Chaos regeert bij start seizoen JO8-1, met een ontketende Iris.
zondag 2 september 2018

S.V. Achterveld JO8-1

Eindelijk is de zomerstop dan voorbij en mogen op deze mooie zonnige dag weer het veld op voor de bekerwedstrijd tegen Roda '46. Een mooiere start kan natuurlijk niet, met de echte derby (al zal dat alleen bij enkele ouders sentiment oproepen en zal het de kinderen worst zijn tegen wie ze spelen).

Het seizoen begint echter niet goed voor enkele kinderen. Max is al meer dan een week ziek, Rik was ziek, maar gelukkig weer opgeknapt en Jochem moet helaas ook nog ziek thuis blijven. Gelukkig houden we nog 7 kinderen over, genoeg om te voetballen.

Een nieuwe seizoen, met ons oude team van vorig seizoen. Je zou zeggen weinig verandert, dus alle automatisme's zitten er nog in. Maar het lijkt erop dat 6 weken zomerstop toch te lang is... Allereerst zijn we dit seizoen JO8-1, i.p.v. JO8-2. Dat levert dus nog wel wat verwarring op.
De leiders geven normaal gesproken na het trainen de tenue's mee, zodat de kinderen op zaterdag omgekleed naar de voetbal kunnen. Maar dit is blijkbaar uit het systeem van de leiders verdwenen. Dus moest ieder kind op vrijdagavond het tenue maar ophalen.

Iedereen heeft zijn eigen rugnummer gehouden. Lekker makkelijk zou je denken, maar dan moet je als leider wel weten wie welk rugnummer had. De verwarring leek toch iets te groot, want Rik kwam zaterdagochtend aan met shirt nummer 9 en broekje nummer 7.

kleedkamer.jpg

Vol ongeduld wachten in de deze zomer mooi oranje-wit geschilderde kleedkamers, tot ze eindelijk het veld op mogen!

Zoals de fans van ons team weten, hebben we een actieve groep moeders die fanatiek aanwezig zijn en ook niet te beroerd zijn hun handen uit de mouwen te steken.
Dat kwam goed uit vanochtend, want de doeltjes moesten nog even van de andere velden gehaald worden.

moeders1.PNG

 Gelukkig hebben we behulpzame moeders, die onder leiding van Kevin het doel naar het juiste veld verplaatsen.

Dan eindelijk de wedstrijd. Onder leiding van onze nieuwe trainer en vandaag dus ook spelbegeleider Cas (voor de oplettende lezer, inderdaad ook een Van der Maasje...) starten we fanatiek aan de wedstrijd. Jarno heeft er zin. Wanneer de bal voor zijn voeten komt bedenkt ie zich geen moment en haalt uit. Voor we het door hebben staan we al met 1-0 voor! Het lijkt erop of de zomerstop ons goed heeft gedaan, want niet veel later snelt Rik met een mooie solo door de verdediging van Roda, maar gaat zijn schot helaas op de paal. 

Een schot van Jarno lijkt een simpele prooi voor de doelman van Roda, maar op een of andere chaotische wijze, rolt de bal door zijn benen toch het doel in: 2-0!

Matthijs was op een waar trainingskamp geweest deze zomer bij... jawel onze tegenstander van vandaag Roda! Hij heeft daar blijkbaar goed rondgekeken en gezien welke tactiek zij hanteren. Matthijs hield op zijn kenmerkende wijze weer veel ballen tegen op het middenveld.

Matthijs.jpg

Matthijs probeert een hard schot richting ons doel tegen te houden.

Wat een begin van dit nieuwe seizoen! Het lijkt ons vleugels te geven. Iris, die vorig jaar hard op zoek is gegaan naar een doelpunt, maar deze helaas niet alleen heeft weten te maken (ze scoorde wel samen met Jarno, maar dus nog niet zelfstandig), vervolgt ook dit seizoen naar haar eerste zelfstandige doelpunt in haar carrière. Wanneer ze met een slimme loopactie alleen voor de keeper komt te staan, schiet ze de bal net naast.

Uit een slim geschoten corner van Jarno, komt de bal bij Emma. Zij haalt snoeihard uit en ziet de bal prachtig in de hoek het doel in vliegen: 3-0! Het lijkt wel alsof er nooit een zomerstop is geweest, zo fantastisch als het gaat!

Emma.jpg

Emma strijd fel om de bal.

Iris lijkt zich te hebben voorgenomen het nieuwe seizoen meteen maar te proberen te breken met de vloek van het niet scoren. Ze staat als een echte aasgier voor in de spits te loeren op haar kans. Wanneer de bal uit een frommelige situatie opeens voor haar voeten valt, is ze messcherp en er als eerste bij. Ze schiet de bal beheerst in de linkerhoek, alsof ze dit al jaren doet. De keeper is kansloos en de bal rolt over de doellijn! 4-0! Daar is ie dan Iris haar eerste doelpunt! Net zo koel als ze scoorde, juicht ze ook. 

Iris lijkt helemaal los. Ze heeft de smaak te pakken en wil meer. Haar volgende schot mist echter net het doel. Maar wanneer Jarno een bal op de paal schiet, is onze aasgier Iris er weer als de kippen bij en tikt de bal binnen: 5-0! Iris haar 2e doelpunt!

Na de eerste time-out (in iedere helft vindt een time-out plaats na 10 minuten spelen), lijkt de leider van Roda het niet helemaal meer op orde te hebben. Gelukkig is de voetbalmama van Kevin alert en sportief en vertelt de beste man dat hij maar 5 spelers in het veld heeft staan. De leider kijkt verschrikt om zich heen en ziet helemaal geen spelers meer om zich heen staan. Er blijken enkele spelers gezellig bij hun eigen ouders te zijn gaan staan...

Ben onze keeper had tot dat moment nog niet veel te doen, maar toen er toch een bal zijn kant op kwam, viel deze ongelukkig achter hem in het doel: 5-1. Nog niks aan de hand.
Jarno reageerde weer snel namens Achterveld en schoot knap de 6-1 binnen en heeft daarmee zijn hattrick binnen!

Jarno.jpg

Jarno snijdt door de verdediging van Roda heen.

Bij Iris is er inmiddels ook geen houden meer aan. Ze is helemaal los en lijkt een ware goalgetter geworden. Ze gaat op zoek naar een hattrick. Wanneer ze eerst nog een bal voorlangs schiet, zal ook haar hattrick er komen. Wanneer de bal haar kant op komt, draait ze mooi weg bij haar tegenstander en schiet de bal achter de kansloze keeper: 7-1!

Iris scoort.jpg

Iris staat op scherp en ziet haar kans schoon de bal binnen te tikken.

Wanneer Roda aftrapt, vliegt Kevin erop af. Ook hij wil zijn eerste doelpunt van het seizoen maken. Hij schiet hard van afstand, zoals we van hem gewend zijn. En het lijkt erop dat hij met zijn vader geoefend heeft op recht schieten. De bal vliegt als een streep recht op het doel af en knalt hard achter de verbouwereerde keeper van Roda.

Kevin.jpg

Kevin kapt stijlvol zijn tegenstander uit.

De keeper van Roda doet erg zijn best en weet ook verschillende ballen te houden. Wanneer hij een bal uittrapt, staan zijn medespelers echter niet op te letten. Rik zag dat goed en pikte de bal slim op en kan vrij richting het doel lopen. Daarna is het voor hem een koud kunstje de bal langs de keeper in het doel te schieten: 9-1!

Rik.jpg

Rik wordt op de hielen gezeten door meerdere spelers van Roda.

Wat hebben de kinderen gedaan deze zomer? Zijn ze soms allemaal 6 weken lang op trainingskamp geweest?

In de rust besluiten de leiders onderling af te spreken dat Roda met een speler meer mag spelen, om het zo voor beide teams leuker te maken.

Het wordt dus wat lastiger voor ons om door de verdediging van Roda te komen, nu ze een speler meer hebben. Maar de kansen blijven toch komen. Kevin schiet een bal op de paal en Jarno weet zijn vierde doelpunt te scoren: 10-1!

Intussen denkt de voetbalmama van Kevin weer alert te zijn en wijst de leider van Roda erop dat zij een speler meer hebben... De beste man maakt haar duidelijk dat we dat onderling hebben afgesproken...

Iris speelt inmiddels weer meer op haar vertrouwde plekje op het middenveld. Maar ze blijft doelgericht. Wanneer Ben een bal mooi uitschiet, sprint Iris van onze eigen helft richting het doel met twee tegenstanders in haar rug. na een lange sprint is een van de tegenstanders haar net te snel af om de bal weg te schieten, voordat zij weer met een doeltreffend schot kan komen.

Niet alleen wij maken mooie doelpunten, ook Roda laat zien dat ze mooi kunnen scoren. Een mooie solo wordt knap binnengeschoten, achter de kansloze Ben.

Kevin is duidelijk op zoek naar zijn tweede doelpunt en schiet de bal wederom snoeihard binnen: 11-2. Wanneer de keeper van Roda de bal ongelukkig richting Kevin schiet, knalt ook hij zijn hattrick binnen: 12-2.

Kevin  Iris.jpg

Kevin ziet een muur van tegenstander voor zich. Iris gaat alweer richting het doel. Matthijs komt Kevin helpen.

Het slotakkoord is voor Jarno. Nadat de keeper hem net te snel af is na een lange solo, knalt hij zijn 5e doelpunt binnen na een goed genomen corner van Jarno. Hiermee bepaalt hij de eindstand op 13-2.

Uiteraard nemen we ook weer penalty's na afloop. Hierin blijken beide teams een stuk gelijkwaardiger dan in de wedstrijd. Beide keepers weten verschillende penalty's te stoppen. Uiteindelijk weten twee spelers van ieder team hun penalty te scoren, waarmee de penaltyserie eindigt in een 2-2 gelijkspel.

Na een chaotisch begin, volgende gelukkig een minder chaotische wedstrijd. Maar ook na de wedstrijd regeerde de chaos...

Waar er begin vorig seizoen een juichprobleem was bij de kinderen (ze wisten niet hoe ze moesten juichen, omdat ze nauwelijks scoorden), lijken de voetbalmama's nu een juichprobleem te hebben. Rik viel het namelijk op dat er nauwelijks gejuicht werd langs de lijn. Of zal dat de supporters wel erg verwend werden met de vele doelpunten en nog niet de conditie hebben na de zomervakantie om zoveel te juichen?

Rik kwam thuis zonder zijn Mechan trainingsbroek. Deze bleek nergens te vinden.... tot Iris thuis "haar" trainingsbroek uit deed. Iris had helemaal geen trainingsbroek mee vandaag... Wat blijkt... de voetbalmama van Kevin zag geen broek in Iris haar tas, dus dacht dat deze van haar was...

Wasvoetbalmama van Matthijs ontdekte bij het wassen dat shirtnummer 7 en broekje nummer 9 ontbraken in de wastas. Gelukkig kwam de voetbalmama van Jochem snel met het verlossende antwoord... die lagen bij hen thuis (aangezien Jochem ziek was en dus niet meedeed...).

11.jpg

Het seizoen is dus weer duidelijk begonnen. Waar de kinderen de zomer dus goed zijn doorgekomen.... blijken de voetbalouders (maar zeker ook de leiders) nog aardig wat opstartproblemen te hebben....