De dag dat iedereen voor even Marthijn zou willen zijn....
maandag 1 januari 0001

S.V. Achterveld 4

Iedereen kent ze wel en we kunnen niet zonder ze: de waterdragers.

De definitie va Waterdrager volgens de Dikke van Dale: een sporter, vaak een voetballer, die in een sportploeg het zware ondankbare werk doet zonder daarbij zelf te gloriëren, vaak ten behoeve van de sterspeler in het team.

Een van de waterdragers bij SV Achterveld is Marthijn. Hij staat altijd klaar om iedereen te helpen, maar krijgt vaak de ondankbare taken. Zo ook bij de klussendagen. Waar de timmermannen zelf een mooie veranda neerzetten, waar ze veel complimenten voor krijgen en de dames de kleedkamers mooi oranje/wit schilderen, mag Martijn de onderkant van de dakoverstekken zwart lakken, ook nog eens aan de achterkant van de kantine.

Ook is het Marthijn die opstaat, wanneer de trainer van Achterveld 2 na een paar maanden (met alleen maar nederlagen) de handdoek werpt. Aan Marthijn de ondankbare taak om het zwalkende team te leiden.

Bij zijn eigen elftal Achterveld 4 is Marthijn ook een van de waterdragers, die nauwelijks glorieert en het vuile werk voor de mannen opknapt die wekelijks het mannetje zijn.
Wanneer keeper Tim een keer niet van de partij is, is het Marthijn die de handschoenen oppakt en in het doel gaat staan.

Maar iedere waterdrager krijgt altijd een moment in zijn carrière dat ie uit opeens voor even in de spotlight staat.

Zoals op 12 december 2016, waar Mark (een van de andere waterdragers van Achterveld 4) opeens uit de schaduw kwam en Mark zijn team bij de hand nam en naar de overwinning schoot.

En wat te denken van zondag 10 mei 2009, de dag dat De Tank Achterveld 5 naar het kampioenschap schoot! Daarna is weinig meer van beide gehoord en zijn beide weer teruggekeerd in hun rol als waterdrager.

Zaterdag 20 oktober zal de dag zijn die de geschiedenisboeken in gaat als de dag dat Marthijn voor even uit de anonimiteit treed en zijn glorieus moment van zijn voetbalcarriere zal beleven.

Nadat de bekerwedstrijd tussen DOVO 7 en Achterveld 4 in een 2-2 gelijkspel is geëindigd, zal een strafschoppenserie moeten beslissen wie doorgaat naar de volgende ronde.

Er zullen 5 personen moeten opstaan die het aandurven een strafschop te nemen. Rob als aanvoerder staat als eerste op en scoort. Roland (voor intimi RO), de man die zich nog steeds als de aanvalsleider van SV Achterveld 4 ziet, laat deze mogelijkheid om weer een doeltpuntje bij te schrijven aan zijn lange lijst van doelpunten, ook niet onbenut. Rick die ook wekelijks het verslag van de verrichtingen van Achterveld 4 haalt met een van zijn befaamde moppen, wil ook nu weer in het verslag genoemd worden en schiet de 3e penalty raak. De 4e penalty zal door Joris worden ingeschoten, hij wil in de topscoordersstrijd niet achterop raken op Roland.

Inmiddels is de stand 4-4 en heeft DOVO een penalty gemist. Er zal dus nog één penalty moeten worden genomen door Achterveld en dat kan de beslissende zijn. De druk is enorm, iedereen kijkt elkaar aan, niemand durft het aan achter de bal te gaan staan. Dan staat opeens Marthijn op. Hij loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheden en loopt rustig naar de bal. Pakt deze op en legt hem op de penaltystip. Marthijn lijkt geen zenuwen te hebben. Hij kijkt naar de scheidsrechter, wacht op zijn fluitje. Marthijn neemt zelfverzekerd de aanloop en schiet de bal zeer koel in de rechterbovenhoek en laat de keeper kansloos! Hij schiet Achterveld 4 naar de volgende ronde van het bekertoernooi! Marthijn loopt terug alsof hij dit wekelijks doet. Zoals een waterdrager betaamt blijft hij zichzelf. Hij geniet van binnen van het moment, maar kent zijn rol en weet dat hij volgende week weer gewoon het vuile werk mag opknappen voor Achterveld 4.

Maar deze dag, zal voor altijd in zijn herinnering blijven als de dag dat hij Achterveld 4 de overwinning bracht!

De penalty van Marthijn