirt in de tas van Mathijs (had Cindy hem toch zelf in de tas van haar zoon gedaan?).
En toen de Van der Maasjes ook eindelijk gedouched en bijna aangekleed waren.... zochten ze hun schoenen. Maar hoe ze ook in hun tas zochten, er zaten geen schoenen in. Dus dan maar op hun voetbalschoenen naar huis. Ook voetbalmama Sarah zat blijkbaar nog in haar winterslaap...

Max was ook duidelijk niet volledig bijgekomen van zijn winterslaap. Hij zei: in de auto ga ik slapen, ik ben zo moe...

Zoals het hoort willen we altijd het hokje netjes achterlaten, maar waar we ook zochten, nergens waren trekkers te vinden. Zal de materiaalman van Baarn soms nog in zijn winterslaap zijn?

Volgende week zaterdag om 9 uur thuis tegen VRC. Hebben we allemaal nog een week de tijd om volledig wakker te worden uit onze winterslaap!