Bob van Ruitenbeek redt met hattrick punt voor Achterveld (uit de Leusder Krant)
zondag 19 november 2023


Het heeft even geduurd, maar Bob van Ruitenbeek is eindelijk helemaal terug bij Achterveld. De 21-jarige aanvallende middenvelder zorgde er met een gave hattrick voor dat de vierdeklasser een punt overhield aan de thuiswedstrijd tegen De Posthoorn (4-4). ,,Ik geef de ballen net zo lief af.’’

Op zijn zeventiende debuteerde Bob van Ruitenbeek al in het eerste van Achterveld. De afgelopen twee seizoenen verdedigde hij het rood-wit van Valleivogels. Daar raakte hij zijn basisplaats kwijt en keerde terug op het oude nest.

Vanwege hamstringklachten maakte Van Ruitenbeek dit seizoen nog niet zo heel veel minuten. ,,Ik weet nu welke oefeningen ik moet doen om lekker te kunnen voetballen’’, legt hij uit. ,,Dat het vandaag regende vond ik niet erg. Integendeel, ik kreeg er juist wel energie van.’’
Achterveld aasde op een driepunter, maar keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. ,,Dat waren twee ongelukkige goals’’, oordeelde Van Ruitenbeek terecht. Bij de 0-1 raakte Swen van Dalen de bal als laatste aan en de 0-2 was een van richting veranderde vrije trap.

Daarna toonde Van Ruitenbeek zijn klasse door drie keer te scoren. De 1-2 was een bekeken schot in de korte hoek. Daarna kopte Sven Van Rossum de 2-2 binnen. ,,Toen dacht ik dat we er overheen zouden klappen, maar dan krijg je zo’n rode kaart.”
Van Ruitenbeek doelde op de handsbal die routinier Rens Brand maakte en de thuisploeg meer dan een helft lang met een man minder op het veld stond.

De Amersfoorters scoorden vervolgens ook nog eens twee keer. ,,Bij 2-4 dacht ik eigenlijk dat het wel klaar was.’’ Maar juist Van Ruitenbeek redde nog een punt voor Achterveld. Door eerst te scoren nadat hij een verdedigingsfout had afgestraft en daarna met een bekeken kopbal.,,Daar kwam wel wat geluk bij kijken. Ik kopte de bal blind op doel in de hoop dat de keeper er niet bij kon.”

In het restant waren er nog kansen over en weer, maar werd er niet nog meer gescoord. ,,Het is wel lekker dat ik drie keer gescoord heb, maar ik geef ze net zo lief af. Bij Valleivogels heb ik twee mooie jaren gehad, maar ik wilde weer vast in een eerste team spelen. Bij Achterveld voetbalt mijn halve vriendengroep. Daarom ben ik weer terug.”

Doelpunten Achterveld: Bob van Ruitenbeek 3 en Sven van Rossum.

Door: Peter Pos
Foto: Guido de Boer