Informatie  

Achterveld wint knotsgekke wedstrijd (bron de Barneveldse Krant)
zondag 20 november 2022


,,Tegen ’t Vliegdorp moet je zorgen dat je niet op achterstand komt, want dan gaan zij helemaal loeren op de counter.’’ Die boodschap gaf Jouri Melkert mee aan zijn ploeg, om na een kwartier te merken dat er niet geluisterd was. De Soesterbergers, waar oud-Achterveld-trainer René Ribberink de scepter zwaait, stonden toen al op 0-2.

Daarna werd het verrassend genoeg toch een echte wedstrijd. Fin van Ruitenbeek zorgde met een wereldgoal voor de 1-2. De jonge verdediger nam een afgeslagen corner ineens op zijn slof en volleerde de bal vol in de kruising. ,,Het geloof was weer helemaal terug’’, zag Melkert.

Pas na rust werd dat echt duidelijk. Achterveld schoot namelijk liefst vier keer raak. Doordat ’t Vliegdorp ook nog twee keer scoorde stond er ineens een knotsgekke 5-4 tussenstand op het scorebord. ,,Toen zij terugkwamen tot 5-4 gaf de scheidsrechter aan dat er nog zes minuten te spelen was. Dus het werd nog even flink spannend. Maar we speelden het netjes uit. Deze overwinning hadden we even nodig. Dit is heel goed voor het goede gevoel.

Doelpunten: Mark de Rider (2), Finn van Ruitenbeek, Bas van Ruitenbeek en Sven van Rossum.

Bron: De Barneveldse Krant
Foto: Guido Boer


Copyright © 2024 S.V. Achterveld Alle rechten voorbehouden