zaterdag 4 november 2017

S.V. Achterveld JO8-2

no Op deze mooie zonnige herfstochtend mochten we alweer vroeg op pad. Dit keer naar Scherpenzeel om tegen de plaatselijke rooien (Valleivogels) de strijd aan te gaan.

Helaas moeten we het vandaag stellen zonder onze held van vorige week Ben (die toen maar liefst 19 reddingen had!). Ben was ongelukkig gevallen op school en had een snee in zijn lip.  Pijnlijk dus.

Bij het verzamelen zeiden de kinderen meteen al: we gaan vandaag een doelpunt scoren voor Ben!
Nou, dat zou leuk zijn (maar misschien ook wel moeilijk, na de nederlaag van vorige week met liefst 20-0...).
Maar zo zie je maar weer, af en toe wil iedereen wel weer kind zijn, want kinderen blijven altijd alles positief bekijken!

Kevin had onderweg ook nog een goede tip voor leider Sander, die na een afwezigheid van 2 weken er eindelijk weer bij was: hij moest zijn jas maar goed dicht doen, want anders zou hij zomaar weer ziek kunnen worden!

Zo blijkt ook maar weer dat kindwijsheid vaak een hele goede wijsheid is!

We hadden allemaal veel zin in en stonden te trappelen op het veld tot de wedstrijd kon beginnen.

Onze trouwe lezers weten dat we een aantal problemen hebben. Zoals een keepersprobleem. We hebben drie topkeepers, dus iedere week weer de vraag: wie gaat er keepen. Dit keer was het de beurt aan Jarno. Hij leek vorige week heel goed gekeken te hebben naar Ben, want hij maakte de ene redding na de andere.

Halverwege zei Jarno dat hij al wel zeker 20 ballen had gered!

Jarno gooit zich een paar keer met gevaar voor eigen leven voor de bal, nergens bang voor!

20171104_091544.jpg20171104_091544.jpg

Jarno heeft de bal klem na weer een goede redding.

 

Wanneer Kevin een bal goed afpakt schiet hij de bal hard naar voren. Hij lijkt te hebben gezien dat Jochem helemaal vrij staat, want de bal komt precies voor zijn voeten terecht. Jochem sprint naar het doel, blijft koel en schiet de bal strak in de rechterhoek! 0-1!

Jochem zijn moeder is altijd een trouwe supporter, maar net nu niet aanwezig.
Wat blijkt, ze had wel aanwezig willen zijn... maar stond op het verkeerde voetbalveld (de blauwen, ofwel VV Scherpenzeel), te zoeken naar de oranjehemden. Ze zag allerlei kleuren, maar geen oranje....
Gelukkig kwam ze er toch nog achter dat er in Scherpenzeel twee voetbalverenigingen zijn (heel toevallig ook nog eens naast elkaar....), maar kwam dus wel net een paar minuten te laat om haar zoon prachtig de score te zien openen.

Goed, onze supportersschare was weer compleet, dus we kunnen verder met de wedstrijd.

De wedstrijd golft heerlijk op en neer. Kansen zijn er aan beide kanten. Wanneer de goed keepende Jarno toch verslagen lijkt, is het onze altijd scherpe Rik die de bal van de doellijn redt en daarmee de gelijkmaker voorkomt.

20171104_093009.jpg

Kevin en Max snellen mee terug om een tegenaanval onschadelijk te maken.

 

Wanneer Rik een bal mag indribbelen, schiet hij de bal mooi naar Iris. Zij heeft alleen nog een verdediger voor zich en bedenkt zich geen moment. Ze haalt uit, maar de verdediger weet nog net zijn been uit te strekken en zo een doelpunt te voorkomen.

Het blijft een spannende wedstrijd om naar te kijken. Emma sjouwt er weer op los en weet een bal te ontfutselen van haar tegenstander, ze ziet dat ze de ruimte heeft naar voren te snellen. Opeens staat ze allen voor de keeper, ze haalt de trekker over en..... goal! 0-2! Hier is haar doelpunt voor haar tweelingbroer Ben!

Wat een luxe, 0-2 voor! Maar Valleivogels laten het er niet bij zitten. Ze blijven op zoek naar een doelpunt en krijgen loon naar werken. Wanneer er twee tegenstanders vrij komen voor Jarno, is hij kansloos en scoren ze de aansluitingstreffer: 1-2.

20171104_092038.jpg

Max in een typerende houding: een felle sliding om de bal tegen te houden.

 

Jarno kan heel goed uitschieten. Hij schiet de bal continue ver over iedereen heen. Alleen duurt het even voordat we doorhebben dat we dus ook daar voorin moeten staan. Anders kunnen de verdedigers en keeper van Valleivogels deze mooie uittrappen simpel  in ontvangst nemen.

Wanneer Kevin daarom een keer goed voorin staat, ziet hij weer een hoge bal van Jarno over iedereen heen gaan. De bal komt zijn richting op. Hij neemt hem mee, gaat op de keeper af en schiet mooi in. De keeper weet de bal echter met een uiterste krachtsinspanning met zijn been tegen te houden.

20171104_094616.jpg

Goed samenspel tussen Iris en Emma.

 

Iris die weer eens fel op haar tegenstander jaagt, weet de bal te veroveren. Ze speelt de bal mooi door naar Emma. Emma op haar buurt geeft een prachtige steekpass tussen twee verdedigers door richting Kevin. Gaat Kevin dan nu eindelijk zijn doelpuntje meepikken? Kevin denkt niet na en ramt de bal hard richting de verre hoek en laat de keeper kansloos: 1-3!

20171104_094529.jpg

Kevin door het dolle heen na zijn doelpunt!

 

Wat gaat het lekker vandaag! Voorin creëren we veel kansen en achterin staan Rik en Max als leeuwen te verdedigen en is Jarno net een panter die iedere bal als zijn prooi ziet!

20171104_090816.jpg

Rik is weer eens zijn tegenstander te snel af.

 

Mathijs, die weer probeert veel ballen tegen te houden en probeert de ballen goed naar voren te spelen, komt zoals we van hem gewend zijn weer even naar de kant. Hij is teleurgesteld. Want hij heeft nog helemaal geen indribbel mogen nemen. Tja... we kunnen beloven dat er nog een komt, dus beloven we hem dat hij op de training de eerste indribbel mag nemen. Dat stemt hem tevreden, dus hij rent het veld weer in. En toeval of niet, maar een minuut later komt de bal richting Mathijs, die aan de zijlijn staan. Mathijs is slim en schermt de bal goed af, maar neemt hem niet aan. Hij laat de bal sluw over de zijlijn rollen. Zo, nu kan ook hij eindelijk een indribbel nemen. Hij dribbelt de bal in, schiet hem richting Rik. Rik rent met de bal richting het doel, maar ziet helaas een verdediger op zijn weg, die hem de weg verspert.

20171104_093631.jpg

Mathijs en Emma proberen de tegenstander van de bal te houden.

 

Emma weet bijna nog haar tweede doelpunt te maken. Weer is ze haar tegenstander de baas, maar haar schot gaat net naast.

We lijken de buit al binnen te hebben en beginnen te verslappen. Wanneer Valleivogels een corner mag nemen, staan we nog even gezellig te keuvelen met z'n allen en zien opeens dat de bal achter Jarno ligt.

Nog even scherp blijven jongens! Nog maar 1 minuutje, we zijn er nog niet. Valleivogels ruikt bloed, maar wij lijken weer wakker en buffelen nog even het laatste minuutje met z'n allen door.

20171104_090835.jpg

Met zijn allen fel aan het verdedigen om een doelpunt tegen te houden.

 

We weten de overwinning over de eindstreep te trekken! Tot grote vreugde van alle moeders die weer zijn meegereisd!

Onze trouwe lezers herinneren zich misschien nog een probleem, waar regelmatig mee te kampen hebben.... het vieze broekje nummer 5. Maar nu is Kevin zo slim geweest om vandaag niet broekje nummer 5 aan te doen.... maar broekje nummer 2..... Hij dacht waarschijnlijk, dat het dan niet op zou vallen.... We zijn benieuwd of het Jolanda lukt om broekje nummer 2 dit keer schoon gewassen te krijgen...

20171104_090857.jpg

Onze meiden gezusterlijk jagend op de bal.

 

Kinderenwijsheden zijn soms heel logisch... In de auto op de terugweg vragen Emma en Iris zich af waarom jongens altijd zo druk zijn....

"Nou, oude jongens zoals onze leiders zijn wel rustig, maar jonge jongens zijn altijd druk.... wij meisjes zijn altijd rustig".

Dan is de vraag: Wat zullen ze vinden van de fanatiek meelevende "oudere meisjes" langs de kant?
(en dan was Sarah nog niet eens aanwezig.... ;-) )

Oei, lijdt dit tot een breuk binnen het team tussen de meisjes en de jongens (en misschien ook wel buiten het team, tussen de moeders en de leiders)??

20171104_094740.jpg

De harde kern van "oudere meisjes" leeft fanatiek mee.


Deze wedstrijd leverde weer een hoop vragen op voor volgende week:

Zal er na onze tweede uitoverwinning volgende week dan eindelijk ook eens een thuisoverwinning volgen?

Wordt broekje nummer 2 volgende week weer stralend wit opgeleverd?

Is Ben volgende week weer volledig hersteld van zijn lip-blessure?

Zullen de meisjes en de jongens nog samen een team vormen volgende week?

Wie zal er volgende week nou weer keepen?

Zal "oudere meisjes"-harde kern weer gesteund worden door Sarah?