Avondvierdaagse en zomerse hete deren Achterveld JO8-2 niet, heldenrol voor Ben.
zondag 27 mei 2018

S.V. Achterveld JO8-2

Er wordt vaak gezegd dat mannen een veel beter richtingsgevoel hebben dan vrouwen. Vandaag bewijzen de leiders van de JO8-2 dat dat niet altijd de waarheid is...

Op deze heerlijke warme zomerse dag mocht de JO8-2 al mooi op tijd op pad richting Soesterberg om daar te spelen tegen 't Vliegdorp. Wat betreft de hitte was het vroege tijdstip heerlijk. Maar gisterenavond lagen de spelers allemaal laat in bed, met vermoeide benen, vanwege de Klompenvierdaagse. Dus de vraag was of iedereen wel fit zou zijn.

Zoals eigenlijk iedere zaterdagochtend tijdens een uitwedstrijd stonden de kinderen alweer stuiterend te wachten tot we op we de auto in konden. Ze leken dus ondanks het korte nachtje en de Klompenvierdaagse in de benen over voldoende energie te beschikken.

Maar het had weinig gescheeld.... of het sportcomplex van 't Vliegdorp was nooit bereikt. We reden Soesterberg door.... en weer uit.... en leken weer terug te draaien richting Achterveld. Leider Sander zat in de auto gezellig te praten met de vader van Jochem en volgde blind de navigatie... Gelukkig dat er een voetbalmama bij was die wel scherp was en de heren op tijd duidelijk kon maken dat we om moesten draaien. 

Zo arriveerden we dus alsnog op tijd op het sportcomplex van 't Vliegdorp. Standaard ritueel bij een uitwedstrijd is altijd weer het bestormen van de kleedkamer om meteen door te vliegen naar de douches en te kijken met z'n hoe velen we in dit hokje kunnen douches. Een luid gejuich brak ook nu weer uit, want er waren maar liefst vier douches!

Vandaag startte Ben weer op doel. Tijdens de warming-up werd Ben flink onder handen genomen en werd hij op scherp gezet. Zoals de trouwe supporters inmiddels weten, kan Ben nog weleens wat dromerig zijn. Hij is bijna altijd de laatste de onder de douche vandaan komt, maar wil op doel ook nog weleens met zijn gedachten ergens anders zijn.

De scherpe warming-up bleek te helpen. Al snel werd Ben onder vuur genomen door 't Vliegdorp. Nadat hij eerst een bal geweldig uit zijn doel hield. keerde hij de rebound op een heel bijzondere manier, namelijk met zijn neus! Niet veel later leek Ben wel kansloos op een prachtig schot, die gelukkig voor ons over het doel vloog. Het schot kwam overigens van de voet van onze eigen Max...

Ben redt - kopie.jpg

Ben is weer eens katachtig op de bal gedoken.

Maar ook wij trokken ten aanval. Uit een goede voorzet van Rik schoot Jarno bijna raak. Bij een snelle tegenaanval toonde Ben weer zijn scherpte. Hij kwam snel zijn doel uit, maar het schot ging toch langs hem heen. Gelukkig belande deze op de paal. 
Het spel golfde op en neer. Een verre uittrap van Ben wist Jarno op te pikken, zijn schot vloog rakelings langs het doel.

Het was al vroeg erg warm... dus waren de spelers die gewisseld werden uitgeput...

Wissels1.jpg

Iris, Max en Emma liggen even bij te komen.

Maar als snel waren ze weer uitgerust konden weer aandacht de verrichtingen van hun medespelers aanschouwen!

wissels2.jpg

Uiteindelijk waren toch wij het die de openingstreffer maakten. Na goed verdedigend werk van Rik, sprintte hij met de bal naar voren. Kevin kwam hem helpen. Hij kreeg de bal, sprintte langs de zijlijn naar voren, gaf voor en.... de bal lag opeens in het doel: 0-1! Was het nou een gericht schot, of was het als voorzet bedoelt? Kevin gaf eerlijk toe dat hij de bal voor wilde geven, maar de bal toch het doel in draaide. Ach, maakt het uit, we staan voor!

goal kevin - kopie.jpg

Kevin geeft voor.... en ziet de bal opeens achter de keeper in het doel verdwijnen!

Nadat Ben weer als een tijger bovenop een bal is gesprongen en hiermee weer een tegenaanval onschadelijk heeft gemaakt, is het weer Achterveld dat scoort. Een corner van Kevin komt bij Jochem, die de bal beheerst tussen een woud van benen in het doel schiet.
Jochem kan zelf het beste uitleggen hoe hij scoorde: "Kevin schoot de bal door een poortje van de tegenstander. Toen kreeg die hem tegen zijn hak en kwam de bal bij mij en schoot ik hem in het doel!". Hartstikke goed kerel, we staan met 0-2 voor!

Jochem.jpg

Jochem passt de bal naar Iris.

Kevin scoort daarna nog bijna de 0-3 uit een corner van Jarno. 't Vliegdorp heeft een paar snelle spelers voorin. Bij een snelle uitbraak sprint Max er nog fanatiek achteraan. Hij komt echter te laat en kan zijn tegenstander niet meer tegenhouden. Ben komt weer eens goed zijn doel uit, maar de bal wordt precies door zijn benen geschoten, in het doel: 1-2.

rust.jpg

In de rust kan iedereen even bijkomen.

Zoals gebruikelijk zijn Emma, Mathijs en Iris weer onze balafpakkers op het middenveld. Ondanks de hitte buffelen ze er weer op los en weten weer veel ballen tegen te houden en af te pakken.

Emma - kopie.jpg

Emma weet de bal nog net binnen te houden.

Matthijs.jpg

Mathijs volgt in volle concentratie zijn tegenstander.

Het blijft een mooie spannende wedstrijd, waarbij opvalt dat een aantal spelers bij 't Vliegdorp ook op judo lijken te zitten, aangezien ze regelmatig onze spelers vastpakken en wegduwen. Gelukkig laten we ons niet van de wijs brengen hierdoor.
Het spel gaat heen en weer. Jarno schiet nog een keer voorlangs, 't Vliegdorp gelukkig ook.

Jarno dolt keeper.jpg

"Waar is de bal nou", lijken Jarno en de keeper te denken.

Rik probeert het nog met een schot van een meter of 20, maar ook deze poging gaat naast.

Rik schiet.jpg

Rik haalt uit!

Ben schiet de bal heel ver naar voren, Kevin sprint er achteraan, gaat alleen op de keeper af, maar ook hij schiet naast.

Mac.jpg

Max haalt stijlvol uit.

Zo verzuimen we om "de wedstrijd in het slot te gooien" en gaat de oude voetbalwijsheid weer op: "wanneer wij de bal er niet in schieten, zul je zien dat zij dat wel doen".  En helaas gebeurd dat ook. Bij een corner van Jarno staan we weer allemaal voorin om die bevrijdende derde treffer te maken. Alleen weet een speler van 't Vliegdorp de bal te veroveren en snel naar voren te spelen. Kevin sprint er nog achteraan, maar komt te laat. Ben weet het schot in eerste instantie nog te redden, maar op de rebound is hij, liggend op de grond, kansloos: 2-2.

Iris - kopie.jpg

Iris in een fel sprintduel.

Zowel 't Vliegdorp als wij krijgen daarna nog kansen om de winnende te maken, maar door goed keeperswerk van beide keepers blijft het bij een gelijkspel.

Dus moet de penaltyserie uitsluitsel geven.

Wij hebben de in topvorm kerende Ben. Zal hij zich vandaag ook tot de penaltykiller kronen?

De eerste penalty wordt koel binnen geschoten door Jochem: 0-1! Daarna redt Ben met een mooie duik in de hoek de penalty van 't Vliegdorp. Jarno volgt het goed voorbeeld van Jochem, weer redt Ben, nu met zijn vingertoppen de penalty van 't Vliegdorp. Rik schiet de bal mooi hoog in het dak van het doel! 't Vliegdorp scoort inmiddels ook. Iris, schiet niet zo hard als de anderen, maar heeft de laatste weken laten zien dat je een penalty niet hard hoeft te schieten, maar dat je de bal gewoon goed in de hoek moet schieten. En dat doet ze vandaag ook weer! De stand is inmiddels 4-4, wanneer alle spelers hun penalty hebben genomen. 

Nu zijn alleen de twee keepers nog aan de beurt. Een van hen zal dus de held van deze penaltyserie gaan worden.Te beginnen met de keeper van 't Vliegdorp. Hij schiet de bal hard in, maar met een snoekduik redt Ben schitterend! De druk ligt nu volledig bij Ben. Hij kan deze allerlaatste penaltyserie van dit seizoen beslissen. Ben neemt zeer zelfverzekerd plaats achter de bal. Hij kijkt koel uit zijn ogen. Daar komt zijn aanloop, hij schiet de bal snoeihard a la Johan Neeskens recht door, keihard in het dak van het doel. De keeper van 't Vliegdorp hoort de bal alleen maar langs zich heen suizen, 4-5! We winnen de penaltyserie!

20180526_091306 - kopie.jpg

Onze penalty-killer Ben!

En nu gaan we allemaal vermoeid en bezweet onder die vier heerlijke douches!

Traditiegetrouw verlaat de held van vandaag Ben als allerlaatste de douches...

Eind goed, al goed.... al waren we bijna niet in Achterveld teruggekeerd. Nu was het onze andere leider, Gert, die op de terugweg tot twee keer toe bijna de verkeerde afslag nam.... maar weer bracht voetbalmama Anja redding en wist hem op tijd erop te attenderen dat Achterveld in de richting van Amersfoort ligt en niet in de richting van Utrecht!

Voetbalmama's blijken dus over een beter richtingsgevoel te beschikken, dan voetbalpapa's....

De competitie zit er dus op, het seizoen gelukkig nog niet! We hebben a.s. zaterdag nog een toernooi in Stroe.  
Het weekend erop het jeugdweekend en zaterdag 23 juni volgt nog een toernooi in Zeewolde.
Dus er valt deze maand nog genoeg te genieten met de JO8-2!