Achterveld moet ineens tweede worden
zondag 14 april 2019

S.V. Achterveld 1

Lange tijd zag het er naar uit dat de derde plaats voor Achterveld voldoende was om de nacompetitie te bereiken. De ontwikkelingen in de vierde klasse H zijn zodanig dat de kans groot is dat een ploeg buiten de top-4 de derde periodetitel gaat winnen. 

,,Hierdoor moeten we nu tweede worden om de periodetitel van Vriendenschaar (de koploper, red.) over te kunnen nemen'', rekende Ferry Marks snel uit. ,,Gelukkig hebben we alles nog in eigen hand.'' Achterveld krijgt nu twee relatief makkelijke tegenstanders, daarna volgen de krakers tegen VVA en Lienden. Die laatste twee ploegen staan nu nog hoger op de ranglijst. Wint Achterveld alles, dan is de tweede plaats binnen.

Het treffen met hekkensluiter Oranje Wit was 90 minuten lang droefenis. Sven van Rossum was de enige die er echt voor ging en schoot liefst vijf keer raak. De topscorer kon het zich zelfs permitteren om een strafschop te missen. ,,Het was niet om aan te gluren'', oordeelde Marks. ,,Maar dat neem ik de jongens niet kwalijk. Je weet van te voren dat je dit gaat krijgen tegen zo'n tegenstander.'' Jelle Neumann, Michiel Schouten en Rudy Baalman scoorden ook. Hierdoor won Achterveld met 2-8.

Bron: Peter Pos (de Leusder Krant)