Achterveld stelt overwinning pas laat echt veilig (uit de Leusder Krant)
zondag 5 november 2023


Uit de laatste vier duels haalde Achterveld slechts drie puntjes. Vooral de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Veenendaal kwam hard aan. De vierdeklasser stond dan ook op scherp in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FZO. ,,We hadden echt nog wat goed te maken’’, vond Jouri Melkert. ,,Toch jammer dat het uiteindelijk een moeizame overwinning werd.”

Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Sven van Rossum opende de score, waarna Aike de Vette de ruststand op 2-0 bracht. ,,Dan denk je dat het een makkelijke middag gaat worden, maar we maken het ons weer zo enorm moeilijk door snel de 2-1 weg te geven.”

Die tussenstand bleef lang op het scorebord en zorgde er voor dat Achterveld niet vrijuit kon voetballen. Dat gebeurde pas toen Gian Voorburg vijf minuten voor tijd de stand op 3-1 bracht. De jonge Rick Tolboom bepaalde vervolgens de eindstand.

,,Ik maakte me geen zorgen dat we niet zouden winnen, daarvoor hebben we genoeg kwaliteiten in de ploeg, toch hadden we het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken.”

Bron: de Leusder Krant
Foto: Bram van den Heuvel