Achterveld JO8-2 ontwaakt uit haar winterslaap
zaterdag 3 februari 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Allereerst een excuus, dat er vorige week geen verslag is gemaakt van de eerste wedstrijd van dit nieuwe kalenderjaar. Net als het Nederlandse vrouwenelftal hadden wij een oefenwedstrijd, die we geheim wilden houden.... omdat ook wij verloren.... maar gezien de vele volgers die we hebben, is het ook bij onze wedstrijd uitgelekt dat we verloren hebben.

Dat lekken is overigens gebeurd door één van onze eigen spelers. Kevin was namelijk behoorlijk verbolgen dat er geen verslag was, waarin dan had gestaan dat hij het doelpunt namens SV Achterveld had gescoord! Gelukkig was zijn vader aanwezig en had hij met eigen ogen gezien dat Kevin gescoord heeft. 

Kevin riep overigens ook nog trainer Sander op het matje. Want waar was hij nou woensdagavond tijdens het trainen. Hij vertelde dat hij naar Feyenoord - PSV was. Oei... dat viel niet goed bij Kevin: 'maar je moet ons toch trainen, dat is toch belangrijker?' Tja, de trainer moet inderdaad toch wel het goede voorbeeld geven...

Vorige week leek het erop dat we allemaal nog niet echt goed wakker waren geworden uit onze winterslaap. We waren er wel, maar liepen nog wat slaperig op het veld. Het was zelfs zo dat we problemen hadden met wisselen, omdat verschillende kinderen liever wissel stonden dan in het veld.... Hopelijk is iedereen inmiddels wel helemaal uit zijn/haar winterslaap!

Vandaag mochten we al vroeg op pad richting Nijkerkerveen, waar we om 8:45 uur werden verwacht voor de wedstrijd. Zoals iedere uitwedstrijd is het weer een gepuzzel om iedereen in de juiste auto te krijgen (ja, bij de pupillen willen alle ouders gelukkig nog graag mee en rijden.... dus auto's genoeg!).

kleedkamer.jpg

De teambespreking in de kleedkamer,.

Vandaag staat Jarno op doel. Jarno kan heel hard en ver uittrappen. Gelukkig heeft Max dat door en staat hij al snel bij een uittrap van Jarno helemaal voorin. De uittrap van Jarno vliegt over iedereen heen en Max kan met de bal zo naar het doel van Veensche Boys rennen. Zijn schot wordt helaas nog net gekeerde door de voet van de keeper.

Max.jpg

Max verdedigt goed en laat zijn tegenstander er niet voorbij.

Matthijs staat weer op het middenveld en pakt weer heel goed een paar ballen af van de tegenstander. Ook Emma en Iris waren weer actief bezig om ballen af te pakken. 

Iris2.jpg

Iris staat haar mannetje, tussen drie tegenstanders.

20180203_085031.jpg

Met z'n allen achter de tegenstander aan: Rik, Max, Ben en Iris.

Achterin stond uiteraard Rik weer zijn mannetje. Rik heeft voor de winterstop een paar keer mooi gescoord en dat lijkt hij wel leuk te vinden. Vandaag stoomde hij een paar keer mooi op en vuurde een paar keer mooi op doel. Helaas was de keeper van Veensche Boys vandaag goed in vorm en wist veel schoten van ons tegen te houden.

Jochem Iris.jpg

Jochem flitst langs de lijn naar voren.

Jochem snelde een paar keer mooi langs de zijkant van het veld naar voren. Een keer kwam hij zover, dat hij opeens voor het doel stond. Hij aarzelde niet, haalde uit, maar helaas werd ook zijn schot gered door de keeper.

Jochem schiet.jpg

Jochem haalt uit, maar ziet zijn schot gered worden door de keeper.

Waar wij dus niet scoorden, lukt dat Veensche Boys wel. De 2-0 was een schitterend hard schot in de kruising. Zelfs onze goed keepende Jarno kan er niet bij. 

hotseknots.jpg

Een hotseknots momentje in de verdediging met Ben Max, Mathijs, Rik en Emma.

Bij rust stond het 3-0, maar konden wij alleen maar tevreden zijn. Iedereen was bij de les, werkte keihard en deed zijn/haar best. Als we zo door zouden gaan, zouden we vast nog wel een keer scoren.

Ben.jpg

Ben probeert zijn tegenstander te passeren.

Kevin kent maar één weg en dat is rechtdoor. Op zich prima, zolang je maar recht voor het doel staat. Maar wanneer hij dus aan de zijkant staat, rent ie met de bal rechtdoor naar de achterlijn. Alleen vergeet ie voor de achterlijn te stoppen, dus vliegt de bal uit. Maar Kevin houdt er dan wel rekening mee dat de toeschouwers ook wel wat spektakel willen, dus gooit hij er iedere keer weer een mooie sliding uit! En vandaag speelden we weer op echt gras.... dus u raadt het al..... ook vandaag zorgde Kevin weer voor een prachtig bruin broekje!

Kevin1.jpg

Kevin in zijn inmiddels kenmerkende stijl: kop omlaag en gaan!

Ben heeft een hele bijzondere gave. Hij presteert het namelijk altijd om zijn veters tijdens het voetballen los te krijgen. In eerste instantie dachten de leiders altijd dat de moeder van Ben maar eens een strikdiploma moest gaan halen. Maar inmiddels zijn we er achter dat het niet een zwakke kant van zijn moeder is (het strikken van veters), maar dat het juist een kwaliteit van Ben is (om zijn veters zonder zijn handen los te krijgen tijdens het voetballen....)

Ook vandaag hebben de leiders zijn veters meerdere keren mogen strikken. En wat voor knoop er ook ingelegd wordt, het lukt Ben iedere keer weer om deze los te krijgen....

Veter1.jpg

Ben zijn veters worden gestrikt.....

veter.PNG

 

En weer zitten zijn veters los.... Ben lijkt hier leider Gert uit te leggen hoe je nu veters moet strikken....

Zoals gezegd werkte we allemaal heel hard en dat werd ook beloond. Iris gaf niet op en hield de bal mooi binnen bij de linker zijlijn. Ben was haar komen helpen, dus schoot ze de bal naar hem. Ben gaf mooi voor en daar stond Kevin. Gelukkig dit keer recht voor het doel. Kevin zijn schot kwam dus tussen de palen en was zo hard dat de keeper kansloos was! 4-1!

RIk.jpg

Rik snelt achter de bal aan. Max komt hem helpen.

Rik weet aan het einde van de wedstrijd ook nog bijna te scoren en ook Max krijgt nog een kans, maar ziet zijn bal ook weer gered worden.

Rik2.jpg

Rik jaagt achter de bal aan. Kevin en Ben komen hem helpen.

Vlak voor tijd had Jarno nog een prachtige redding. Hij tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning de bal met zijn teen uit het doel.

Jarno redt.jpg

Rik was net te laat met zijn sliding (ja, ook hij weet nu hoe je bruine broekjes maakt...), Jarno weet de bal met zijn teen nog uit het doel te houden.

Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd met 5-1.

Het was vandaag nogal wat fris. Halverwege de wedstrijd begon het ook nog eens te regenen. Dus daar werden we niet warmer van.... Maar nu hebben alle voetbalmama's van de JO8-2 een paar maanden geleden allemaal een mooie voetbalmama-paraplu gekocht.... alleen hebben we sindsdien nooit in de regen gespeeld. Dus eindelijk konden de paraplu's vandaag dan gebruikt worden!

plu.PNG

Voetbalmama Jolanda, houdt de wisselspelers en voetbalzusje Ilse droog.

Ilse is trouwens een van onze trouwste supporters. Weer of geen weer, Ilse is van de partij. 

En voetbalmama's zijn er niet alleen voor de kinderen, ze zorgen ook goed voor de leiders!

paraplgert.PNG

Voetbalmama Cindy zorgt dat leider Gert ook droog blijft (zijn handen blijven gelukkig ook droog....)!

Na de wedstrijd snelden bijna alle spelers snel de kleedkamer in om de warme douche op te zoeken. Alleen Rik en Max bleven op het veld achter, om de Achterveldse eer hoog te houden bij de penalty-serie. Beiden ramden de bal in het doel en zochten toen ook gauw de warme douche op.

Volgende week gaan we lekker carnaval vieren en zaterdag 17 februari beginnen we met een thuiswedstrijd tegen Quick aan de voorjaarscompetitie.