Afwezigheid leider leidt tot onrust bij Achterveld JO8-2, sensationele ontknoping van de dag!
zaterdag 21 april 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Achterveld JO8-2 leeft op een roze wolk, na de twee klinkende overwinningen! Je zou dus denken dat de sfeer uitstekend is in het team. Maar schijn bedriegt. De dag begon met iets opvallends en de ochtend eindigde met een wel iets heel opvallends, of eigenlijk iets onvoorstelbaars! Maar daarover later meer.

Vanochtend toen iedereen zich verzamelde was er iets opvallends.... of eigenlijk beter gezegd, we misten twee personen.
Mathijs is lekker een weekendje weg, maar dat had hij woensdag met het trainen al verteld. Maar ook leider Gert was er niet. Dit leidde meteen tot allerlei speculaties. Zou hij zijn conclusies hebben getrokken na vorige week waarin er enkele tactische fouten door de leiders werden gemaakt? Of heeft de technische commissie soms ingegrepen?

Dat leider Sander regelmatig afwezig is dit seizoen, daar raken de spelers en de voetbalmama's wel aan gewend. Sander is wat kleinzeriger dan Gert. Want Gert heeft al weken met een hernia, maar heeft tot nog toe iedere keer weer de pijn weten te verbijten en was altijd aanwezig.
Alle speculaties konden gelukkig snel de kop worden ingedrukt. Gert blijkt ook een pijngrens te hebben.... gelukkig, hij is ook maar een mens....

Maar leider Gert had wel voor vervanging gezorgd.... hij had tegen zijn vrouw Jolanda gezegd: "jij kan Sander dan mooi helpen met coachen". Maar Jolanda (de voetbalmama van Rik) werd daar wat onzeker van: "Ik heb toch helemaal geen verstand van voetbal.... ik kan alleen maar wat aanmoedigen". Ach ja Jolanda, wij leiders doen vaak of het heel ingewikkeld is wat we doen... maar eigenlijk zeggen we ook alleen maar: "Kom op" en "Goed zo" of Jammer, volgende keer beter". (sorry Gert, dat je vrouw er nu achter is dat het allemaal niet niet zo moeilijk is.... ;-) ).

Nu we in de winnende flow zitten, wil ook iedereen keepen. Dus was het weer een strijd wie er vandaag op doel mocht staan. Kevin was de gelukkige. We weten dat Kevin in het veld graag schiet, hij kan dat namelijk nogal hard. Woensdag met trainen heeft hij al geoefend met keepen en vooral de uittrappen gingen erg goed.

Vandaag kwam CJVV op bezoek. Toen ze het veld op kwamen, viel al op dat de meeste spelers toch wel wat groter waren dan de onze. Maar wat ook opviel, was dat hun kleinste speler op doel ging staan. Dus we zeiden tegen elkaar: vooral goed in de hoek en als het lukt hoog schieten, dan kan die keeper er nooit bij.

Toen onze spelbegeleidster Sanne stipt om 9 uur aankwam, kon de wedstrijd beginnen. We lieten ons een paar keer afbluffen door het fysieke spel van CJVV. Zij waren nou eenmaal wat groter. CJVV had een aantal spelers die hard van afstand konden schieten. Hierdoor kwamen ze al snel op een 0-1 voorsprong. De 0-2 vloog snel daarna door het poortje van Kevin. Oei, zag je Kevin kijken. Dit was niet de reden waarom hij op doel wilde. Want wanneer er gescoord wordt, moet de bal weer op de middenstip worden uitgenomen en dus krijgt Kevin zo nog niet de mogelijkheid om lekker uit te trappen.

Kevin doel.jpg

Kevin volgt aandachtig het spel vanuit zijn doel.

Maar gelukkig heeft Kevin niet veel later zijn talenten als keeper kunnen laten zien. Hij gaf de bal een hengst en zonder dat ook maar iemand de bal kon aanraken, lag die alweer aan de overkant. Kevin genoot ervan en herhaalde deze actie nog vaker in deze wedstrijd.

Jarno.jpg

Jarno flits langs de zijlijn.

Ondanks de harde verre uittrappen van Kevin, kwamen wij er toch ook nog andere spelers aan de bal. Zo jaagde Jarno fel zijn tegenstander op en veroverde daarmee de bal. Hij snelde richting het doel en schoot beheerst de bal in het hoekje: 1-2! Zou het dan toch nog een wedstrijd kunnen worden?

CJVV kwam al snel met het antwoord. Ze knalden er nog even twee hard in en namen daarmee afstand: 1-4.

Rik Ben.jpg

Rik kapt zijn tegenstander uit. Ben komt te hulp.

Max liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en pakte fel de bal af van zijn tegenstander. Hij dribbelde door de verdediging van CJVV en stond oog in oog met de keeper. Max bleef koel en schoot beheerst langs de keeper, maar helaas ook langs de verkeerde kant van de paal.

Max.jpg

Max is sneller dan zijn tegenstander.

CJVV knalde er aan de andere kant lustig op los. Met mooie schoten op de kansloze Kevin vergrootte ze hun voorsprong: 1-6.
Maar Kevin liet zien dat ook hij hard kan schieten en poeierde de bal een paar keer hard richting het doel van CJVV, vanuit zijn eigen doel.

Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen en bleven we op zoek naar een doelpunt. Rik dribbelde de bal vanaf de zijkant in en sneed dwars door de verdediging van CJVV. Zijn schot ging mooi net langs de goede kant van de paal binnen: 2-6! Dat doelpunt leek ons weer wat vertrouwen te geven. Jarno leek niet veel later ook te scoren, maar hij schoot net naast het doel.

Iris.jpg

Iris zet de achtervolging in op haar tegenstander.

CJVV wist voor rust Kevin nog een keer te passeren, waardoor we met een 2-7 stand de rust in gingen.

Kevin gaf het keepersshirt over aan Jarno, die de tweede helft op doel ging.
We spraken af dat we de eerste helft achter ons zouden laten en de tweede helft als een nieuwe wedstrijd zien, die dus met 0-0 begint. 

RIk.jpg

Rik passt de bal naar voren.

We begonnen dus weer fris aan de tweede helft en iedereen werkte weer keihard en hield zich aan de gemaakte afspraken. Kevin probeerde het voorbeeld van CJVV te volgen, met harde schoten op doel. Hij ging twee keer op het doel van CJVV af, maar beide keren wilde zijn schoten er niet in.

Kevin.jpg

Kevin probeert met een sierlijke beweging zijn tegenstanders op het verkeerde been te zetten.

CJVV ging door waar het de eerste helft mee bezig was: het van afstand op doel schieten. Jarno werd verrast door een bal die net voor hem opstuitte, waardoor hij op het verkeerde been stond en de bal achter hem in het doel belandde: 2-8.

Rik kevin.jpg

Met z'n allen knokken om een tegendoelpunt te voorkomen.

Op ons middenveld waren Emma, Jochem en Iris weer aan het buffelen om de bal te veroveren. Ben en Max probeerden de boel achterin de boel dicht te houden, samen met Rik. Jarno was hierbij een paar keer een goed slot op de deur. Met een paar felle reddingen zorgde hij ervoor dat de score voor CJVV niet te ver opliep.

benjochem.jpg

Ben is even de bal kwijt. Jochem schiet te hulp.

Een hard schot wordt door Jarno prachtig gekeerd. Alleen staat er een speler van CJVV voor zijn neus, die de bal alsnog achter de inmiddels op de grond liggende Jarno kan schieten. Jarno weet met een uiterste krachtsinspanning nog een bal met zijn teen uit het doel te houden. 

Jarnodoel.jpg

Jarno trapt de bal naar voren.

CJVV weet echter nog een stuk of 8 doelpunten te maken, waarmee we vandaag dus helaas weer eens met grotere cijfers verliezen. Maar groot pluspunt is dat vooral in de tweede helft er goed gevoetbald wordt en we niet zoals eerder dit seizoen allemaal door elkaar gaan lopen, De spelers krijgen na afloop nog complimenten van de leiders van CJVV, die vonden dat we ondanks de ruime nederlaag goed gevoetbald hebben.

Emma zegt het enige juiste: "het gaat er toch niet om of we verliezen, het gaat om de leukigheid". En zo is het Emma!

Emma.jpg

Emma legt aan om haar penalty erin te knallen.

De penaltyserie ging gelijk op, waarmee we dus toch nog met een voldaan gevoel de douche op zochten. Normaal gesproken wordt er gezegd: wat in de kleedkamer gebeurt, blijft in de kleedkamer. Maar vandaag gebeurde er iets ongelooflijks, wat we onze trouwe volgers niet willen onthouden. Je had erbij moeten zijn om het te geloven.

We waren de kleedkamer nog niet binnen, of er stond al iemand onder de douche. Niks bijzonders hoor ik u denken.... Maar we hebben elkaar toch nog even goed in de armen geknepen, want was het echt wie we daar zagen staan onder douche? Ja, het was echt Ben die daar onder de douche stond. En nee, zijn voetbalmama heeft hem hier niet bij geholpen (die stond bij een van haar andere zonen te kijken).
Nu hoor ik u denken: maar hij zal vast dan wel weer als laatste onder de douche zijn uitgekomen.... Maar ook daarmee heeft hij ons verrast, hij was er als eerste weer uit en als eerste ook nog omgekleed. Een staande ovatie volgde en Ben ging trots naar de kantine om daar van een welverdiend bekertje limonade te genieten.

Woensdagavond gaan we op pad naar Veenendaal, waar we bij VRC een mini-toernooitje gaan spelen tegen twee teams van hen. We zouden de komende twee zaterdagen tegen hen moeten spelen, aangezien er meerdere spelers lekker gaan genieten van een vakantie.
En hopelijk is onze leider Gert over drie weken weer aan de beterende hand, om ons bij de hand te nemen naar een volgende overwinning!