Black Friday bezorgt Achterveld 2 geen zwarte zaterdag
zondag 1 december 2019

S.V. Achterveld 2

Vrijdagmiddag stuurde Marthijn een opvallend appje op de selectie-app:

app.png 

Niet zozeer dat we wel een extra speler konden gebruiken, maar Marthijn deed nogal wat beloftes. Een warme autorit, pittoresk Leersum, het voetbalgenie Alex, 3 punten, een road to victory, een zwarte zaterdag.. Eens kijken of we Marthijn aan zijn beloftes kunnen houden!

De warme autorit [V]

Met de patserige taxi van Michiel voorop vertrokken we zuidwaards richting Leersum. Michiel had zoals wel vaker de meter weer aangezet en dus werd een lange alternatieve route genomen. De rit werd er echt niet minder plezant op. Hoewel de Mercedes in staat is om zichzelf achteruitrijdend naar Leersum te begeven, is de virtuele assistent van een heel ander niveau. Het Mercedes-Benz User Experience (kortweg MBUX) infotainmentsysteem zou in staat moeten zijn om door middel van een spraakcommando bepaalde handelingen uit te voeren, bijvoorbeeld: "Hey Mercedes, is de McDonalds om?" Het verwachtte antwoord is dan: "De McDonalds is nooit om, ik zet de dichtsbijzijnde in uw navigatie". Deze assistent werkt echter voor geen meter en wist geen van onze vragen te beantwoorden. Echter, toen Mike per toeval ontdekte dat ook het woord "Horses" voldoende was om de Mercedes spraakassistent te activeren, werd de rest van de autorit door Mike en Lenn gebruikt om op zo veel mogelijk manieren de assistent de activeren en daarmee de muziek te onderbreken. Afijn, het werd een lange rit, maar het was wel warm..

Het pittoreske Leersum [V]

De idyllische route door de lommerrijke omgeving met zijn Engels raaigras (niet weigras Mike) deden mij filosoferen over deze ontzagwekkende plek. Wist u bijvoorbeeld dat het Leersumse Veld een van de stilste plekjes in Nederland is? In de ijstijd is het uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die we nu kennen als de Utrechtse Heuvelrug. Ontbossing en overbeweiding hebben in de loop van eeuwen de grond uitgeput, waardoor het Leersumse Veld een gebied werd met stuifzand, naaldbos en heide.

Ik ben mij er van bewust dat dit niet de meeste interessante alinea in dit verslag is, maar zo kan ik nog eens gebruik maken van mijn nutteloze studie Landschapsarchitectuur en leert u ook nog wat over de omgeving en een aantal nieuwe woorden als idyllisch en lommmmerrrrijk.

Alex het voetbalgenie [V]

In tijdelijke afwezigheid van Marthijn was Alex deze week verantwoordelijk voor de opstelling. Dit was hem niet in de koude kleren gaan zitten. Nachten had hij wakker gelegen. Vrijdagnacht rond 1 uur ontving Marthijn zelfs nog een appje waarin zijn advies werd gevraagd. Maar dat Alex een voetbalgenie is staat buiten kijf. Zo wees hij een uitstekende aanvoerder aan, waarmee het zagen aan de stoelpoten van Pieter Tolboom onverminderd door gaat!

3 punten [V]

Het zou geen hele lastige middag worden, hoewel we binnen 5 minuten toch op achterstand kwamen. Tim Wouters besloot bij een schot van HDS de lange hoek af te dekken aangezien de korte hoek altijd voor de keeper is, maar toch viel de bal in de korte hoek binnen. Niet veel later werd de achterstand gerepareerd door Koef. Nadat een legio kansen was gemist en een stuk of 30 corners er ook niet ingingen, werd met 1-1 de kleedkamer opgezocht.
Na de rust ging het snel. Met een mooie solo wist ...<Quizvraag>... de keeper te passeren. Na verdere doelpunten van Khalil en Dennis van Ruitenbeek wist Koef zijn 2e doelpunt van de middag te produceren, waarmee hij op een totaal van 6 doelpunten kwam. Hoewel er geen 6e doelpunt werd gescoord stond er uiteindelijk wel 1-6 op de Voetbal.nl app. Unaniem is besloten om dit laatste doelpunt toe te schrijven aan Mark de Ridder waarmee hij zijn totaal opkrikt naar 7 en daarmee weer alleen topscorer is van Achterveld 2. Helaas Koef..

The road to victory [V]

Als koploper vertrokken we weer noordwaards en werd besloten om de fenomenale omgeving wat beter te verkennen. Na een aantal mooie kiekjes te hebben gemaakt werd ook nog een groepsfoto gemaakt zodat dit gebied ons altijd bij zal blijven!

bos.jpg

Achterveld 2 stuurt HDS het bos in. ©Tim


Black saturday [X]

Kwam er dan ook nog een belofte van Marthijn niet uit? Jazeker! Hij sprak van een Black saturday, maar een zwarte zaterdag werd het zeker niet! 3 punten, koploper, magnifieke natuur. Wat wil je nog meer op een zaterdag!

Dan rest ons alleen nog de quizvraag. Welke speler wist met een solo de bevrijdende 2-1 op het scorebord te zetten? Een kleine hint:

haarweg.jpg
Het antwoord kunt u opsturen naar dennisspam38@gmail.com. Onder de goede inzendingen verloten we een mooie prijs!