Buffel Max komt soortgenoot tegen in onze jacht op de "Negen zoenen" van de moeder van Jochem
zondag 18 november 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Op deze frisse herfstochtend hoeven we gelukkig niet al te vroeg op pad. We vertrekken ‘pas’ om 9 uur richting Veenendaal om daar tegen VRC JO8-4 te gaan spelen. We komen mooi op tijd aan in Veenendaal en hebben dus alle tijd om ons om te kleden en de warming-up te gaan doen.

naamloos.png
Iris moet nog even bijkomen van haar korte nachtje...

Wat opvalt is dat we onze tegenstander nog niet zien, maar staan er op het veld waar we zouden moeten voetballen nog geen doeltjes. Maar we hebben een bal, dus kunnen we lekker aan onze warming-up beginnen. Inmiddels zien we wat kinderen in een VRC shirt op het veld verschijnen, gevolgd door een man die wat paniekerig om zich heen kijkt. Wat blijkt, er is iets fout gegaan bij het inplannen van de wedstrijden. Het veld waar we om 10 uur zouden moeten aftrappen, is nog bezet tot half 11. Op zich geen probleem, maar vandaag is natuurlijk ook de dag dat de Sint met zijn Pieten hopelijk voet aan Nederlandse wal gaan zetten. En onze kinderen willen natuurlijk vol spanning voor de televisie zien of ze vanavond hun schoentjes kunnen gaan zetten. We willen dus wel op tijd weer richting Achterveld kunnen.

De leiders besloten dit ‘planningsprobleem’ creatief op te lossen, door de eerste helft op het beschikbare veld te gaan spelen, met de kleine trainingsdoeltjes. Dan kunnen we de tweede helft op het veld spelen met de grotere doeltjes. Zo gezegd zo gedaan. Nadat de ouders hebben geholpen de doeltjes op hun plek te zetten kunnen we beginnen aan de wedstrijd.

Max doel.jpg
Max staat wat onwennig voor het kleine doeltje...

Ben.jpg
Ben haalt uit om de intrap voor het doel te slingeren.

Voor Achterveld is de eerste helft vooral een uitdaging. Wij zijn kunnen goed schieten, vooral hard van afstand, maar met zo’n klein doeltje, wordt het er dus niet makkelijker op. En dat blijkt al snel. Jarno probeert het een paar keer, maar de ballen vliegen naast of over. Matthijs staat een paar keer goed opgesteld voor het doel, maar merkt ook dat dit doeltje toch echt wel kleiner is dan normaal.

Matthijs.jpg
Matthijs probeert twee tegenstanders de weg te versperren.

Aan de andere kant staat panter Max op het doel. Bij een sporadische aanval van VRC duikt hij zoals we van hem gewend zijn als een beer bovenop de bal. De bal vliegt omhoog en Max is hem even kwijt, maar razendsnel komt hij overeind om weer bovenop zijn prooi (de bal) te duiken. Nu heeft ie hem wel klemvast.

Knipsel.PNG
Iris heeft zich goed gekleed op de kou...

We schieten niet alleen naast en over. Ook de paal weten we te raken. Wanneer de bal vanuit een corner voor de voeten van Rik komt, schiet hij de bal hard op de paal. Wanneer Jarno weer mooi opstoomt met de bal aan zijn voeten, schiet hij prachtig in de verre hoek de bal op de binnenkant van de paal. De bal vliegt helaas uit het doel.

RIk Jochem Emma.jpg
Jochem en Emma vechten een fel duel uit. Rik kijkt gespannen toe.

Wanneer ook Emma het van afstand probeert, gaat de bal wel tussen de palen en onder de lat. Alleen is het nu de keeper die redding brengt. We komen dus steeds dichter bij een doelpunt.

Emma.jpg
Emma haalt uit, broer Ben (nr 6) lijkt al te willen juichen.

Uiteindelijk breekt Kevin de ban met een mooi strak schot: 0-1! Niet veel later is het weer Kevin. Hij pakt de bal goed af en sprint langs de linkerflank naar voren. Hij geeft de bal mooi tussen twee verdedigers voor op Jochem, die goed positie heeft gekozen en de bal mooi binnen schiet: 0-2!

“Nog maar 12 doelpunten”, roept Jochem. We begrijpen even niet wat ie bedoelt, maar komen erachter dat zijn moeder Claudia heeft belooft dat wanneer we 100 doelpunten maken we allemaal Negen zoenen van haar krijgen. (Gezien de Pieten discussie noemen we het maar Negen zoenen, maar de kinderen bedoelen dus die bruinen koekjes die vroeger Neger zoenen werden genoemd).

Iris Jochem.jpg
Jochem en Iris lijken een tactisch plannetje te bespreken.
Of zullen ze het hebben over het aantal doelpunten dat we verwijderd zijn van de 100?

Zo winnen we de eerste helft met de kleine doeltjes en verhuizen we naar het andere veld met de grotere doeltjes. Max die weinig te doen had ruilt zoals gebruikelijk weer zijn keepersshirt met Ben.

Ook de tweede helft beginnen weer met aanvallen op het doel van VRC. Kevin schiet een corner prachtig op de lat, waarna Jarno de bal simpel kan binnenschieten: 0-3!

Jarno.jpg
Jarno haalt de bal op achterin en stoomt ermee naar voren.

Max buffelt er weer ouderwets op los. Maar hij komt ook een andere buffel tegen, die ook sterk blijkt te zijn, waardoor het dit keer Max is die tegen de grond gaat. Maar niks aan de hand, hij staat op en buffelt gewoon verder.

Waar eerder Jarno een corner van Kevin binnenschoot, zijn nu de rollen omgedraaid. Jarno ziet goed dat Kevin vrij staat en schiet de corner naar hem toen, waarna Kevin het overzicht behoudt en de bal keurig binnenschiet: 0-4!

Kevin.jpgKevin zet aan om zijn tegenstander te passeren.

Wanneer Max weer een keer zijn medebuffel tegenkomt, moet ie weer het onderspit delven en is hij degene die naar de grond gaat. Max aast over revanche en zet zich achter de vrije trap. Hij neemt een aanloop en haalt uit. De bal gaat echter niet richting het doel…. Maar vliegt over de zijlijn. Zijn vizier lijkt door de botsing even van slag.

Max.jpg
Buffel Max neemt een aanloop om de vrije trap hard naar het doel te schieten.

VRC krijgen na een snelle tegenaanval hun eretreffer, Ben is kansloos op een goed schot: 1-4. Jarno doet snel wat terug. Met een mooie schijnbeweging stuurt hij zijn tegenstander het bos in en schiet simpel raak: 1-5! Rik staat achterin ook weer zijn mannetje. Met een mooie sliding weet hij de bal voor de voeten van zijn tegenstander weg te halen.

Rik schiet.jpg
Rik knalt een bal op het doel van VRC

Jochem schiet nog een corner op paal. Max neemt uiteindelijk toch nog wraak om de buffel van VRC en kegelt hem omver. De vrije trap die daaruit volgt maakt Max ook onschadelijk door voor de bal te springen, voordat deze richting het doel van Ben kan vliegen.

Ook vandaag schiet Ben de ballen weer op de bijzondere manier naar voren. Hij gooit de bal hoog de lucht in en wacht tot de bal op de grond ligt en schiet deze dan hard naar voren. Zo komt een van deze ballen bij zus Emma terecht, zij snelt langs de lijn naar voren, maar schiet de bal net naast het doel.

Ben trapt uit.jpg
Ben probeert de bal weer naar voren te schieten, nadat hij deze eerst hoog in de lucht heeft gegooid.

Zo winnen we ook deze wedstrijd weer en zijn we nog 9 doelpunten verwijderd van de “Negen zoenen” van de moeder van Jochem!

Althans, volgens onze telling staat de teller nu op 92 doelpunten. Aangezien er geen ranglijsten worden bijgehouden, kan het zo maar zijn dat de moeder van Jochem een andere telling bijhoudt… misschien verzint ze nu wel dat bekerwedstrijden bijvoorbeeld niet meetellen.

Volgende week spelen we uit tegen KVVA en gaan we kijken of we weer een stapje dichterbij het 100ste doelpunt kunnen komen!