Bas van Ruitenbeek maakt weer een fraaie hattrick (uit de Barneveldse Krant)
maandag 6 februari 2023

De tweeling Finn (links) en Bas Ruitenbeek.

Bij SVM keek men verheugd op toen ze zagen dat Sven van Rossum vanwege een blessure niet mee kon doen. Maar dit seizoen is ‘de-man-van-300-goals’ niet de enige speler bij Achterveld die het net weet te vinden. Bas van Ruitenbeek kan er ook wat van.

De jonge aanvaller nam niet alleen de plek van Van Rossum over, maar ook zijn eerste positie op de topscorerlijst. Door zijn hattrick tegen SVM tilde Van Ruitenbeek zijn seizoenstotaal naar dertien, eentje meer dan Van Rossum.

Al na zes minuten kwam Achterveld op voorsprong, toen Van Ruitenbeek de bal in de verre hoek krulde. Het duurde bijna een uur voordat de 2-0 viel. Tien minuten later bepaalde Van Ruitenbeek de eindstand op 3-0. ,,Bij 2-0 was het eigenlijk al beslist’’, merkte Jouri Melkert. ,,Voor het eerst hebben we dit seizoen twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en eindelijk staan we op een plek boven de rode streep. Dat heb ik vooraf de ploeg ook voorgehouden. Zorg dat je jezelf een keer beloond en dat hebben we gedaan.’’ Met dank aan Bas van Ruitenbeek.

Doelpunten Achterveld: Bas van Ruitenbeek 3x.