Achterveld neemt volgende horde
zaterdag 12 oktober 2019

S.V. Achterveld 1

Nog één 'verplicht nummer' en dan wordt Achterveld voor het eerst dit seizoen pas echt getest. Tegen De Posthoorn kwamen de Oranjehemden geen moment in de problemen. De vierdeklasser won met 3-0.

Als Achterveld volgende week tegen 't Vliegdorp opnieuw het eigen niveau haalt, dan is ook die wedstrijd geen probleem. Daarna (26 oktober) is de kraker tegen Zeist en – hoe vroeg het nog is in het seizoen – dat is meteen een belangrijk duel in de titelstrijd.

,,We leven van week tot week'', weigerde Jacco Meurs te ver vooruit kijken. ,,Vandaag deden we het goed, nu komt 't Vliegdorp en pas daarna gaan we ons bezighouden met Zeist." Een logische opstelling van de trainer, want met zoveel zwakke ploegen is onnodig puntenverlies tegen een kleintje desastreus.

Vooralsnog heeft Achterveld geen misstappen gemaakt. Met goed voetbal werd De Posthoorn teruggestuurd naar Amersfoort. Friso Drewes opende de score. Na rust voerden Rudy Baalman en Sven van Rossum de score verder op. 3-0 was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding.

Bron: Peter Pos (de Leusder Krant)