De dag dat Dennis Kok SVA 3 geen kampioen maakte
zondag 19 februari 2017


Het was alweer een tijdje geleden dat de krijgers van SVA 3 hun kunsten hadden mogen vertonen en dat zou deze middag ook aan het spel af te zien zijn, maar daarover later meer.

Het was de week dat een nieuw groot schandaal aan het licht is gekomen. Tel de dopingaffaire in het wielrennen op bij het hacken van de Amerikaanse verkiezingen door de Russen, vermenigvuldig dat met twee en je hebt de omvang van de beerput die zich deze week openbaarde. Een alom gewaardeerde carnavalsgroep (we houden het graag anoniem, maar voor dit verhaal noemen we ze even de Tuiters) blijkt jarenlang vuil spel te hebben gespeeld. Waar de Tiutres in het verleden nog wel eens een valse beschuldiging jegens een andere gerespecteerde carnavalsgroep inzage het hergebruik van onderdelen uitte, blijken zij nu zelf jaarlijks op grote schaal stelselmatig onderdelen te kopen en het publiek hiermee op schandelijke wijze te misleiden. U begrijpt dat de spelers van SVA 3 door dit nieuws enigszins van slag waren, iets wat zoals eerder al gezegd ook terug te zien was in het spel. 

Dan was daar ook nog de terugkeer van het duo van glas. We moesten stevig in het geheugen graven wanneer hun laatste wedstrijd was. Het was de tijd dat we nog in korte broek rond liepen, SVA 3 nog titelaspiraties had en André nog 49 was. Daryl en Jan Willem hadden na een intensieve revalidatie in de wintermaanden het idee weer opgevat om de kicksen weer eens onder te binden. Met name Jan Willem had zichtbaar genoten van het geblesseerde leven en was bij het uitdelen van de shirts naarstig opzoek naar het exemplaar van Rick. Als een jong kalfje dat net weer voor het eerste de wei in mocht draafde Daryl weer als vanouds langs de linker zijlijn en Jan Willem was aan de rechter zijlijn ook aanwezig. Vooral op de snelheid op de eerste meters lijkt nog wat extra individuele training geen overbodige luxe. 

De verwachtingen waren hoog gespannen bij het massaal toegestroomde publiek na de 8-3 overwinning in de uitwedstrijd. SVA trad aan met een gemiddelde leeftijd van 29,3 aan met het jongste elftal uit haar historie. Oude rotten Rick, Matthijs en Martijn lieten om uiteenlopende redenen verstek gaan en hun ervaring werd later die middag node gemist. De wedstrijd begon en SVA 3 had direct het overwicht. Tot kansen, laat staan doelpunten, leidde dit echter niet. Aan de andere kant wist de tegenstander hun enige kans van de wedstrijd echter wel direct te benutten wat leidde tot een 0-1 ruststand. 

De technische staf liet het er niet bij zitten en greep hard in met drie wissels. Daarbij dachten zij ook de joker in te brengen met Dennis “ik maak jullie wel even kampioen” Kok. In een overmoedige bui had hij beloofd als spits doelpunten te gaan maken, wat de technische staf zich geen twee keer liet zeggen. Met het ontbreken van zowel Matthijs als Rick moest Dennis zich bewijzen als breekijzer in de spits. 

Al snel werd echter duidelijk dat ook bij Dennis de techniek na een lange zomer-/herfst-/winterslaap nogal roestig was geworden. Eerst was daar een panklare voorzet die hij op 3 meter van de goal voor het inkoppen had, later werd hij oog in oog met de keeper de bal ook nog hoog over te werken. Volgende keer gewoon weer lekker in de verdediging Dennis… 

Ook Chris bleek nog niet in topvorm uit de winterstop te zijn gekomen en produceerde weer een onvervalst ‘Chris Voorburgje’: zijn corner belande weer keurig over de achterlijn en haalde de eerste paal niet... 

Tot overmaat van ramp scoorde de tegenstander 0-2 en was de nederlaag een feit. Al met al genoeg punten om van de week op de training mee aan de slag te gaan. Ik hoor u denken, is er dan helemaal niets positiefs te melden over deze middag? Natuurlijk wel:

  • Daryl heeft de wedstrijd zonder blessures doorstaan (al weten we niet of hij ook helemaal heel thuis is gekomen..)
  • Martijn is weer een wedstrijd dichter bij z’n rentree
  • Remco van de B. heeft geen rode kaart gekregen
  • Iedereen heeft ongeschonden de carnaval gehaald
  • De Tuiters zijn op voorhand al gediskwalificeerd voor de carnavalsoptocht en dus komt er eindelijk een eind aan hun vuile spelletjes waarvan het publiek de grote verliezer was
  • Vanavond zitten we weer met natte haartjes op de bank voor Boer zoekt vrouw, wie zal boer Olke kiezen?!
  • We zijn weer lekker een middagje buiten geweest…