Achterveld wordt wakker na late achterstand
zondag 20 september 2020

S.V. Achterveld 1

Tot de 70e minuut werd er in het duel tussen Vierhouten en Achterveld niet gescoord, daarna vier keer binnen een kwartier.

Achterveld was wel voortdurend de bovenliggende partij, het leverde lange tijd geen treffer op. ,,We wisten dat zij zouden inzakken en proberen om via de omschakeling tot kansen te komen’’, aldus Jacco Meurs. ,,Dan moet je zelf heel zuiver spelen en het tempo hoog houden. Dat deden we te weinig.”

20 minuten voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong en zag het er even somber uit voor Achterveld. Maar in slechts acht minuten tijd sloegen de bezoekers genadeloos toe. Via Jelle Neumann, Mark de Ridder en Friso Drewes werd de 1-0 achterstand omgebogen in een 1-3 voorsprong en die kwam daarna niet meer in de problemen.

,,Zoals verwacht werden de ruimtes steeds groter en wisten we daarvan te profiteren’’, aldus Meurs. ,,We hebben hard voor deze overwinning moeten werken en dat geeft veel voldoening. Ik denk dat veel tegenstanders het lastig gaan krijgen tegen deze stugge tegenstander en ik ben blij dat wij de drie punten binnen hebben.”

Bron: de Leusder Krant