Achterveld JO9-1 laat zich niet afleiden door het "mooie bos" rondom het sportpark
zondag 8 maart 2020

S.V. Achterveld JO9-1

Je hebt in Achterveld twee tijden, de tijd voor carnaval en de tijd na carnaval. Maar nu zitten we voor het eerst in de tijd tussen carnaval.... namelijk tussen het "echte" carnaval en de uitgestelde carnavalsoptocht van 22 maart.
Sinds begin dit jaar is de Hessenweg naar het sportpark afgesloten wegens wegwerkzaamheden. Daarom hebben wij bij onze eerste uitwedstrijd in januari besloten dat het praktischer is om (wanneer we richting Amersfoort moeten) bij de Moespot te vertrekken. Zoals beschreven in het verslag van onze uitwedstrijd tegen CJVV op 18 januari, is de Moespot een historische plek in Achterveld.
Maar het schijnt dat niet iedereen historische plekken kan waarderen. Zo is er een ouder die zegt "helemaal niets met de Moespot te hebben", dus wel rechtstreeks naar onze tegenstander Amsvorde gaat met haar zoon.

Dus vertrekken we met 8 kinderen, 5 ouders en 2 leiders richting Amersfoort. Daar aangekomen is er nog geen spoor te vinden van Matthijs. Wanneer we in de kleedkamer zitten, komt hij alsnog keurig op tijd aan.
Zijn moeder is helemaal vol van de mooie bosrijke omgeving rondom het sportpark van Amsvorde. Ze zegt dat je daar heel mooi kan wandelen.
Tja, de een houdt van bosrijke omgevingen, de andere van historische plekken....
Voor de wedstrijd kijkt Jochem wat verbaast naar zijn schoenen. Ze staan scheef, constateert hij. Of dit nou aan zijn schoenen ligt, of aan zijn voeten, is hem niet duidelijk. Hopelijk gaat dit geen problemen opleveren in de wedstrijd.
Amsvorde is een team dat we vorig seizoen ook tweemaal tegen kwamen en waar we het tweemaal toch wel lastig tegen hadden. Benieuwd of het vandaag weer een zware wedstrijd gaat worden.
Iris staat op haar vertrouwde plek voorin. Maar haar tegenstander is bijna twee koppen grotere dan dat zij is. Maar Iris is wel wat gewend met twee grotere broers thuis en laat zich door haar fysieke tegenstander niet van de wijs brengen. Wanneer ze goed doorloopt, laat ze zich niet wegzetten door haar grotere tegenstander en speelt de bal goed over naar Jarno. Die heeft er duidelijk weer zin in, nadat we 3 weken geen wedstrijd meer hebben gespeeld. Hij neemt meteen het doel onder vuur, maar schiet de bal net naast.
20200307_104057.jpg
Een speler van Amsvorde ziet zich omringt door drie oranjehemden, Ben, Matthijs en Emma.
Ook Ben heeft er zin in. Hij gaat fel een duel aan op het middenveld en verovert de bal. Ook hij passt deze mooi door op onze goalgetter Jarno. Dit keer weet hij wel raadt met deze kans. Hij schiet de bal hoog in het dak van het doel en laat de keeper kansloos: 0-1!
20200307_102738.jpg
Jarno komt Jochem helpen om een tegenstander tegen te houden.

Met een mooie kap beweging maakt Rik ruimte voor zichzelf om op doel te schieten. Helaas schiet hij net naast.
Wanneer een corner van Jarno voorbij iedereen langs gaat, staat Iris staat paraat en schiet heel beheerst de bal laag over de grond, langs iedereen die nog voor het doel staat, in de verre hoek via de binnenkant van de paal binnen 0-2!
20200307_102912.jpg20200307_102912.jpg
Iris sprint langs de lijn, Ben kiest vast positie voor een voorzet van Iris.
Ondanks dat we 3 weken geen wedstrijd hebben gespeeld, blijken we meteen weer in ons ritme te zitten. Amsvorde heeft niets te vertellen en we denderen door.
Kevin wint een duel, stoomt op en schiet de bal prachtig met een hoge boog van afstand over de keeper 0-3!
20200307_102809.jpg
Een fel sprintduel tussen Kevin en zijn tegenstander, wie is er als eerste bij de bal?
Kevin heeft de smaak te pakken. Een intrap schiet Jochem naar Kevin . Hij probeert het weer van afstand, maar schiet deze bal hard over de grond net naast schiet.
Wanneer Kevin scherp is en een intrapt snel door speelt naar Rik, draait hij op zijn beurt mooi weg bij zijn tegenstander en schiet vanuit de draai de bal mooi in de verre hoek 0-4!
20200307_104107.jpg
Rik ziet een tegenstander fel op hem afkomen, maar schermt de bal goed af. Matthijs en Ben kijken gespannen toe.
Jochem sprint de longen uit zijn lijf om een bal binnen te houden. Zijn inspanning wordt beloond en hij weet de bal op de lijn tegen te houden. Hij ziet zijn kans schoon en probeert de bal van afstand op het doel te schieten. De bal vliegt helaas naast het doel.
20200307_101644.jpg
Jochem op volle snelheid achter zijn tegenstander aan.
Zoals wel vaker vliegen we uit de startblokken en staan in de rust ruim voor. 

We starten na rust nog goed. Met een mooie kap beweging stuurt Ben zijn tegenstander het bos in. Hij geeft de bal goed door aan Jarno, die helaas naast schiet.
Maar zoals vaker in de tweede helft, worden we wat slordiger, zijn minder fel en laten de tegenstander weer in het spel komen. We geven Amsvorde de ruimte om meer in de buurt van Max te komen en wat speldenprikken uit te delen. 
Maar Max staat gelukkig op scherp wanneer Amsvorde vanuit een indribbel hem met een hard schot in de korte hoek probeert te verrassen.
Maar wij laten gelukkig ook mooi voetbal zien. Een mooie aanval begint bij een indribbel van Jochem, die de bal overspeelt naar Ben. Hij gaat een een-twee aan met Kevin en schiet uiteindelijk op doel laag in de hoek. Maar de keeper staat paraat de bal uit zijn doel te tikken.
20200307_100720.jpg
Ben ziet Jarno voorin scherp staan en passt de bal naar voren.

Wanneer Ben in een fel duel met zijn tegenstander de bal over de achterlijn laat rollen, pakt zijn tegenstander de bal en voetbalt door. Ben staat verdwaasd te kijken hoe het spel verder gaat en de bal uiteindelijk achter de ook verbaasde Max wordt geschoten. Er wordt niet ingegrepen door de spelbegeleider en we hebben hier ook geen VAR. Ofwel Amsvorde doet iets terug en brengt de stand op 1-4.

We laten ons niet van de wijs brengen door dit curieus tegendoelpunt. Jarno schiet nog een bal op de paal en Matthijs probeert het van afstand, maar ziet de keeper redden.
Bij een snelle uitbraak van Amsvorde, komt Max goed uit zijn doel, gooit zich op de bal en weet de aanval onschadelijk te maken.
Niet veel later moet Max weer handelend optreden en gooit zich tot tweemaal toe goed voor een hard schot van dichtbij.
20200307_101715.jpg
Max met een van zijn befaamde verre uittrappen. Vandaag schot hij er weer een bijna het doel van de tegenstander in.
Daarmee weten we een dikverdiende 1-4 overwinning mee naar huis te nemen.
We vertrekken weer naar De Moespot. Zonder Cindy en Matthijs.... die zijn vast door het mooie bos van de Treek weer richting hun huis in Leusden gereden....
Volgende week zaterdag spelen we uit tegen KVVA, daar ligt geen bos in de buurt. Benieuwd of Cindy en Matthijs dan ook weer rechtstreeks gaan of toch maar weer bij ons historische vertrekpunt komen verzamelen....